Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokud jste před zhlédnutím filmu Dogani měli dobrou náladu, tak vězte, že po doběhnutí závěrečných titulků ucítíte tu nejtrpčí hořkost v ústech! Tento snímek vás totiž chytne za srdce! Ono již filmařsky se jedná o precizní podívanou ve všech ohledech, na každém záběru je vidět, že za kamerou seděl mistr svého oboru. No a přičtěte k tomu tak závažné téma vycházející ze skutečných událostí a máte zaděláno na žánrovou pecku! Hlavní hrdina nesmírně sympatický, divák s ním soucítí po celou stopáž a jen nevěřícně kroutí hlavou při sledování prohnilosti celého systému, která se táhne až k těm nejvyšším místům. Emocionálně tíživý zážitek, ty naturalistické scény zneužívání těch hluchoněmých děcek ve mně budou ještě dlouho rezonovat. A ten konec? Člověk fakt nenachází slova, ta nespravedlnost zde byla doslova hmatatelná! Doufejme, že justiční systém se v Jižní Koreji díky tomuto případu změnil. Doufejme...Kinematografický skvost. 9/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Spíše než uměleckou, má tento snímek hodnotu výpovědní, a to o stavu světa - hrůza domyslet, kolik ještě tak strašných lidí zabírá místo na planetě a jak slepota spravednosti přináší další tragédie do životů těch, kteří se snaží s tímto zlem bojovat... Burcující a otřesné svědectví úrovně člověka 21. století. Tfuj! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem přející člověk a tak z celého srdce přeji všem, kteří si tento snímek užili, aby je opíchal zvrhlý ťaman. Podle mého nepodstatného mínění si totiž člověk v průběhu svého života užije bezpráví a bezmoci natolik, že dívat se na podobný snímek, a ještě z něj být nadšený, považuji za zvrhlé. Jsem zkrátka příliš malý sadista, a léky na pedofílii mi asi taky zabírají poměrně slušně, na to, abych si užíval bití a sexuální zneužívání dětí. A to, že se mi z něčeho udělá nevolno od žaludku, opravdu není znakem kvalitního filmového řemesla, ale pouze důkazem zvrhlosti autora při snaze šokovat. Jinak mám samozřejmě radost z toho, že korupce mocných spolehlivě funguje i mimo naši republiku a poučil jsem se v tom, že řvát na hluchého je celkem zbytečně vynaložené úsilí. Jako upozornění na problém tento snímek beru, ale jiné pozitivum jsem v něm nenašel ani při odborném rozřezání filmového pásu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Co se týče příběhu je tento jihokorejský film hodně silné černé kafé, které málo koho nechá chladným, navíc když si uvědomíte, že je to natočeno dle skutečného a ne tak starého případu. Bezmoc a beznaděj jsou hlavní pocity, které si z něj nejspíš odnesete a rozhodně to není film, který by si chtěl divák užívat opakovaně. Vysoké hodnocení si však určitě zaslouží stejně jako velkou pozornost. Za vše tu řečené by si měl ale přece zasloužit určitě plnou známku? Bohužel u mě to však není tak lehké a snad v žádném vážně míněném asijském filmu jsem nedokázal překousnout jejich styl herectví, které mě přijde přehnaně afektované a přehrávané, což platí i u tohoto. Chápu, že je to chyba spíš ve mně, ale díky tomu si nedokážu užít film na sto procent. Přesto doporučuji a budu doufat, že u nás by vyústění případu dopadlo jinak. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Do prdele já tak nemám rád, když půlku filmu probrečím. A u tohohle jsem řval jak želva. Oni ti Korejci prostě vydolují nějakou emoci a slzu i z deset let staré vysušené mrtvoly. Dogani je tak hnusný a ve své hnusotě tak skvěle natočený a vystižený film, že prostě nemohu hodnotit jinak. Herecky naprosto famózní, od dětí, přes zrůdy až po hlavního hrdinu, který byl podán neskutečným způsobem. Kdybych měl jedním slovem definovat a popsat zlo, bez mrknutí okem byl řekl slovo Člověk. A nejhorší je, když je to člověk, zaštiťující a ohánějící se dobrem, který tohoto slova má plnou hubu, když se mu to hodí. Že to je křesťan už pak ani moc nepřekvapí. Brrrr, tohle byl fakt hnus. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama