Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (279)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ten moment, kdy sympatická holka narazí na školního dementa a přes všechny cedule značící, že tudy cesta nevede, si spolu začnou románek. Nebavilo mě to, protože ten kluk je fakt dement a ať si tam scenárista napíše jakoukoliv berličku, tak dementem zůstane. A přitom to mohl být tak krásný film. Strasti a lásky dospívající mládeže, fajn hudba, indie feeling, zkrátka všechno co mi šmakuje. Akorát ten kluk. Je to dement. Nejsvětlejším momentem tak zůstává závěrečný song… a ten je teda vážně festovní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná v rámci žánru o nic nového a revolučního. The Spectacular Now je další z řady inteligentních indie teenage dramedy, která je ale výjimečná především v tom, jak vlastně uvěřitelná je. Krom upřímného herectví nejspíš i díky faktu, že oba dva představitelé hlavních rolí nejsou vyloženě pohlední nastajlovaní a načesaní hezounci, ale úplně obyčejní, avšak i přesto hodně sympatičtí lidé. A ještě jednu věc musím ocenit: dlouhé scény bez střihu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Známe to dobře. Nečekaná láska, nějaká ta překážka, často v podobě nešťastných nedorozumění. A často vycucaných z prstu. Spectacular Now je trochu jiné. Ona je neposkvrněnou květinkou, která má sny a plány, on lehkovážným hošanem, který žije přítomností a mezi vrstevníky má několik škraloupů. Hlavně coby sebevědomý naháněč sukní a tak trochu alkoholik. Dají se dohromady a jak už to tak v podobných případech bývá, oba musí svést nějaký ten boj, aby svůj vztah obhájili. Ona ví a chce, on se hledá. A to dodává tomu všemu kolem dramatický oblouk. Právě ale jeho chování určitě ubírá výslednému dojmu body. I když nějakou zásadní psychologickou hloubku rozhodně nečekejte. Přesto tahle nenápadná látka není tuctová, charaktery se neokoukají a výsledný dojem nesplyne se stovkami podobných romantických dramat pro mladší ročníky. Mezi nepřikrášlenou ústřední dvojicí to navíc přirozeně jiskří, hlavní hrdinové se letos potkali také v dobrodružné sci-fi Divergent a jak Miles Teller, tak i Shailene Woodley se o svou hereckou budoucnost rozhodně nemusejí obávat!! Velmi slušné tři hvězdy.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O tom, jak moc se mi tenhle středoškolský příběh o nápravě jednoho bohéma a prvních krůčcích šedé myšky dostal pod kůži hovoří to, že jsem jej musel asi v polovině filmu zapauzovat a po jen pár minutách přestávky jsem si na něj vzpomněl zase až za hodinu ("hele, já se vlastně koukal na nějakej film..."). Příběh i nápad nebyl špatný, jen trochu neuvěřitelný a... nudný. Možná mi to prostě nepadlo do nálad nebo to bylo skutečně ultra rozvláčné, ale pod tu kůži se to nedostalo. Asi i proto, že jsem s Milesem vůbec nesoucítil a ten náctiletý král večírků mi byl ukradený. A Shailene to už nevytrhla. Skutečně, už zde vkomentářích vzpomínaní Mud a Kings of Summer mě zaujali více propracovanějším příběhem. A pak jsem si ještě vzpomněl na Have Dreams, Will Travel, které sice bylo tématicky možná lehce jinde, ale tohle všechno strčí lehce do kapsy. ~ 2,5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film má rozhodně svoje kouzlo, které je cítit v určitých scénách a situacích. Moc se mi líbilo, jak byl příběh dospívající ústřední dvojice započat, nicméně v druhé polovině to na mě zapůsobilo tak nějak divně. Nějak mi nesedlo počínání hlavního hrdiny a jeho myšlenkové pochody a chování. Prostě to na mě nezapůsobilo tak jako na mnohé ostatní. PS: Nevím, proč ho to furt táhlo zpět ke Cassidy, Aimee byla lepší, i hezčí! :-) 65% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Thomas McDonnell byl původně obsazen do role Suttera Keelyho. (..Lucas..)
  • Sexuální scéna byla pro oba hlavní představitelé jejich první. (..Lucas..)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama