Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Z filmů, které jsem od Fulciho viděl, je tento nejzábavnější a nejbrutálnější. Naopak není až tolik postavený na atmosféře, což je možná trochu škoda. Spolu s Dawn Of The Dead je Zombi II nepochybně základní kámen pro novodobý žánr zombie hororu. Ale k úplné dokonalosti jej nepřivedl. A to krásné požírání mrs. Meinardové... They will rise to suck the blood of the living! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznám Fulciho ani jeho tvorbu. Tohle dývko jsem kdysi dostal tuším jako bonus k časopisu Filmag. A jelikož se občas na nějakej ten filmeček o nemrtvácích rád kouknu, udělal jsem tak i nyní... A mám opravdu problém s hodnocením. Jistě, jde to hodit do odpadu bez mrknutí oka, protože to je opravdu špatné. Ale na stranu druhou si vážím těch co vyšlapávali tehdá cestu pro současné filmy a seroše typu Walking Death ... Je to jako s čímkoliv jiným. Jakkoliv se nám mohou první auta zdát primitivní, pořád to byla ona díky kterým dnes jezdíme v neskutečných pekáčích. Zajímal by mne pohled na film optikou tehdejší doby, zda to na začátku osmdesátek bylo šokující či nikoliv. Dnes lecos působí úsměvně, hlavně ta latexová stvoření. Ale třeba boj se žralokem by v leckerém filmu obstál i dnes. Tohle je prostě praděda zombie žánru a je tak třeba na něj spolu s Romerovou předlohou také tak nahlížet, byť je zpracování značně poplatné své době. Dávám dva španělské náhrobky. * * ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fulciho filmama dopadlo docela v pohode. Dlouho jsem cekal, kdy uz se zacne konecne neco poradnyho dit a film se poradne rozjel bohuzel az nekdy v 50ty minute filmu a dej predtim, i kdyz nenudi, je strasne chudej, mozna tak dve smrti a zombik skoro zadnej. Pak se to nastesti rozjede a zombici zacnou vylejzat ve velkym a zaverecna pulhodinka je fakt skvela zabava. K tomu tu je skoro az infantilni hudba podobna hudbe z filmu Spencera a Hilla, zajimave prostredi ostrova, naprosto perfektni masky zombiku, uchazejici triky a hlavne uchylna kamera, ktera okamzite, kdyz se deje nejaka prasarna, zacne zoomovat, aby si to divak co mozna nejvic uzil. Navic tu jsou takovy vychytavky jako rozseknuti hlavy krizem, triska vrazena do oka nebo souboj zraloka se zombikem na dne more. Rozhodne se u tohohle nebudete bat, lekacka tu je jen jedna, ale zabava to je slusna. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fulci udělal ze Zombi 2 vcelku normální zombárnu, kde první hodinka je dost nudná a na to kolik času uplyne se toho stane fakt hodně málo a posun v příběhu je minimální, určitě ta první část chtěla urychlit, jediný co v ní stojí za zmínku je fakt geniální scéna zombáka útočícího na žraloka. V druhý části, která má tak 30 minut se už ale Fulci trochu rozgoreuje a zásluhou několika drsných zombáckých žranic je z toho to, co mělo být celej film a to brutální gore horor postavenej na slušným příběhu a se skvěle namaskovanýma zombákama ()

anais 

všechny recenze uživatele

Vším co mohu napsat bych opakoval ostatními hodnotícími řečené. Tenhle film je strašný, ale současně neuvěřitelně zábavný. Vrcholem filmu je fantastická scéna souboje zombiho a žraloka, při jejímž sledování jsem si připadal jak pod vlivem nějaké drogy. Rozhodně doporučuji, a nemíním to nijak ironicky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama