Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 2

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

lamps 

všechny recenze uživatele

Film tak krystalicky špatný a prvoplánový, že se na něj nelze skutečně zlobit. Máte-li slabost pro nezkrotný zombie apetit, trochu toporné a kečupem obdařené italské gore a řadu klasických žánrových výjevů doplněných o exotické prostředí a Fulciho bezmeznou fantazii při psaní těch nejabsurdnějších (žralok vs zombie) i nejkvalitnějších (detailní propíchnutí oka z perspektivy "lovce i kořisti") béčkových scén, může se z vašeho pohledu klidně jednat i o absolutní vrchol této oblasti neseriózního filmového umění. Moje blbost, že podobné ptákoviny moc nevyhledávám a všechny ty delikátní detaily jsem pod tíhou silného amatérismu, všudypřítomných nelogičností a nemožného chování postav zkrátka nedokázal docenit. Mohl jsem se totiž opravdu skvěle pobavit.. 50% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat košer zombie horor, zapomeňte na moderní zombíky, co zdrhaj jak Usian Bolt s koudelí za prdelí, navíc žádní nakažení, ale krásně červíkama prolezlý mrtvolky, co vstávají z hrobů, plouží se jak já po probuzení a maj zatraceně velkou chuť na vaše maso. Zkrátka horor, co ctí všechny atributy zombie zákonů. A tak to má být, spokojenost veliká, na rok '79 neuvěřitelný masky, klobouček. ()

Reklama

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, je mi líto, ať mě pan Fulci třeba přijde sežrat, ale lepší hodnocení ze mne nevyrazí ani náhodou. Neočekávala jsem žádné extra výkony - to, že jsou herci snad to nejmizernější, co se dalo najít někde na ulici, hudba je hnusná, masky otřesné, postavy stupidní, to všechno jsem tušila a doufala, že to bude tedy zábavně diletantské. Inu, nebylo, z větší části jsem se nudila. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Když hororovému fanouškovi nadhodíte slova jako tříska nebo žralok, téměř jistě bude doma. Fulciho největší trhák v kariéře odstartoval pravou zombie-mánii, kdy nejen ve slunné Itálii, ale po celém světě začaly vznikat levné horory s touto tematikou. Málo z nich byly ale takhle zatuchle béčkové a zábavné, přestože o vtip tu stěží zavadíte. Herci jsou tu prkenatí, s velkou oblibou se dobrovolně nechávají sežrat, ale na to divák hází bobek. Díky Frizziho jednotvárné syntetizátorové hudbě tvoří slušnou atmosféru, hýří zajímavými nápady, a hlavně ty mňamózní gore efekty s maskami. Ohnilé zombies, ve vysokém stupni rozkladu a s červy v očních důlkách, zkrátka neměly v té době žádnou konkurenci. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Když si tvůrci dovolili vydávat to za sequel k Romerovu Dawn of the Dead, tak jsem od začátku čekal klasickou městskou zombie apokalypsu. Ale tento film se rozjíždí hodně pozvolna, hodí nám sem tam nějakého toho zombíka a spíše sleduje hlavní postavy pátrající po zmizelém otci jedné z nich. S časem, ale zombie count narůstá. Docela originální (např. podmořský boj: zombie vs. žralok), docela dobrá atmosféra tropického ostrova dává vzpomenout na staré černobílí snímky, které zasazovaly první voodoo zombíky do stejných lokací, a hlavně ty masky a efekty se povedly a vytváří často dost nepříjemný zážitek (myšleno samozřejmě jako pochvala :-)) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Film bol zakázaný v Nemecku, Nórsku a Anglicku (1984-1992). (Paldiny)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)

Reklama

Reklama