Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (723)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ TO BYLO COKOLI, STRAŠILO TO MOJÍ RODINU A JEŠTĚ TO S NÁMI NESKONČILO…“ /// Hledání odpovědi na otázku, jestli můžou bejt Lambertovi normální rodina pokračuje… James Wan celkem dlouho drží otěže příběhu pevně v pazourách, aby ho pak přepad žlutej amok a donutil ho v půlce (?) přehodit výhybku. V řiti je veškerý napětí a hezky servírovaná, leč překombinovaná pohádka mě moc nebere. Možná proto, že je to místy i dost blbý. Líbivě natočená kokotina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Odpovídám zásadně pomocí kostek. 2.) Fotr mi furt říká, že umřu. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Odchod k sérii Rychle a zběsile se pro Wana ukazuje být tak trochu záchranným kruhem, který mu jedno z největších hollywoodských studií téměř na poslední chvíli hodilo. Po několikáté za sebou už prostě tyhle nalajnované duchařské archetypy stoprocentně nefungují, nebaví, a začínají kupodivu i mírně vyčpívat. První hodinu jsem se vážně nebavil, všechno už jsem to viděl nejméně stokrát. Vše zachraňuje atmosférický konec, který má po dějové a "vysvětlovací" stránce naštěstí stále co nabídnout (démonická mytologie JE vděčné téma, jen se na ně musí opatrně), a pochopitelně nadmíru líbivý režisérský talent. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Co platí o předchozím Insidious, platí i zde. Wan si je zjevně vědom trapnosti lekačkového hororu, zároveň si ale není schopen jiný typ představit, a tak i když lekačku aby tu člověk pohledal, je Insidious 2 vystavěn jako typický současný zástupce žánru. Oproti minulu ale musím aspoň tu jednu hvězdu lípnout, protože ať už odsud půjdu, jak chci, už teď vím, že na náhrobku budu mít "opustila nás předčasně ve věku 31 let, umlácena houpacím koněm." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprve osobní vzkaz komukoli, kdo náhodou navštíví tuto stránku a měl nějaký podíl na rozhodnutí, že Insidious 2 nebude (jak se alespoň zatím zdá) uveden v českých kinech: Shoř v pekle, čuráku. Jel jsem kvůli tobě až do Bratislavy a stálo mě to tak zhruba o pět stovek víc, než bylo nutné... A teď k filmu: Cesty nelituju. Insidious 2 je perfektní pokračování, které zajímavým způsobem rozvíjí příběh prvního dílu (obavy, že Wan přijde s pouhou variací na jedničku, byly liché). Strachu a děsu je tu sice o něco méně, lekačky nejsou tak infarktové a nápadité jako v prvním díle, ale tempo je zase naopak vyšší (v podstatě si není kdy vydechnout) a rozehraná mytologie o "dámě v černém" a o Zásvětí to prostě táhne nahoru. Podobný přístup využil Balaguero s Plazou při prvním sequelu Recu. Prostě komplexní pokračování, které je sice o něco slabší co se děsu týče, ale zajímavým a nečekaným (a nenuceným!) způsobem rozvíjí příběh. Veliká spokojenost a po příliš bezpečném The Conjuring opět návrat na vrchol. Insidious: Chapter 2 sice nebude mít tak jednoznačně pozitivní široké přijetí jako předchozí letní hit, ale o to ho mám radši. (Cinema City Aupark, Bratislava) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednička ujížděla výhradně na provařených žánrových klišé, kterým dodávala skrze důmyslné vizuální ztvárnění punc originality a v závěru až drtivé guilty pleasure. Dvojka sází výhradně na moderní hororový home-style, který dodává Wanovu mistrovství ve vystavění napínavé kulisy i ze stokrát viděného punc obyčejnosti a zbytečnosti. Chapter II je bezpochyby velmi slušný horor a opravdu si cením toho, že se snaží rozvíjet příběh mnohem složitější cestou, než si byl kdokoli zřejmě schopen představit, ale jako očekávaný sequel nejambicióznějšího žánrového tvůrce současnosti je pro mě přesto trochu zklamáním. Že napětí ubylo, bych vzhledem k vysoce nastavené laťce rád odpustil, ale že se mi budou i některé vrcholné scény zdát nějak rychle odbyté a bez předchozí kreativní "živelnosti", to mě už vážně mrzí. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Film byl natočen za 25 dní. (Tasartir)
  • Keď na začiatku filmu natáčajú malého Josha (Garrett Ryan), tak je obraz videokamery čiernobiely, no keď nájdu záznamy filmov a pustia si tú istú pásku, obraz je už farebný. (Déé X Géé)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama