Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš než o Poslední dny na Marsu se jedná o Další zvoranej film o Marsu. Tahle planeta má prostě pech. Ani chvílemi obstojná psycho atmosféra a skvělá hudba nezachrání průhledný scenář plný nenápaditých hororových klišé (byť jsou poměrně zručně natočena) a nudné charaktery (byť jsou zajímavě obsazeny). Ruairimu Robinsonovi, který natáčel bomba krátkometrážní věci (pokud jste neviděli, okamžitě napravte), přeju do budoucna zajímavější materiál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zombie na Marsu. Návrh na možný distribuční název je zároveň i vyčerpávajícím popisem obsahu (i přes občasná filozofická skoro-dilemata a obnažování charakterů v krizových situacích). Nejen znalým direktivy: „Nikdy si nezahrávej s něčím, co má víc zubů než celá Addamsova rodina.“ musí být brzy jasné, že tuhle ohranou misi z Komunistické planety mohou zachránit jedině Liev Schreiber a soundtrack - po ostatních členech štábu si pak klidně může zkusit robotické vozítko Curiosity couvání.. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych to neoznačoval jako horor, protože strachu bylo hodně pomálu, spíše za thriller. Zaujal mě především skvělý vizuál a atmosférická hudba. Navnadilo mě to natolik, že jsem v závěru filmu pociťoval jisté zklamání, protože The Last Days on Mars bohužel pohřbívá do vod průměru totálně nenápaditý scénář s nevýraznými herci a bez jediného překvapivého momentu či památné scény. Vesmírné CGI scény a záběru Marsu byly ovšem parádní. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Liev Schreiber a jeho Horizont událostí střihlý Vetřelci? Není to zase tak špatné, jak by se mohlo zdát. Svůj hororový potenciál sice snímek nezvládá využít naplno, avšak v rámci mezí béčkového sci fi, ve kterém proteče trochu té krve, funguje obstojně. Během hodiny a půl, kterou ve společnosti Posledních dní na Marsu strávíte, se vám dostane solidní režie, slaboučký scénář, stereotypní postavy a docela solidní obsazení. U tohoto filmu platí více než jinde, že volba je jen na vás. Jen nečekejte zázraky. [55%] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vysoce virulentní a patogenní extraterestriální mikroorganismus napadne malou posádku neméně malé výzkumné stanice na Marsu. Projevem onemocnění je smrt a následně změny chování agresivního charakteru. Nemocných přibývá, teror se stupňuje a divák se nudí. Podobné sci-fi opičárny obvykle sází na akci, napětí a postupnou likvidaci bezmocných lidských tvorů, tady se dočkáme jen občasných stydlivých záběrů na čerstvé zombie, přesunů zbývajících členů posádky z bodu A do bodu B, bodu C a bodu D, tmy, monumentální digitální prachové bouře a psychicky labilního Schreibera. Přišlo mi to tak trochu málo, no. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama