Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého si zpočátku fanoušci vesmírných survival thrillerů odškrtnou všechny předpoklady, které správná žánrová pecka musí splňovat, a na konci zjistí, že u toho odškrtnutí vlastně jen zůstalo. Celý film potápí směšný scénář, který před diváka klade naprosto nestrašidelnou variaci na "pozemské" zombies, které jsou ještě pomalejší, debilnější a méně nebezpečné než ty ze seriálu WD, a hlavně, obdobně prázdné postavy, které si člověk se zombíky nesplete jen díky tomu, že nemají zmrzlé ksichty. Prostředí Marsu je navíc navozeno nepřesvědčivě a když se celý finálový děj smrskne do nudného šourání se ve vozíku po povrchu planety kamsi na přistávací dráhu a většina stopáže se prokecá nudnými dialogy, které diváka okatě vedou za ručičku jen k té jediné skromné myšlence celého filmu, že lidé pod tlakem jednají úplně jinak než v "klidovém stavu". No, to dokázala i průměrná Rudá planeta a přidala i trochu té zábavy. Horší hodnocení nedávám jen proto, že se film vydával za můj oblíbený žánr. 55% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné vesmírné sci-fi křížící se s hororem typu Vetřelce. Čistý žánrový film a jelikož mám tenhle žánr rád, byl jsem celkem spokojen. Jediná škoda, že jsem se nebyl schopen identifikovat s jediným z hrdinů, trochu mi tu chyběl nějaký charismatický tahoun. Ovšem silný je vjem zkoumání cizích planet na pozadí studeného nelítostného vesmíru. Walking Dead on Mars... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zase Vetřelec? Ale to snad....skutečně je příběh ze sedmdesátých let minulého století (pomíjím inspiraci u ještě staršího snímku) tak silný, že ho scénáristi nedokáží přebít jiným, stejně dobrým či snad lepším? Zřejmě zatím asi ne. Na druhou stranu se mi film směrem k závěru líbil čím dál víc, a tak z původních 2* se mi dostal téměř ke 4*. Kombinace se zombie snímky tomu sice dává jiný rozměr, ale hlavní wellsovsko-čapkovská myšlenka o nebezpečí kolem nás zůstává. Více snad ještě Wellsova, že totiž z vesmíru bychom měli očekávat spíše hrůzu, než civilizaci přicházející s láskou a pochopením. Člověk objeví mezi hvězdami něco, co může přinést lidstvu utrpení a zkázu. Pak nastává dilema z vetřelčí ságy - dostat tuhle hrůzu na Zemi, nebo jí v cestě k nám zabránit všemi dostupnými prostředky? Otevřený konec nechá diváka na rozpacích. Co může lidstvo očekávat? Člověk jako spouštěcí mechanismus oné hrůzy a současně jako ten, kdo by ji umožnil cestovat vesmírem, je nakonec trestán - kdo seje vítr, sklízí bouři. Lze v tom samozřejmě vidět i alegorii na jakékoliv konání člověka vedoucí k jeho případné záhubě. Pěknou vizuální stránku kazí snad jen příliš pixelová bouře na Marsu, ale jinak jsem byl spokojen. Komorní drama ve vesmíru, které má nakročeno k masakrální řeži, ale jen nakročeno. Tentokrát mi to nevadilo... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento typ "We explore mysteries of Outer Planets" sci-fi já opravdu můžu. Po úžasné Europa Report přichází na řadu The Last Days on Mars, kde kosmonauti nezkoumají měsíc planety, nýbrž samotnou planetu. Díky jediné větě ze zdejších komentářů jsem se ihned dozvěděla, co že se to tam na Marsu vlastně přihodí:) Ale co, nevadí a můj zážitek z filmu to rozhodně nijak nenarušilo. Tíživá atmosféra je zdařilá, stejně jako akční scény. V hlavní roli boduje skvělý Liev Schreiber. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poslední dny na Marsu... značný úhyn komparsu. Herci všichni přežili, neb tam žádní nebyli." Aspoň já jsem tam žádné skutečné herce nezaznamenal. Písečná bouře ve sklenici vody, nevyplašila mě, ostatně ani astronauty: "Neboj, Vincente, jsou to jen hromady prachu..." "Z prachu strach nemám." Ale na jedno zhlédnutí ok. Zombíci prima žraví, jen zbytečně hrrr, po pomalém rozjedu filmu vletěli do děje i do základny takovým fofrem, že nebyl ani čas pořádně se začít bát, což při jejich strašidelných držkách byla škoda. Následně únavné "přesuny přeživších z bodu A do bodu B, bodu C, bodu D... a občasné stydlivé záběry na čerstvé zombie" (© PetrPan). Pro zahnání nudy při přesunech nabízím malý zoologic-gender pisskvíz: A) Jméno prvního psa ve vesmíru? B) První Američanka ve vesmíru? C) První člověk, který močil na Měsíci? D) Jméno prvního zombíka na Marsu? E) První zombice na Marsu? ... Zkuste to poctivě, bez nápovědy. Kolik správných odpovědí, tolik hvězd získáváte právo filmu udělit :-)). // Lajka, Sally Kristen Ride, Buzz Aldrin, Goran Kostić (as Marko Petrović), Yusra Warsama (as Lauren Dalby) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama