Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

easaque 

všechny recenze uživatele

jak introvertní svalovec šel za svou vysněnou láskou přes hory, doly a možná i nějaká ta moře a ani ohromná saň mu nepřekazila jeho plány. Toť byla hezká pohádka - akorát pro mě. Provedení je přesvědčivé a polodokumetární styl vůbec nevadí. K tomu všemu severská mentalita a nadsázka. Nedopadlo to vůbec špatně - i když se tomuto milému filmu k pěti hvězdičkám nepodařilo vyšplhat - dokonce ani díky obrovitým svalům ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hora potetovaných svalov, ale v zovretí svojej detskej izby. Tak som chcel dať štyri hviezdy, ale ten odfláknutý záver, keď medvedík stráca všetky sympatie, a film vyznieva do prázdna, to ma veľmi sklamalo. Dobre rozohraná hra s cestou do raja za (skutočnou) láskou, zaujímavé momenty, trochu očakávané, ale živé, a potom sa to skazí. A nakoniec je z toho akoby návod na použitie života pre neskorých tridsiatnikov v Dánsku, kde už nezoženú žiadnu voľnú ženu. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Matthiesenův kraťas si delší stopáž zasloužil, o tom není pochyb, ale je otázka jestli neměl být příběh přepracován trochu víc filmově. Režisér totiž jednoduše roztáhl osmnácti minutový námět do devadesáti tří minutového vyprávění, a tím pro něj práce skončila. Ovšem zatímco kratší verze měla skvěle vybalancovanou gradaci a nestihla nudit, o celovečerní variantě se to říci nedá. Dívat se hodinu a půl na neherce a jejich sice realistické, ale veskrze banální dialogy není pro každého. Chtělo by to trochu zapracovat na scénáři, přidat trochu humoru, nějakou napínavou scénu, nebo alespoň zvrat. Vedle Teddy Beara je i totiž akční a hollywoodská i love story Markéty Irglové a Glena Hansarda. Abych jenom nekritizoval, Kim Kold je zase perfektní a ve filmu to emocemi jenom jiskří, takže nakonec je to za solidní čtyři hvězdičky. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Existenciální červená knihovna pro chlapy a pro ještě větší chlapy. Dennis je doopravdy mazel, kterého však přespříliš tiskne despotická manipulativní matka. V první "Thajské" polovině příjemně a pozitivní, návrat do šedivosti všedních dnů znamená i propad již tak nikam nespěchajícího tempa. Pozitivní hodnocení mám k nehercům, kteří podávají lepší výkony, než naprostá většina našich herců v televizích a filmech. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Festival Kamera OKO Ostrava 25.9.2012: Dánská vztahovka, která by mohla být natočená kdekoli, hlavně teda v Itálii. Nicméě se toho chopili Dánové a hezky vyobrazují vztak matky a syna. Kdy matka je typickou krkavčí matkou a nedovolí svému synovi (který je 4 větší než ona - kulturista) vůbec nic a zejména vlastní život. V téměř 40ti letech se ovšem Mazel rozhodne se vymanit a někteří to těžce nesou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)
  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno