Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, mne osobne usity na miru, danska rezie, komorni drama s minimem postav a Asie... Kim Kold se svou muskulaturou zahral skvele a jeho dialogy se zenami nebo jeho matkou jsou nezapomenutelne. Stylove, jednoduche, vtipne a trefne. Super zazitek! " Ty nebudes jist? Ne, jsem alergicky na krevety. Tak proc sis je objednal? Nevedel jsem, ze tam budou... Hm, v krevetovem koktejlu?" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, najít kulturistu, který není úplné herecké dřevo, je terno. To pak nikdo nepřemýšlí, jak předvídatelně byl vykonstruován scénář, a že by se ten příběh klidně obešel bez výletu do Thajska. Ale nečím svůj vlastní kraťas autor natáhnout musel, když ho chtěl dostat do kin. Psychologické drama patologického vztahu matka-syn není nijak vyhrocené a Thajsko tu funguje pouze jako kulisa plná klišé. Výsledek není špatný, ale také nijak zvlášť povedený. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Český název asi nikdy nebyl přesnější:-) Dennis je opravdu takový hodný trouba, který bojuje se svou přirozenou plachostí a musí snášet dominantní matku. Na filmu vadily vlastně jen dvě věci a to, že je ten film docela dost dobře předvídatelný a že postavy by snesli větší hloubku. Největší příklad je vidět právě na titulní postavě Dennise. Ta postave je napsána na plocho, prostě jen stydlivý kulturista. Tady musím sklonit obrovskou poklonu Kimu Koldovi. Právě díky němu jeho postava žije a musím říct, že předvádí skvělý výkon. Samotný film balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami a já dávám čtyři hlavně proto, že se jedná o příjemný a lidský příběh, lehce koukatelný, rychle utíkající a hlavně s výborným výkonem Kima Kolda. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh ztvárněný tak jak nemám rád , ale nadruhou stranu tohle nehrálo tak úplně na city aspon to tak na mě působilo a mělo to takový nepřeslazený příběh . Jen jednoduchost , neherce , kteří se hezky ukázali a atmosféru která byla sice depresivní , ale v tomto případě působila na film dobře ne vynuceně . ( 9.7.14/MAC ) ()

BigMarthy 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Dánové zkrátka filmy umí. Každý rok je toho důkazem. Snímek mě připoutal k televizi železnými okovy, měl spád, od prvních okamžiků zaujal. Výborná práce s kamerou, čistá, seversky signifikantní. Mazel nepředstavuje soubor okázalých výbuchů emocí, projev postav směřuje spíše dovnitř. Herci nepůsobí černobíle, stejně tak ani děj. Sympatický Denis je introvertní kulturista, který netouží po prázdné noci strávené s cizí dívkou. Stejně tak se snaží své stíny zastírat lží. Jeho mohutná postava skvěle kontrastuje s drobnou matkou, která v domácnosti vládne silnou rukou a citelně se dotýká jeho duše. Zpočátku není schopen odporovat, ale postupem času film ukazuje pravou sílu lásky. Lásky k vyvolené dívce, stejně tak i lásky k matce, která chce svého syna jen pro sebe. Možná jsem prozradil až moc, ale tento zážitek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)
  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)

Reklama

Reklama