Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 9
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 9

Recenze (256)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% To je snad nejbrutálnější seriál, jaký jsem kdy viděl! První řada má hodně rychlý styl vyprávění. A má hodně zápletek. Oceňuji, že se nebojí sáhnout na život hlavním postavám. Na můj vkus je to ale moc přehnané, spoléhá to v mnoha případech na štěstí a není to postavené do reálného prostředí, kde by to fakt takto mohlo fungovat. Ale zaháčkovat to umí, drží to v napětí celých patnáct dílů. 2. série - 50% Po první sérii mám pocit, že si tvůrci ukousli až moc velké sousto. Opět chtějí šokovat počtem mrtvých a brutalitou. To funguje jako v první sérii, ale příběhová linka je fakt pořádný úlet. Noví stoupenci mě nebavili, přišlo mi to už moc přes čáru. Naštěstí to vypadá, že třetí série bude opět zcela jiná a snad lepší...3. série - 60% Po fiasku v podobě druhé série se konečně vracíme do starých kolejích. Líbí se mi hra s několika záporáky najednou. Hlavně Theo, toho jsem si fakt oblíbil. Dá se říci, že celých 14 dílů funguje dobře, i když kvalit první řady nedosahují. Pak ale přišlo finále a poslední díl to všechno zabil. Proč se prostě nedrží rozjetého standardu od první řady, ale vymýšlí blbosti? ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velkolepa prehliadka tych najdebilnejsich napadov spracovanych snad tymi najidiotskejsimi a najneschopnejsimi scenaristami...1,5/5* Druha seria je koncertom scenaristickej stupidity, ktory vsak vyusti (co podla mna netusili ani samotni scenaristi) do celkom obstojneho zaver...nic to nemeni na tom, ze na tretiu seriu uz odvahu asi nenajdem, hoci ma manzelka silno presviedca, ze ked sme sa do toho uz pustili, nemali by sme to bez boja vzdat....no neviem...druha seria 1/5* ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je tahoun par excellence. I kdyby tu celou dobu jenom seděl na hajzlu a luštil křížovky, stejně byste se nehli od obrazovky. Scénář není bez chyb, takřka permanentní zvraty jsou chvílemi na pěst, ale i tak je to hodně zdařilá stíhomňamka s velmi vysokým faktorem napětí i koukatelnosti. Nedělám si iluze o televizní zábavě, ale pokud už vás omrzeli všichni ti CSI & NCIS sběratelé mentalistů a zločinných myšlenek na právo a pořádek, máte ideální příležitost, jak si rozšířit seriálové obzory. I na nějaké ty okousané nehty pravděpodobně dojde. Více zde. ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se nenecháte odradit negativními komentáři na první stránce. The Following patří rozhodně mezi ty lepší seriály. Od chvíle, kdy jsem dokoukal pilotní díl, se ve mně probudila silná závislost, která mě pronásledovala až do konce. Což je podle mého názoru silnější argument než cokoliv jiného. Hrozně se mi líbí herecké obsazení. Dokonce mě hodně baví i James Purefoy, kterého jsem do téhle doby znal spíš jako klaďase a kterého jsem zrovna dvakrát nemusel. Role záporáka mu vážně sedí a je až neskutečně přesvědčivý. Kdo má rád napětí a krev, nemůže si tohle nechat ujít. Myslím si, že to je kvalitní náhrada za Dextera. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Jestliže Skandinávci i Argentinci již dokázali, jak uchopit koncept „s policií si pohrávající sériový vrah“ v seriálové podobě, tak Američané (respektive Williamson) to zatím nedokazují. A čert ví, jestli to v rámci tohoto seriálu vůbec kdy dokáží, když je to vzhledem k pojetí; a ostatně i žánru; až nemístně uhlazené. Vizuálně, charaktery a… A vlastně vším, především však atmosférou. Tuctový průměr, který si hraje na něco čím (zatím) ani zdaleka není. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama