Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 9
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 9

Recenze (256)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Prvních pár dílů to šlo, zhruba tak do 5tého jsem ještě býval udivený. Ale už je to poněkolikáté to samé a 7 epizoda navíc přislibuje na konci ještě větší bídu. Followerů je mnoho a lehkovážné zneužívání principu deus ex machina je zde do očí bijcí. Chce to osvěžit, chce to změnu, chce to změnit kurs. První řadu dokoukám, snad se ještě scénáristé s něčím vytáhnou, jinak se seriál navždy bude topit v hlubokých vodách průměru. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 9.9.2013, réžia českého znenia (NOVA 2013) = MARTIN KOT - Kevina Bacona uznávam ako jedného z najtalentovanejších hercov svojej generácie. Bohužiaľ nikdy nedostal rolu, ktorá by z neho urobila všeobecne uznávanú superhviezdu. "Zapredal" sa teda televízii a stal sa ústrednou postavou tohto krimiseriálu. Bohužiaľ. Bohužiaľ preto, že tento seriál vytvoril Kevin Williamson. Človek, ktorý sa síce zapíše do dejín kinematografie ako autor Vreskotu, ale jeho scenáre sú žiaľ príšerné. A neinak je tomu aj v pilotnej epizóde tejto série. Už námet mi po prečítaní pripadal idiotský, ale jeho stvárnenie je nakoniec ešte horšie. Seriál o geniálnom sériovom vrahovi si ja osobne predstavujem úplne inak. A Baconovho talentu je táto zlátanina absolútne nehodná. Obávam sa, že nakoniec to bude odpad, ale hodnotenie pridám až po skončení série. (22.1.2013) ()

Reklama

nemik22 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se nenecháte odradit negativními komentáři na první stránce. The Following patří rozhodně mezi ty lepší seriály. Od chvíle, kdy jsem dokoukal pilotní díl, se ve mně probudila silná závislost, která mě pronásledovala až do konce. Což je podle mého názoru silnější argument než cokoliv jiného. Hrozně se mi líbí herecké obsazení. Dokonce mě hodně baví i James Purefoy, kterého jsem do téhle doby znal spíš jako klaďase a kterého jsem zrovna dvakrát nemusel. Role záporáka mu vážně sedí a je až neskutečně přesvědčivý. Kdo má rád napětí a krev, nemůže si tohle nechat ujít. Myslím si, že to je kvalitní náhrada za Dextera. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po sedmém dílu už to začíná být tak špatné, až je to zábava. Scifi námět mi nevadí, ale co je moc, to je příliš aneb když už nevíš kudy kam, přidej další postavu. + Bacon moc běhá a málo nasává, Valorie Curry je hot a Natalie Zea opakuje Justified. A všudypřítomné flashbacky jsou opruz (ale ten kultovní je teda taky něco. Všechny postavy jsou z Marsu, Williamson přebral). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon, pilot a první díl mě navnadili a budu se každopádně těšit na další pokračování. Joe v pilotním dílu říká Ryanovi:"Mám hodně překvapení, které na tebe čekají", tak uvidím, jestli se mně The Following dostane pod kůži i když o seriálu říkají, že bude patřit mezi nejděsivější. Po prvním dílu to hodnotím slovy, které pronesl Shawn:"Zvládnu mrtvé lidi. Ale když někdo zabije psa šílím." Tak jsem na tebe Ryane, Jamesi, Shawne a Natálie moc zvědavá. - jsem po třetím dílu a i když je mi to moc líto, tak jsem přece jen očekávala něco trochu jiného. O překvapení tam sice nouze není, ale jsou to spíš naprosto nereálný a nevěrohodný šoky, nic víc. Škoda a tolik jsem se těšila. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama