Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FINISH YOUR BREAKFAST." ---------- To sú teda grády! Už veľmi dlho som nepociťoval takú satisfakciu z toho, ako banda vyšľahaných buranských redneckov dostáva nekompromisne na hubu. A poriadne. Statham to tu prekvapivo drží solídne hore (keď vezmeme do úvahy, že je jak poleno, čo sa tvári v každom filme rovnako) + Franco ako vždycky. Máme tu taktiež tri či štyri sexy ženy, škoda, že polka z nich bola na cracku, ah, nevadí, dalo sa. Väčšina takýchto (a vlastne skoro všetkých) akčňákov trpí klasickou nekonzistentnosťou (funguje to aj reverzne) v zmysle, že napríklad v úvode filmu protagonista bez nejakých väčších problémov v rozmedzí niekoľkých sekúnd rozbije partu piatich chlapov, postupne je však voči protivníkom slabší a zo záverečným bossom si nevie poradiť niekoľko minút, pričom je sám a spravidla je rovnaký stokár, ako tí na začiatku filmu. Tu sa táto otravná trestuhodnosť nediala a aj ten záverečný notorický "stone-cold killer" bol hotový v rámci niekoľkých desiatok sekúnd. A to veľmi cením. PS: Čítam, že scenár mal byť pôvodne pre piaty diel filmovej série Rambo, ale Stallone ho prenechal novému filmu a zostal produkovať. Mne skôr príde, že ten istý výplod použil dvakrát, lebo toto a Rambo V je s mini obmenami ten istý film. Doslova x) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nielen mizerná ponuka dobrých filmov ma donútila upraviť kritériá hodnotenia. Ide najmä o to, aby som hodnotil filmy podľa žánrov a nie podľa nejakých univerzálnych kritérií. Tento Stalloneho-Stathamov film môže poslúžiť ako príklad. Nepredstavuje žiaden scenáristický, filmársky ani herecký zázrak, neprináša prakticky nič také, čo by sme už predtým nevideli, ale na druhej strane je dobre pozerateľný a to tiež nie je málo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $20,158,898Tržby Celosvetovo $51,695,362Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,147,456Tržby za predaj DVD v USA $8,010,462║ na prvý pohľad to má dokonca aj slušné obsadenie ale vykľube sa z toho len vývarový béčkový akčnák, ktorý má klasickú šablónku a pomste, ktorá sa dokonca vykľuje len z obyčajnej školskej šarvátky, niekdajší dosť slušný režisér thrillerov Gary Fleder to podal bez lepšej šťavy a scenár od Sylvestera Stallone je tade bez diskusii bez lepšieho nápadu, ešte že Statham ma stále dobre kopy ale to je asi tak všetko z pozitív /35%/ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pokud je tohle bývalý scénář na Ramba V, tak ještěže to zfilmovali takhle. I když si myslím, kdyby měl Stallone čas a odvahu. Byl v hlavní roli a natočil to pořádnej režisér, tak by to nemuselo být vůbec špatný. Homefront se tak řadí do průměrů akčních "stathamovek". I když slovo akční není na místě. Jason sice jako agent Broker sem tam někoho zmlátí, ale až v poslední třetince filmu se začíná střílet. Mezitím od začátku uběhne hodina a ve filmu se prakticky nic neděje. James Franco jako záporák je vkusně zajímavý a tu roli mu věřím. Ale vážně, na tomhle snímku není nic víc zajímavého. Akční průměr, který je bez akce a spíše sází na tísnivou atmosféru, která tam ve výsledku není. Jak říkám, pořádný režisér by, ale s tímhle mohl dokázat divy. (57 %) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Na Silvestra to chce Sylvestra. Tady sice přenechá práci před kamerou Stathamovi, ale jeho ruka je tu cítit v každé scéně. A rozhodně to není špatná ruka. Žádné pozérsky přepálené prsení, solidní akce, slušné tempo i napětí, záporáci nejsou žádný béčka. Z Franca, ale zejména z Kate Bosworthové opravdu běhá mráz po zádech. A po dlouhé době možnost vidět Winonu Ryder. Solidní žánrovka, která nenudí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Při závěrečné honičce v docích je možné si několikrát všimnout stínu vozu s kamerou (bugfoot)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama