Reklama

Reklama

Hannibal - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, 2013, 9 h 16 min (Minutáž: 41–44 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První série seriálu natočeného na motivy série filmů o Hannibalovi pojednává o doktoru Hannibalovi (Mads Mikkelsen) a jeho spolupráci s FBI. Na scénu se dostává mladý agent Will Graham (Hugh Dancy), který dokáže popsat, jakým způsobem se vražda stala. Will a Jack Crawford (Laurence Fishburne) se vydávají do ulic Baltimoru zastavit krvežíznivé vrahy. 13 dílů napětí, akce, krve, vražd, tajemna. (Varan)

(více)

Recenze (26)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na další seriál som znovu zvolil službu netflix. Veľké prekvapenie za čo musím pochváliť bol Česky dabing a tak si môžme povedať že amici myslia aj na Európu aspoň takto. Seriálový Hannibal bol príjemným prekvapením. Sympatické postavy či už herec Hannibala Lectora z filmu Hon. Alebo matrixový komisár Jack. A netreba zabudnúť na hlavného predstaviteľa Willa Grahama, ktorý dokáže vnímať úmysly vrahov pri vraždení. Tajomný seriál ktorý aj celkom bavil. Uvidíme, čo prinesú ďalšie 2 série. 4* ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem více, tedy mnohem více. Samotný koncept epizod kolem řezníka, osobních vztahů mezi jednotlivými postavami a to celé propojeno do zápletek vyšetřování jednotlivých případu se jevil jako skvělý nápad. Jako plus musím vyzdvihnout samotného Hannibala, i když na můj vkus tu nemá takový prostor, jaký bych si představoval. Jednotlivé případy brutálních zločinů se vydařily po všech stránkách, jsou nápadité a vizuálně naprosto dokonalé. Co funguje hůře a je kámen úrazu, že se tvůrci pokoušeli do čtyřicetiminutové epizody narvat mytologii, zvraty kolem Hannibala, do toho vztahové záležitosti, které drhly a nefungovaly. Vůbec nezbývá prostor na samotné případy, jejichž řešení bylo opravdu banální a porovnáním s takovým Sherlockem až absurdní. Hlavní hrdina, který se dokázal vcítit do role zločinců a rekonstruovat samotné vraždy byl docela úlet. Samotná postav byla otravná, vůbec nebavila, herecky nesympatická a ten prostor na úkor ostatních mě iritoval. První série začíná hodně zvolna, v půlce nabírá obrátky, jak jsem si představoval a závěr opět tempem klesá, bohužel. Rozporuplné pocity, neboť nevyužitý potenciál bije do očí.......7/10 ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Prvá séria sa rozbiehala a pre neznalcov príbehu musela byť postava Hannibala veľmi tajomná. Postupne však každý musel oceniť jeho manipulácie, hlavne voči Willovi, ktorého schopnosť čistej empatie sa mu vymstila, kde sa len dalo. Mal som však pocit, žeby epizódy mohli byť dlhšie, viac sa ponoriť do jednotlivých prípadov, ako aj manipulácií a Willových halucinácií, avšak vládne spokojnosť. Postupom času na jednotlivých prípadoch až tak nezáležalo, skôr šlo o hlavnú líniu čoraz viac prepojených doktora, pacienta a obeť prvého prípadu. Najslabšou epizódou bola pre mňa 4., kedy páchatelia, napriek zaujímavo prevedeným vraždám, neboli takí zaujímaví. Najlepšou epizódou bola prvá, kedy sa pri záverečnom usmrtení hlavný hrdina triasol a nevedel sa spamätať. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Before we begin, I must warn you... nothing here is vegetarian. Bon appetit." Doktor Hannibal Lecter přichází! Dlouho jsem na seriál nechtěl koukat kvůli jeho explicitní brutalitě. Ale příběh Hannibala mě velmi lákal. Zvlášť protože sleduje příběh Lectera a Grahama z trošku jiné perspektivy. Po zhlédnutí celé první řady musím říct. Je to geniálně a brutálně dramatické! Výtku první řada může mít jen kvůli tomu, že výborný Mads Mikkelsen není na obrazovce tolik. Příběh se vlastně netočí kolem něj, ale spíše okolo Willa Grahama (Hugh Dancy). Willovo nadání chytat vrahy je důležité pro FBI, ale ničivé pro něho samotného. Když se tedy dostane do psychiatrické péče doktora Hannibala Lectera (Mads Mikkelsen), tak začíná hra kočka s myší. Vztah těchto dvou hlavních protagonistů je perfektní a v seriálu funguje na sto procent. Navíc se mi opět líbí, jak seriál kombinuje příběh, který se rozprostírá po celou sérii a případy každého dílu. "Monster of the week" v každém díle funguje dokonale. Od brutálních vražd se vždy dostáváme k vrahovi skrz mysl Willa. Klasická krimi v tohle funguje skutečně dobře a skvěle to zapadá do konceptu brutálního krimi a psychologického thrilleru. I když je seriál skutečně brutalitou nasáklý, tak přesto to nedává nijak okatě najevo a spíše to vytváří atmosféru, než nevolnost žaludku. Herecky je to zvládnuté skvěle. Hugh Dancy v roli Willa hraje velmi přesvědčivě a Mads Mikkelsen je v roli naprosto brilantní. Jistě potěší i Laurence Fishburne v roli Jacka Crawforda. Hudebně je seriál nacpaný skvělým soundtrackem a atmosféricky je seriál naprosto famózní. Třináct dílu jsem spucl jako malinu a velmi se těším na druhou. Tahle geniálně zahraná hra kočky a myši je prostě velmi chutným pokrmem pro všechny diváky, kteří rádi hodují na temných a psychologických thrillerech jako já. „Please, don't psychoanalyze me. You won't like me when I'm psychoanalyzed.“ (100 %) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie. V podstate klasické CSI, akurát brutálnejšie, s lepšími hercami, s kultovou postavou v hlavnej úlohe a podľa legendárnej série bestsellerov Thomasa Harrisa. Avšak čo z toho, keď sa Bryan Fuller spoľahol na plus mínus epizódne scenáre s uzavretými prípadmi, naprieč ktorými sa len veľmi voľne vinul „spoločný“ menovateľ? Horko ťažko 60%, do veľkej miery vďaka odvážnemu výkonu Madsa Mikkelsena. ()

Galerie (363)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení série začalo 27. srpna 2012, natáčelo se v Kanadě. (Varan)
  • V 19. minúte vidieť že Hannibal chladí fľašu v nádobe. V ďalšej scéne vstáva a otvára novú fľašu rovnakého vína a vkladá ju už do prázdnej nádoby na chladenie. (muti)
  • V epizóde zaznie pieseň "Vide cor meum". Tá zaznela aj v rovnomennom filme Hannibal (2001). (fAZEN)

Reklama

Reklama