Reklama

Reklama

Hannibal - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, 2013, 9 h 16 min (Minutáž: 41–44 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První série seriálu natočeného na motivy série filmů o Hannibalovi pojednává o doktoru Hannibalovi (Mads Mikkelsen) a jeho spolupráci s FBI. Na scénu se dostává mladý agent Will Graham (Hugh Dancy), který dokáže popsat, jakým způsobem se vražda stala. Will a Jack Crawford (Laurence Fishburne) se vydávají do ulic Baltimoru zastavit krvežíznivé vrahy. 13 dílů napětí, akce, krve, vražd, tajemna. (Varan)

(více)

Recenze (25)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie. V podstate klasické CSI, akurát brutálnejšie, s lepšími hercami, s kultovou postavou v hlavnej úlohe a podľa legendárnej série bestsellerov Thomasa Harrisa. Avšak čo z toho, keď sa Bryan Fuller spoľahol na plus mínus epizódne scenáre s uzavretými prípadmi, naprieč ktorými sa len veľmi voľne vinul „spoločný“ menovateľ? Horko ťažko 60%, do veľkej miery vďaka odvážnemu výkonu Madsa Mikkelsena. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnoho prací tvůrce Bryana Fullera mělo krátký život, u téhle je zatím se studiem zadobře, zdá se... Tahle řada je taková sinusoida. Chvíli má tah, chvíli přešlapuje na místě, chvíli se zabývá jedním sériovým vrahem (oblíbené téma, což?), chvíli je zase převrahováno, když zjistíte, o co Hannibalovi jde, zažijete vrchol řady, pak se vše zase utlumí. Poslední díl série vás navnadí na další, ale nemá moc grády, stejně jako ty dialogy mezi postavami, tolik odkazující na originál. 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím 100% za Madse, ostatní víceméně nezájem, ale dávám tomu šanci (protože takhle nažehlenej kanibal, to je prostě lahoda). Postupně je to čím dál tím milejší, hlavně taková Abigail a její vztah s Hannibalem... Nicméně vynechání 4. dílu byla demence a mluvit ve stejnou dobu o předčasném ukončení seriálu stejně jako o tom, že jsou plány až do sedmé řady, to je minimálně ehm. Spokojená jsem ale vždycky, když Hannibal vaří a konzumuje vážnou hudbu. Halušky jsou ovšem věcí nevídanou a Gillian Anderson záležitostí přerozmilou. Plus je fajn vidět hostující stary typu Eddieho, Giny Torres nebo Lance. Ve velkém finále pak vynikající cliffhanger, skvělá hudba a Hannibal procházející skrze množinu stínů. Mlask. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Before we begin, I must warn you... nothing here is vegetarian. Bon appetit." Doktor Hannibal Lecter přichází! Dlouho jsem na seriál nechtěl koukat kvůli jeho explicitní brutalitě. Ale příběh Hannibala mě velmi lákal. Zvlášť protože sleduje příběh Lectera a Grahama z trošku jiné perspektivy. Po zhlédnutí celé první řady musím říct. Je to geniálně a brutálně dramatické! Výtku první řada může mít jen kvůli tomu, že výborný Mads Mikkelsen není na obrazovce tolik. Příběh se vlastně netočí kolem něj, ale spíše okolo Willa Grahama (Hugh Dancy). Willovo nadání chytat vrahy je důležité pro FBI, ale ničivé pro něho samotného. Když se tedy dostane do psychiatrické péče doktora Hannibala Lectera (Mads Mikkelsen), tak začíná hra kočka s myší. Vztah těchto dvou hlavních protagonistů je perfektní a v seriálu funguje na sto procent. Navíc se mi opět líbí, jak seriál kombinuje příběh, který se rozprostírá po celou sérii a případy každého dílu. "Monster of the week" v každém díle funguje dokonale. Od brutálních vražd se vždy dostáváme k vrahovi skrz mysl Willa. Klasická krimi v tohle funguje skutečně dobře a skvěle to zapadá do konceptu brutálního krimi a psychologického thrilleru. I když je seriál skutečně brutalitou nasáklý, tak přesto to nedává nijak okatě najevo a spíše to vytváří atmosféru, než nevolnost žaludku. Herecky je to zvládnuté skvěle. Hugh Dancy v roli Willa hraje velmi přesvědčivě a Mads Mikkelsen je v roli naprosto brilantní. Jistě potěší i Laurence Fishburne v roli Jacka Crawforda. Hudebně je seriál nacpaný skvělým soundtrackem a atmosféricky je seriál naprosto famózní. Třináct dílu jsem spucl jako malinu a velmi se těším na druhou. Tahle geniálně zahraná hra kočky a myši je prostě velmi chutným pokrmem pro všechny diváky, kteří rádi hodují na temných a psychologických thrillerech jako já. „Please, don't psychoanalyze me. You won't like me when I'm psychoanalyzed.“ (100 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem více, tedy mnohem více. Samotný koncept epizod kolem řezníka, osobních vztahů mezi jednotlivými postavami a to celé propojeno do zápletek vyšetřování jednotlivých případu se jevil jako skvělý nápad. Jako plus musím vyzdvihnout samotného Hannibala, i když na můj vkus tu nemá takový prostor, jaký bych si představoval. Jednotlivé případy brutálních zločinů se vydařily po všech stránkách, jsou nápadité a vizuálně naprosto dokonalé. Co funguje hůře a je kámen úrazu, že se tvůrci pokoušeli do čtyřicetiminutové epizody narvat mytologii, zvraty kolem Hannibala, do toho vztahové záležitosti, které drhly a nefungovaly. Vůbec nezbývá prostor na samotné případy, jejichž řešení bylo opravdu banální a porovnáním s takovým Sherlockem až absurdní. Hlavní hrdina, který se dokázal vcítit do role zločinců a rekonstruovat samotné vraždy byl docela úlet. Samotná postav byla otravná, vůbec nebavila, herecky nesympatická a ten prostor na úkor ostatních mě iritoval. První série začíná hodně zvolna, v půlce nabírá obrátky, jak jsem si představoval a závěr opět tempem klesá, bohužel. Rozporuplné pocity, neboť nevyužitý potenciál bije do očí.......7/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitný krimi thriller s kulinárskymi, ale i vražednými chuťovkami, aké sú v súvislosti s doktorom Lecterom pochopiteľné. Skvelé postavy držia nad vodou často krát nudné pasáže a hlavne vďaka nim som sériu dopozeral. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikají Mads, zajímavá psychologie, perfektní detaily a skvělé kulinářství. Jinak tedy kdyby to bylo opravdu, tak Hugh Dancy by se svými schopnosti měl s provazem vyhledat nejbližší větev. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, alebo možno práve vďaka tomu že som od seriálu s hlavnou postavou v podobe Hannibala Lectera nemal príliš veľké očakávania, nakoľko som si nedokázal predstaviť, že by sa niekto čo i len priblížil stvárneniu tejto postavy tak ako to dokázal Anthony Hopkins. bol seriál vcelku príjemným prekvapením. Po výbornom začiatku prišli dve slabšie časti. Potom však prišli vynikajúce epizódy, v ktorých bol výborný dej dôsledkom toho, že Will Graham ešte neprepadol svojej chorobe a tomu podmienenému psychickému stavu. Záver sa už viac sústredil na vzťahy medzi postavami a dobrej akcie bolo príliš málo. Ak by nebol koniec zvládnutý tak dobre, seriálu by sa možno ušlo o jednu hviezdičku menej. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na další seriál som znovu zvolil službu netflix. Veľké prekvapenie za čo musím pochváliť bol Česky dabing a tak si môžme povedať že amici myslia aj na Európu aspoň takto. Seriálový Hannibal bol príjemným prekvapením. Sympatické postavy či už herec Hannibala Lectora z filmu Hon. Alebo matrixový komisár Jack. A netreba zabudnúť na hlavného predstaviteľa Willa Grahama, ktorý dokáže vnímať úmysly vrahov pri vraždení. Tajomný seriál ktorý aj celkom bavil. Uvidíme, čo prinesú ďalšie 2 série. 4* ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z Hannibala psychiatra, který "pomáhá" FBI a zároveň "léčí" jednoho z jejich agentů, je výborný. K obsazení taky nemám žádné výtky, hlavní trio Mikkelsen - Dancy - Fishburne šlape na jedničku a dobře je doplňují i vedlejší postavy. Problém mám s určitou nekonzistentností děje i kvality jednotlivých dílů. Dost často se přešlapuje na místě, často se přeskakuje mezi dějovými linkami, některé věci jsou nedořešené, pak se k nim tvůrci vrátí po 3 dílech atp. Se zručnějšími režiséry by to dle mého názoru dopadlo o dost lépe. Nicméně na 2.sérii se i tak těším, lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Prvá séria sa rozbiehala a pre neznalcov príbehu musela byť postava Hannibala veľmi tajomná. Postupne však každý musel oceniť jeho manipulácie, hlavne voči Willovi, ktorého schopnosť čistej empatie sa mu vymstila, kde sa len dalo. Mal som však pocit, žeby epizódy mohli byť dlhšie, viac sa ponoriť do jednotlivých prípadov, ako aj manipulácií a Willových halucinácií, avšak vládne spokojnosť. Postupom času na jednotlivých prípadoch až tak nezáležalo, skôr šlo o hlavnú líniu čoraz viac prepojených doktora, pacienta a obeť prvého prípadu. Najslabšou epizódou bola pre mňa 4., kedy páchatelia, napriek zaujímavo prevedeným vraždám, neboli takí zaujímaví. Najlepšou epizódou bola prvá, kedy sa pri záverečnom usmrtení hlavný hrdina triasol a nevedel sa spamätať. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka geniálních, chirurgicky zdatných a úchylných psychopatických sériových vrahů a pátrání po jejich osobách jako kulisa pro Hannibala, suverénně se vyhýbajícímu podezření a pomalu manipulujícímu Willa k naprostému šílenství. Příběhy různých maniaků některé zajímavé, některé méně, tempo se po prvních epizodách nenápadně vytrácí, aby se pak v těch posledních začalo znovu objevovat. První série si tak v průměru udržuje poměrně vysokou kvalitu. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem rozporuplná záležitost. Je to dost repetitivní, ale zároveň to díky převážně epizodní struktuře občas působí celkem uspěchaně, jednotlivé případy jsou sice zajímavé (možná vlastně až moc zajímavé, po chvíli to začne působit trochu směšně, když se každou chvíli objeví nový, extrémně kreativní sériový vrah), ale snaha uzavřít vše do konce dané epizody někdy trochu zamrzí... No a navzdory těmhle nedostatkům jsem si to dost užil. Vizuální stránka a hudba vytváří skvělou atmosféru, hlavní postavy jsou dost zajímavé, a herci, co je ztvárňují, odvádí perfektní práci. Madse prostě jako Hannibala nelze nemilovat, a jeho kulinářské eskapády je fakt radost sledovat. Nemohl jsem se sice po většinu času zbavit dojmu nenaplněného potenciálu, ale konec mě uspokojil a navnadil na druhou sérii, v níž už snad potenciál naplněn bude. Slabších 8/10 ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Tak jsme si u toho říkali, že vzali z oblíbených detektivních seriálů (Mentalista, Dexter atd.) fungující kusy a složili to jako v Hannibalovi v jednom díle jeden z dalších masových vrahů totem, nic proti. Můj mimo postřeh je, že kdyby Jack z Lost měl být nějakou postavou, bude to přesně Jack Crawford tady. Během celé první série nemám ponětí, kdy Will Graham venčí svoji psí smečku, obzvlášť v době, kdy nezvládá chápat čas. V období, kdy člověk nemá náladu na radost, Hannibalovo geniálně sviňácký myšlení mu ji bezděčně dá. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím zklamání. Úvod je fajn, ale pak je to zbytečně překombinované, moc vrahů a spojitost velmi složitá. Nejlepší je díl, kde Hannibal bojuje s druhým podobně vyšinutým magorem, to je vrchol. Mikkelsen v pohodě, ty lahodné večeře a jeho styl je super, ale mohlo by to být svižnější, člověk se v tom zbytečně ztrácí. Pak to zabijí jedním odhalením. Potěšila "Scullyová" a "Morpheus", ti hrají taky dobře. Největší slabinou si myslím je scénář. ()

Hovadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál to určitě není špatný, ale vůbec mi nesedí "hlavní postava". Strašně nesympatický a chvílemi až protivný Will Graham, který dostává moc prostoru na úkor Hannibala, kterého bych tedy uvítal na scéně častěji. Snad to druhá série napraví. Původně jsem si nedokázal představit jiného Hannibala než Hopkinse, ale když jsem viděl obsazení v podobě Mikkelsena bylo mi hned jasné, že bude minimálně stejně dobrý. Dalším velkým plusem je Fishburne jako Crawford. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You met me at a very strange time of my life, a díky tomu byla první série zvláštním způsobem comforting. Willův zvláštní pohled na svět spolu s roztěkaností působil vážně příjemně. Podobně jako Dr. Lecter nám tvůrci servírovali příběh pomalu a rozvážně, tak že jsem si dost věcí začal spojovat až po přelomení do druhé půle. Každá epizoda měla nějaký motiv, bylo zábavné je hledat v různých dějových liniích. Za mě spokojenost se spoustou poctivé detektivní práce, příběhy a hereckými výkony, z nichž musím vyzdvihnout hlavně ďábelského Madse. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čase se průběh série stal stereotypním s mírnými záblesky kvality. Jsem ujetý na detaily, takže asi proto je moje hodnocení takové, jaké je, ale celkově jsem prostě čekal něco jiného. Taky jsem před začátkem doufal, že seriál bude jen o jednom konkrétním případu (vrahovi), který se bude řešit celou dobu, ale realita je stejná z nějakých 70%, protože do některých epizod se vesral random případ s random vrahem, který s hlavním storylinem souvisel jen minimálně. Jakoby se tvůrci mermomocí snažili rozšířit děj do 13 epizod, i když by v klidu stačilo 8-10. Zklamaný určitě nejsem, jen jsem si představoval něco jiného, než kriminálku s nadměrnou porcí krve a prazvláštních skulptur. ()

Sevin14 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, taková rozjezdová série. Plno zajímavých zvratů, ale rozhodně to není série, která vás posadí na prdel. Doufejme, že druhá sezóna využije pevné základy z této první a nenechá nás vydechnout. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už teď můžu říct, že celkové působení Hannibala ala Mads Mikkelsena na mě působí daleko lépe než Hopkins. Opravdu skvostné jsou jeho mrtvolné výrazy a celkově plno serepetiček. Například výraz kde čeká až jeho kolegyně dá do pusy to sousto. Prostě toto je to co já a myslím i hodně ostatních přesně chtěli. Jeho gastronomické a a různé gurmánské kouzla jsem mu spolkl i s navijákem. Poslouchá klasickou hudbu, užívá si živé představení. Prostě psychopat, kterému nic nechybí :D Brutalita je zde velká. Maskéři dělají velmi dobrou práci i střih. Vadí mi ale, že to občas sklouzává do jakési epizodní kriminálky, kde v každé epizodě se musí chytit alespoň jeden vrah. Snad se toto změní v druhé sérii. ()

Reklama

Reklama