Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

alchac 

všechny recenze uživatele

Ztráty sympatických legionářů byly sice zanedbatelné, neboť nepřišli ani o celých devět mužů z deseti (vskutku velmi francouzské pojetí!), leč ani sebevtipnější akční komedii s charismatickým protagonistou si nelze užít naplno, pokud při sledování někdo stále intenzivně tluče diváka železnou trubkou po hlavě - tu zde opět zhmotnilo mnou nesmírně oblíbené použití "německého" tanku. Kurva, je opravdu až takovej problém splašit někde jeden jedinej (!!!) železnej trakař, co alespoň vzdáleně připomíná libovolného panzera?? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na pomezí válečného dramatu a lupičské komedie si neodolatelný Jean-Paul Belmondo vybrušuje darebácký cynismus do ironické ostrosti, když tváří v tvář zlatým cihlám odhazuje (všichni odhazují) masky prázdného vlastenectví, pochybného hrdinství či vratkých (milostných) spojenectví. Tahle podrazácká historka překvapuje svou surovou nevyzpytatelností, i když dokonale úderná po celou dobu stopáže není. Slabší 4 * [dříve 3 *]. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Mrchožrouti jsou kultovní válečnou komedií. Božský Belmondo velí skupině legionářů, kteří se rozhodnou ukořistit si válečný poklad pro sebe. Henri Verneuil byl skvělý filmař; Mrchožrouti jsou od něj mým snad nejoblíbenějším dílem. Všichni ostatní herci (Villeret, Creton, Constantin), a především jako vždy půvabná Marie Laforet, jsou taky skvělí. Vše doplňuje působivá kamera a také pěkná hudba Georgese Deleruea. U mě to nejlepší hodnocení. Jeden z nejlepších Belmondových snímků. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl jen jednou a má pro mě dost slabých míst (proto "jen" čtyři hvězdy), na druhou stranu má ale dost a dost scén hodně povedených, u kterých člověk padá smíchy na zem. Občas mě tam taky trochu rozhodilo pár momentů, kdy si tenhle film občas zahraje na něco, čím by vlastně ani nechtěl (neměl) být. Pokud tedy od filmu budete čekat salvu belmondovského herectví, té se vám každopádně dostane vrchovatě. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut bylo teda dost zmatených a já jsem moc nechápal o co jde. Pak se to naštěstí zlepšilo, i když mi celou dobu připadalo, že je děj trochu rozpadlý a ani o něj až tolik nejde. I přesto film nemá moc hluchých míst díky dobře nastavenému tempu, přestože ke konci už snímku zase začne docházet dech. I tak je co chválit jako třeba skvělé Audiardovy dialogy. Vypadá to jako by byly psány Belmondovi na tělo, ale tak to vůbec není. S ním se původně pro tento film nepočítalo. Ještě, že si zde nakonec zahrál, protože hlavní postava není moc sympatická. Ale on ji dodává tu pravou jiskru a šarm. Jinak ale má své filmografii i mnohem lepší filmy, tento už znovu vidět nemusím, takže dávám 3 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Tank, který se ve filmu objevuje, je lehký SK-105 Kürassier, jehož výroba začala v 70. letech v rakouské zbrojovce, nesoucí později název Steyr-Daimler-Puch. (Lucas87)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno