Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

misterz 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pán Ripley (1999) sa mi zdal o dosť lepší ako toto prvé filmové spracovanie. Je to dosť o hercoch, a tí podľa môjho názoru boli v novšej verzii lepší a charizmatickejší. Aj keď tu hral Delon, žiadne terno nepredviedol. Dejová linka sa mi rovnako zdala viac prepracovanejšia a viac pútavejšia. Na druhú stranu ale aj tu sa nájde niekoľko zaujímavých momentov, ktoré občasné podriemkávanie narušili. Bavilo ma hlavne jadro príbehu - samotné plánovanie zločinu a jeho realizácia, všetko ostatné mi prišlo ako len nudná omáčka. Lepší priemer. 65/100 ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Postava Ripleyho mi byla tak nesympatická, že mi už v druhém zpracování (Po Talentovaném panu Ripleym) akorát lezla krkem, a nemohl to zachránit ani slušný Delon. A když jsem věděl, co přesně se stane, nebylo už moc se na co těšit, byť závěr překvapil. Je pravda, že v Minghellově podání jsem s Ripleym měl větší slitování a soucit, tady mi přišel hlavně v druhé polovině prostě jen zlý. ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Sladká šedesátá léta, léto, moře, Itálie, mladí, krásní a bohatí. Jo a vražda! Znepokojivě pohledný Alain Delon tady hraje muže, který si hraje na jiného muže, aby se dostal k penězům. Těžké téma je dáno do kontrastu s prázdninovou atmosférou. Hrozba odhalení nad hlavním hrdinou/padouchem visí celou dobu a já byl zmaten, neboť jsem zloduchovi s andělskou tváří nepokrytě fandil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám ve svém okolí žádného mimořádně bohatého "kamaráda", kterého bych mohl zabít, odebrat mu identitu, peníze i milenku. Jenže já nic z uvedeného ke svému životu nepotřebuji, takže jsem se mohl plně věnovat tomu, zda je mi sympatičtější Phillipe, žijící z peněz papínka, či Tom, žijící z peněz Phillipa. Samozřejmě jsem se přiklonil na stranu prostého chlapce, neboť ten si musel svou zářnou budoucnost vybojovat a musel si přitom vyslechnout nejeden akt nadřazenosti od později padlých boháčů. Mně se Tomova hra prostě líbila a o moralitě v nemorálním prostředí rozhodně nehodlám moralizovat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zďaleka som nevidel všetky film s A. Delonom , ale som si istý, že tento je jeden z jeho najlepších. Chytil ma hneď v úvode atmosférou talianskeho mestečka a po zaznení mena Ripley mi síce docvaklo, ale nie úplne. Hovorím si asi náhoda...Až po nastúpení na jachtu a hláške namysleného pracháča . "Veď on si všetko vymýšľa..." mi docvaklo úplne, že to bude asi film na základe ktorého vznikol remake Talentovaný pán Ripley s M. Dammonom v hlavnej úlohe. Ten remake mám rád a francúzko-taliansky originál nie je o nič horší. Je v mnohých detailoch iný a mladý Delon výsledku výrazne pomohol. Napínavých momentov je tu požehnane a záver s jachtou je úplná lahôdka. Takmer mu to vyšlo...80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Režisér si Delona nemohl vynachválit. Do puntíku plnil vše, co si režisér přál, a je vynikajícím posluchačem. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama