Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Dont 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane svoji úlohu zvládl velice dobře, většina jeho ne vždy zrovna korektních vtípků mě docela pobavila, oproti např, Českým lvům to bylo hodně svěží. Parodie na Let byla bezkonkurenční, postupem času sice fórků výrazně ubylo a důraz byl kladen na rozdělení cen, ale i tak mě několikahodinový ceremoniál ani chvilku nenudil. Jedním z nejhezčích momentů byl emotivní projev Anne Hathaway, která tím získala mnoho mých sympatií. Odpustil bych si vystoupení paní Obamové. Časté reklamní pauzy přišly vhod na občerstvení, i když chápu, že doma u televize mohly působit dost otravným dojmem. Ceny byly rozdány dle mých přání a celkem i očekávání, snad jen tu sošku za režii bych si dokázal představit více v rukou nenominovaných Bena Afflecka či Quentina Tarantina. Ale za největší omyl letošních Oscarů považuji ignoraci The Dark Knight Rises, nějaké ty nominace by si zasloužil (hudba??!!!), podobně jako Atlas mraků, kde měla být nominace minimálně za masky. Také bych rád poděkoval organizátorům za perfektně připravenou Oscarovou noc v kině Světozor, byl to skvělý zážitek, který si za rok určitě nenechám ujít. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

To teda fakt netušim, kde toho moderátora vyhrabali. Očividně veškerý svůj humor vyčerpal na úvodním vtipu, že se pokusí rozesmát Tommy Lee Jonese, pak už to bylo pořád horší a horší. A až na vyjímky mi ani předávající cen nepřišli oslnivě vtipní. Ale aspoň, že jsem se dočkala sošek pro Christopha, Anne, Jennifer a Tarantina, 3* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

MacFarlane to nevytrhnul, i když oživil. Zážitek kazil příšerný simultánní překlad. Nic proti třeba Fukovi, jeho texty si rád přečtu, ale tohle prostě nezvládl, a to zoufale... Poslouchat polovinu přenosu "éééé" není ve čtyři ráno zrovna příjemný zážitek. Vůbec celý český tým buď mluvil o něčem svém, což mně je při sledování oscarové show naprosto ukradené (koukám se na Oscary, abych poslouchal vtipy o Troškovi?), nebo se teda pokoušel překládat, a to bylo ještě víc tristní. Většina slov mizela co do kvantity i obsahu... Tohle je jen pro fanoušky tlumočících pánů, na internetové televizi bych to pochopil, na HBO to fakt neberu - má to být alternativa, ne jediná (oficiální) možnost. (Mnozí tu píšou že ze strany překladatelů je to pokrok oproti dřívějšku - to nemůžu posoudit, letos jsem je poslouchal prvně, protože ze Světozoru nebylo kam utéct. A omlouvám se, ale když mluví George Clooney a já mám třeba rád George Clooneyho, zajímá mě, co říká on, ne co si tři pánové překladatelé myslí o nějakém náhodném nominovaném filmu.) Ale to samozřejmě nezahrnuju do hodnocení a nevnímám to jako chybu těch tří, kteří dělají přesně "to svoje", ale spíš dramaturgie, která je to dělat nechala, a ještě navíc opakovaně. Jinak zkrátka klasické Oscary s pár vtipnými, pár trapnými a pár hluchými momenty, kde nejlepší výkon nebyl buď ani nominován, nebo oceněn... ale takový je život v Hollywoodu. PS: Adele mi nebyla nikdy sympatická, ale po jejím výstupu při přebírání Oscara mám vyloženě pocit, že je to husa. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Zábavná show plná ostřejších vtípků, přesně jak jsem od MacFarlanea očekával. Po té hod'ce a půl pochlebování celebritám na červeném koberci mi přišel odrzlý "We Saw Your Boobs" song velmi vhod a tak to pokračovalo celý večer- v každém výstupu mezi přebíráním cen si MacFarlane neodpustil nějakou jedovatou poznámku na triko někoho z přítomných, jako třeba narážky na věk Clooneyho partnerek apod. Ani předávající se nebránili peprnějšímu humoru. Dvojka Wahlberg s méd'ou Tedem, vyzvídajícím kde budou probíhat pooscarové sexuální orgie (prý u Nicholsona:)) sakra pobavila. Když přičtu fakt, že byla tentokrát celkem snesitelná i  hudební vystoupení (muzikálové Chicago a Bídníci) a že se dočkal ocenění i Tarantino za scénář, tak jsem spokojený a v klidu si počkám, až si v některém z následujících ročníků půjde pro toho za režii. A ještě nesmím zapomenout, že mělo (zejména pánské) publikum co obdivovat..nestárnoucí Jen a Halle Berry byly okouzlující jako obvykle, zatímco Charlize a Anne mě oslnily poprvé, byl jsem překvapený, jak jim slušely ty krátké účesy. BTW:sledován online přenos na Pro 7- na překřikování pánů ze studia českého HBO jsem po minulém roce rezignoval. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Průměrné. Oscaři jedou dál podle šabony a nová tvář Seth macFarlane toho moc nezměnil a hlavně byl opravdu jen průměrným uvaděčem. Muzikály nemusím, Chicago je 10 let staré a zase tak zásadní film to nebyl, aby se o něm mluvilo víc než o teď nominovaných. Ale pár dobrých hlášek a scén tam bylo. Shirley Bassey! Pokud jde o ceny, tak se někdo zase jednou rozhodl, že tajná volba nemá smysl a oceníme všechno něčím, hezky dělením. Argo je dobrý film, ale není nejlepší. Django se mi strašně líbil, ale originální scénář to vlastně ani nebyl. Na druhou stranu herci se povedli geniálně, Argo si adaptovaný scénář zasloužilo, stejně jako Ang Lee režii. ()

Zajímavosti (10)

  • Již počtvrté a poprvé od roku 2006 si všech 6 ocenění v kategoriích nejlepší film, hlavní herec, vedlejší herec, hlavní herečka, vedlejší herečka, scénář, režisér odneslo 6 různých filmů. (jezurka42)
  • Slavnostní večer se konal v den, kdy slavila Emannuelle Riva, nominovaná v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, své 86. narozeniny. A i když nevyhrála, Jennifer Lawrence, která cenu získala, ji v děkovné řeči popřála všechno nejlepší k narozeninám. (jezurka42)
  • Oscara za nejlepší film ohlásila první dáma Michelle Obama přímo z Bílého domu. (karlik4801)

Reklama

Reklama