Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

maseer2 

všechny recenze uživatele

neházejte to na MacFarlanea aneb jak zpívání pohřbilo Oscary.. chápu, že Sethův nekorektní humor (sexismus, Židé apod.) nesedí každému, ale já se při jeho výstupech bavil výborně - zejména píseň "We Saw Your Boobs" (tohle gesto Jennifer Lawrence nedostanu ještě nějakou chvíli z hlavy) a maňásková parodie na Flight byly co do vtipnosti jednoznačně vrcholy večera... problém nastal ve chvíli, kdy začalo samotné předávání, během kterého se krom děkovaček de facto už jen zpívalo, zpívalo a zpívalo, čímž celý galavečer naprosto ztratil spád a tempo.. Adele beru (i když na song "Skyfall" a mánii okolo něj jsem alergický), ale proč proboha Goldfinger, Barbra Streisand nebo Chicago? ... loňské Oscary zdaleka netáhl Billy Crystal, ale naopak svěží a vtipné výstupy jednotlivých osobností, které letos chyběly (nebo nebyly tak povedené) ve prospěch všudypřítomného (a nezáživného!) zpěvu.. jednoznačně ovšem musím vyzdvihnout muzikálové vystoupení kompletní sestavy z Bídníků, to byla opravdu paráda.. celkově tedy letos žádná sláva, moderátora bych z toho ale rozhodně nevinil.. P.S.: Michelle Obama? seriously? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane měl nakročeno slušně a ze začátku chrlil jednu hlášku za druhou a hudební čísla byly taky většinou prvotřídní. Jenom se zdá, že čim víc se to snaží tvůrci něčím osvěžit, tím je to ke konci utahanější a unylejší. A zde to už šlo poslední hodinku podobně rychle k zemi, jako když si šla Jennifer Lawrence pro toho svýho plešouna. Seth MacFarlane už se pak spíše trápil a nezachránil to už ani jeho Méďa a boží děkovačka Bena Afflecka. Promarněná šance. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Průměrné. Oscaři jedou dál podle šabony a nová tvář Seth macFarlane toho moc nezměnil a hlavně byl opravdu jen průměrným uvaděčem. Muzikály nemusím, Chicago je 10 let staré a zase tak zásadní film to nebyl, aby se o něm mluvilo víc než o teď nominovaných. Ale pár dobrých hlášek a scén tam bylo. Shirley Bassey! Pokud jde o ceny, tak se někdo zase jednou rozhodl, že tajná volba nemá smysl a oceníme všechno něčím, hezky dělením. Argo je dobrý film, ale není nejlepší. Django se mi strašně líbil, ale originální scénář to vlastně ani nebyl. Na druhou stranu herci se povedli geniálně, Argo si adaptovaný scénář zasloužilo, stejně jako Ang Lee režii. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

O udelení cien rozhoduje reklama, ména tvorcov, krajina pôvodu a kopu ďalších vecí, len nie samotná kvalita. O dobré filmy ani neškrknu a tlačenkami tlačenými hŕbou peňazí a inými záujmami to len srší. Udelovanie oskarov je komerčná propagácia predražených sračiek....a každým ďalším rokom to je horšie a horšie. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane svoji úlohu zvládl velice dobře, většina jeho ne vždy zrovna korektních vtípků mě docela pobavila, oproti např, Českým lvům to bylo hodně svěží. Parodie na Let byla bezkonkurenční, postupem času sice fórků výrazně ubylo a důraz byl kladen na rozdělení cen, ale i tak mě několikahodinový ceremoniál ani chvilku nenudil. Jedním z nejhezčích momentů byl emotivní projev Anne Hathaway, která tím získala mnoho mých sympatií. Odpustil bych si vystoupení paní Obamové. Časté reklamní pauzy přišly vhod na občerstvení, i když chápu, že doma u televize mohly působit dost otravným dojmem. Ceny byly rozdány dle mých přání a celkem i očekávání, snad jen tu sošku za režii bych si dokázal představit více v rukou nenominovaných Bena Afflecka či Quentina Tarantina. Ale za největší omyl letošních Oscarů považuji ignoraci The Dark Knight Rises, nějaké ty nominace by si zasloužil (hudba??!!!), podobně jako Atlas mraků, kde měla být nominace minimálně za masky. Také bych rád poděkoval organizátorům za perfektně připravenou Oscarovou noc v kině Světozor, byl to skvělý zážitek, který si za rok určitě nenechám ujít. ()

Zajímavosti (10)

  • Poprvé v historii bylo udílení cen zakončeno pěveckým vystoupením. O to se postaral moderátor večera Seth MacFarlane a Kristin Chenoweth. (Patw)
  • Quvenzhané Wallis ve věku 9 let a Emamanuelle Riva ve věku 85 let se staly nejmladšími a nejstaršími nominovanými v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Zároveň to bylo také poprvé, co se tak stalo v jedné kategorii. Vyhrála však 22letá Jennifer Lawrence, která se stala druhou nejmladší vítězkou. (jezurka42)

Reklama

Reklama