Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejdepresivnějšì film s vánočnì tématikou, který jsem měl možnost vidět. David Novotný jediný na kterém je postaveno pár fòrů. Zbytek obyčejné drama s ne moc povedeným námětem. Zdařilý soundtrack z pera pana Krajča, který dle mého názoru mohl u té muziky v tomto přìpadě zůstat a hlavnì roli si odpustit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: herecká sestava v podání hlavní čtveřice herců, užíval jsem si je, i jejich postavy, pěkná hudba, texty písní i vánoční atmosféra, příběhy a osudy postav mě zajímaly MÍNUS: občas až moc smutné, jsem citlivá duše a občas taky bezvýchodné situace, a jak dopadl ten kůň, kde skončil jsem nějak nepochopil a přitom šlo z velké části i o jeho osud./// Shrnutí: Na mě film zapůsobil. Něco ve mě zanechal. Občas jsem se zasmál, občas mi bylo smutno. Postavy byly jasně napsané a dobře zahrané. Dokázal bych si představit, že bych do takové party zapadl. Ostatně věřím tomu, že v každém větším kolektivu cizích lidí se vždy najde skupinka, která si k sobě najde cestu. A mimochodem fantasy prvek k vánočnímu filmu patří./// Celkem 74%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro vyspělé. Ono, když o tom přemýšlím tak filmy, které Karin dělá, nemusí sednout úplně všem. Nejsou pro české prostředí příliš typické, ale o to víc se Karin Babinské vážím a fandím jí. Druhá věc je, že jsme z Karin zřejmě naladěni na stejnou vlnu, protože zatím všechny = dva její filmy se mně velmi líbily Tenhle film vnímám nejen jako zajímavě vyprávěnou pohádku, ale i jako zdvižený prst k tomu, co si vlastně přesně přejeme. Z hereckých výkonů se mně líbily všichni včetně Richarda Krajča, podle mě svou roli zahrál výtečně a Vice snad ani netřeba mluvit. Velmi vydařená vánoční pohádka o lidských vztazích a o našich touhách a vlastně tak trošku o nás samotných. Karin odvedla práci za kterou bych jí moc přál nějakou tu cenu, jediný co mám v merku počastovat kritikou je kamera. Makro detailní těkající záběry neladí příliš s příběhem a normální kamera by ještě více pomohla zimní atmosféře a zdůraznila, že hrdinové příběhu jsou obyčejní lidé, které mají stejné potřeby, touhy, sny a žijí podobné životy jako mnoho z nás. Zkrátka být kamera víc do klidu a nedělat z obyčejných hlavních hrdinů, rychlejma střihama a zoomem hrdiny akční, neměl bch problém vysolit pět hvězd. I tak se jedná o jedno z nejpříjemnějších českých překvapení posledních let a Karin budiž pochválena. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení po první projekci bylo natolik rozporuplné (přiznávám zklamání), že jsem film hvězdičkami ani neocenil. Stalo se ale něco zvláštního. Příběhy těch "obyčejných" lidiček se ve mně nějak usadily a v následujících dnech se mi až moc často honily v hlavě. ... Dal jsem tomu čas a po pár týdnech jsem si dal druhou projekci. Až po ní jsem musel tenhle film ocenit. Možná spíš srdcem, ale přiznávám, že Karin Babinská se trefila. Aspoň tedy do mého. ... Díky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2013 byl vydán soundtrack k filmu. (sator)
  • Při natáčení filmu režísérka Karin Babinská svedla Richarda Krajča, který následně opustil svou původní rodinu. (MatyTM)
  • Když scenáristka a režisérka filmu Karin Babinská předložila scénář Richardu Krajčovi, řekla, že jej napsala přímo pro něj. (Terva)

Reklama

Reklama