Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě film minul takříkajíc bez zásadnějšího pohnutí. Ovšem napodruhé to bylo jiné. Byť nešlo o nic jiného, než o vrstvení osobních příběhů, které se na závěr rozuzlí až nepřirozeně kladně, tentokrát ve mě cosi zůstalo. Pominu mysteriozní stránku příběhu, (mám raději realistické příběhy), ale jinak pro mě skrývá Karin Babinská stále velký potenciál. Hodnocení nenavyšuji, ale věřím, že se jednou setkáme - totiž, že natočí film, kterému vysolím bez debat plnou palbu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že dělat v nějakém hypermarketu musí být pakárna a o vánocích, přiblblém Valentýnu, velikonocích atd.. to asi platí dvojnásob. Tady v té Globus partě by se asi pracovalo dobře. Vše celkem dobře funguje až do vážné noční nehody Krajča, kdy jej navštíví anděl. Ten od té chvíle má dar při doteku či pohledu vidět vaše nejskrytější myšlenky a problémy. Říkám dar, ale Krajčo je touto schopností vyděšen a po jejím zjištění vymýšlí opatření jak ji eliminovat. A to moc nechápu. Kromě jistě nepříjemného pískání v hlavě totiž mohl tento vánoční příběh jet ve zcela jiných kolejích. Zde jsme místo toho svědky místy opravdu bizarních scének s koněm, které snad měly znamenat něco víc a pak pár rozvinutějších dějových linií přátel ze supermarketu... Jak to shrnout? Tváří se to na první pohled dobře, herci jsou příjemní (tradičně palec nahoru za Novotného), prostředí je netradiční, ale film sám jakoby nevěděl co vlastně chce říci.. O komedii se rozhodně nejedná, spíše je to takové poeticko mysteriózní drama. Jenže těch myšlenek je tam natlačeno celkem dost a mezi tím toho zase moc není, takže na mne film působil chvílemi nesrozumitelně a chvílemi mne nudil... Tohle bych si na Štedrý večer po večeři a rozbalení dárků asi nepustil... Dávám tři čůrající chlapečky. * * * ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být po dlouhé době kvalitní český snímek ale bohužel se tak nestalo. Romanticko, mysteriózní drama o vánocích, andělech a obyčejných lidech s přáním. Vánoční atmosféra nechybí, pěkné záběry také ne, ale vše zabíjí příšerní herci v čele s neskutečně nevýrazným Krajčem a to vše potopené v přeplácaném scénáři, který rozvíjí několik příběhů, ale všechny vyjdou naprázdno. V případě tohoto snímku docela škoda, protože minimálně na pohled hezký je. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na české pomery znesiteľné :-). Aj tentoraz sa tvorcovia nevyhli akejsi snahe o sociálny podtón, ktorý mi už pár rokov lezie krkom, ale napokon je to (našťastie) len romantický príbeh. Vedľajšie dejové línie ma nijako neoslovili, pár nadhodených tém by si zaslúžilo aspoň náznak vyriešenia... Hudba samotná si to na výsledku odmakala viac než scenáristka... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)
  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)

Reklama

Reklama