Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být po dlouhé době kvalitní český snímek ale bohužel se tak nestalo. Romanticko, mysteriózní drama o vánocích, andělech a obyčejných lidech s přáním. Vánoční atmosféra nechybí, pěkné záběry také ne, ale vše zabíjí příšerní herci v čele s neskutečně nevýrazným Krajčem a to vše potopené v přeplácaném scénáři, který rozvíjí několik příběhů, ale všechny vyjdou naprázdno. V případě tohoto snímku docela škoda, protože minimálně na pohled hezký je. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: herecká sestava v podání hlavní čtveřice herců, užíval jsem si je, i jejich postavy, pěkná hudba, texty písní i vánoční atmosféra, příběhy a osudy postav mě zajímaly MÍNUS: občas až moc smutné, jsem citlivá duše a občas taky bezvýchodné situace, a jak dopadl ten kůň, kde skončil jsem nějak nepochopil a přitom šlo z velké části i o jeho osud./// Shrnutí: Na mě film zapůsobil. Něco ve mě zanechal. Občas jsem se zasmál, občas mi bylo smutno. Postavy byly jasně napsané a dobře zahrané. Dokázal bych si představit, že bych do takové party zapadl. Ostatně věřím tomu, že v každém větším kolektivu cizích lidí se vždy najde skupinka, která si k sobě najde cestu. A mimochodem fantasy prvek k vánočnímu filmu patří./// Celkem 74%/// ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Technicky docela fajn, ale podobnou náruč klišé a vylisovaných motivů aby jeden pohledal. Naprosto neoriginální film, ve kterém mi vadili andělé, oblečená a zmalovaná Vica, a postupné přibalování těch nejprofláklejších scenáristických kliček. Tři ze čtyř hlavních postav mají "rodinné" problémy. A Globusu se divím, v Penny marketu inspekce běžně loví myši, ale aby se našel kůň... Mariu Pavlovovou příště prosím svlíknout! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Křídla Vánoc je pohádka pro dospělé. Krásné zimní prostředí, skvělí herci, výborná hudba a jeden kouzelný anděl. Film je trošku hořký, ale zároveň příjemně vtipný. Skvěle vybraná parta herců - Krajčo, Prachař, Novotný a Vica. Mezi nimi funguje chemie parádně. Proto jsou hlášky neotřelé a humor nijak nenásilně vložený. Krajčo taky tak dokazuje, že není jenom vynikající zpěvák, ale i slušný herec. I když českou scénu raději vynechávám, tak se mi Křídla Vánoc sakra líbily. Uspěli tam, kde dnešní komedie ne. Film je přirozeně vtipný, ale zároveň i místy smutný. A samotný příběh o přáních a naději mě zahřál u srdce tak, jak věřím, že každému kdo ho sleduje. Na závěr podotknu, že soundtrack je opravdu pěkný a nechybí samozřejmě letošní Cesta. Která zkrátka nemá chybu. (72 %) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní psychologická záležitost s českým, ryze černým humorem. Rozhodně to není nic co bych si s chutí pouštěl na Štědrý den formou nějaké oddechovky. Zhruba prostředek filmu se mi zdál nezáživný a bál jsem se jakým směrem se film vydá. Naštěstí samotný závěr popřel můj názor z prostředka filmu. Křídla Vánoc podle mě přinášejí poselství, že každý člověk si Vánoce může přizpůsobit dle svých pravidel a jak uzná za vhodné a i tak si je užije. PF: 2014. :) ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2013 byl vydán soundtrack k filmu. (sator)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Venkovní scény se točily při teplotě -18 °C. (jenik71)

Reklama

Reklama