Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 2

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nutno dodat, že na neděli večer to nebyla nejlepší volba - jako by ten den nebyl sám o sobě dost depresivní. Film staví především na maximálně stísněné atmosféře bezmoci a odevzdanosti. Dost drsná záležitost. Jak bychom se zachovali v reálné situaci my? No, radši nepřemýšlet. Důvěřujme ve schopnosti amerických vrtařů. 8/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ještě ze začátku to má dost syrovej a akční drive, ale potom se z toho spíš stane vyloženě komorní konverzačka, což mě osobně nevadí, pač dialogy působí normálně a civilně. Vlastně i to, jak skončí osud hlavní postavy a malé holčičky, mi přišel vyloženě dospělej a nijak vydírající, proto když měl, jinak naprosto charismatickej Nathan Phillips, emocionální breakdown v autě, tak jsem se též sesypal. Ten konec je jinak předvídatelný, je jasný jak to skončí. Co se týče nějaké akce, tak sem tam honička, padne výstřel ale to je vše. Je to fakt takové, až lehce táhlé, že jsem neměl pocit, že jsou postavy limitovaný časem. Konec však depresivně působí a trošku i uvidíme samotnou katastrofu na vlastní oči v podobě ohnivého tsunami. Vypadalo to fakt monstrozně a poslední záběry si budu ještě dlouho pamatovat. Ta nevyhnutelnost z toho konce, a z některých dalších momentů, kdy se postavy mezi sebou loučí naposledy, brutálně na mě dolehla. Jo a ještě chci zmínit ty monology toho DJe z rádia, krásně to ladilo s tou syrovou a bezvýchodnou atmosférou, pěkný bonus. Po celou dobu jsem se cítil fakt klaustrofobicky a přitlačen ke zdi, protože jsem na to nemohl přestat myslet, tomu se říká kvalitní filmařina ;-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI, MÁME 12 HODIN. TO JE VŠECHNO." /// Světu vodbíjej poslední hodiny a lidská špína má pré (což se dalo čekat). Slušný lidi to postupně balej… (udělat Vánoce a tak, pak vzít provaz…). Vybydlenou krajinou si to šuká (autem) James a sleduje ten lidskej úpadek. Nebo to jen lidi začali žít tak, jak vždycky chtěli? (co taky čekat vod lidí). Z rádia mu apokalyptickej hlas hlásí, za kolik to má (všichni mají) a sedá na něj deprese. Taky nadržená přítelkyně, ale to už tak zajímavý není (nebo jo?). A jak to na něj všechno padá, tak se rozhodne, že nastal ten správnej čas na dělání dobrejch skutků. Tomu bych rozuměl. Ale furt čekám na nějakou myslitelskou hloubku (česky myšlenku). Ten svět celkem ujde. Barevnej filtr je dostatečně katastrofickej, ovšem ten příběh né a né poskočit do vyšších obrátek. Nízkorozpočťák, kterej chce říct, že až to začne, buďte s těma, co máte vopravdu, ale kurva vopravdu rádi. (Tak ne že skončíš zhulenej s nějakou rozcapenou děvkou!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V apokalypse hledám poetiku. 2.) Chci vidět konec. (Světa). 3.) Thx za titule ,,xaotic“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"JE TO TADY, LIDI. STALO SE TO. NENÍ ŽÁDNÁ OSTUDA TO SKONČIT DŘÍV, LIDI. UDĚLEJTE, CO MUSÍTE UDĚLAT. JE TO TADY. JE TO OPRAVDOVÉ. MÁME 12 HODIN, LIDI. TO JE VŠECHNO." Úvodní šestiminutová sekvence mně bere dech. Bez vytáček, silně a sugestivně vtahuje dovnitř odpočítávání posledních hodin lidstva. A k tomu ta hudba!...."VŠICHNI UŽ JSME KURVA MRTVÍ. BUDE TO KURVA BOLET. A TO JÁ NECHCI CÍTIT. NECHCI CÍTIT NIC, JEN SE CHCI POŘÁDNĚ ZRUŠIT....." A tak James vyráží na cestu za odpoutáním se od drsné reality, od zodpovědnosti a od svých citů. Avšak osud mu do cesty postaví zkoušku..... zkoušku jeho lidství v podobě malé ztracené Rose. Spolu s ní se vydává na cestu lemovanou násilím, vraždami, sebevraždami, sexem, drogami, šílenstvím i smířením a nakonec i prozřením a uvědoměním si......a já? Já sedím s vínem v ruce a přemýšlím.....protože tahle preapokalyptická vize je tak dobře natočená a zahraná, že se mně zavrtala do mozkovny pěkně hluboko a pár dní mnou bude rezonovat....... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušne spracovaných apokalyptických snímkov bez vizuálnych orgií je veľmi málo. No "These Final Hours" ponúka pomerne reálny stav, ako by sa ľud mohol počas posledných hodín života strávených na zemi naozaj správať. Na Trierovu Melanchóliu, ktorá ma po emocionálnej stránke zasiahla viac síce nemá, no po dlhej dobe som videl film, ktorý ma dostatočne zaujal nato, aby som po určitom čase nepozeral do "blba". ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama