Reklama

Reklama

3 dny na zabití

  • USA 3 Days to Kill (více)
Trailer 2

Ethan Renner celý život pracoval jako agent tajné služby. Byl jeden z nejlepších. Nyní se rozhodl skončit a věnovat se tomu, co kvůli práci musel odsouvat na vedlejší kolej – své rodině. Vždy se totiž dokázal efektivněji postarat o nebezpečné zločince než o svou dceru. Jeho manželka Christine odjíždí pracovně do Londýna a Ethan má poprvé sám na starost svou dospívající dceru Zoey. Netuší, že bývalý zaměstnavatel s ním má jiné plány... Tajná služba se na něj obrací s poslední zakázkou. A protože v sázce je nejen osud světa, ale i Ethanův život, tenhle úkol Ethan nemůže odmítnout. Má tři dny na to, aby zneškodnil světově nejhledanější teroristickou organizaci a zároveň se osvědčil jako dokonalý a starostlivý otec. (Bioscop)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (459)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další akční výplach z produkční stáje Luca Bessona a ona je to nakonec rodinná komedie, ve které adrenalinovější pasáže nezaberou ani deset minut (v zásadě je veškerá zásadní akce vidět v traileru). Neměl bych s tím sebemenší problém, kdyby sbližování otce s odcizenou dcerou nebylo tak šablonovité a bez nápadu. Jsou tu všechna klišé, která z podobného filmového vztahu pramení. Přesto by bylo nefér poslat 3 dny na zabití k filmovému dnu. V prvé řadě je Kevin Costner cool. To mi nikdo nevymluví. A za druhé tvůrci aspoň trochu zaváleli ve vztahu hlavního hrdiny s vedlejšími postavičkami. Ethanovy únosy jsou opravdu zábavné a i ti "nedobrovolní nájemníci" nakonec měli své kouzlo. Škoda, že podobně bizardní a svébytný není i zbytek filmu. Pak by bylo hodnocení jednoznačně vyšší. 50%. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to bola blbosť! Ale celkom sympatická. Hlavne ide o to, že keď hrá Kevin Costner skôr Joea Hallenbecka ako Franka Farmera, nemôžem si pomôcť. Charizmu má aj sám o sebe, ak si k tomu však pripočítame tú nadpozemsky schopnú, no väčšinu času neupravenú postavu, je to proste zábava. A k tomu tri generácie príťažlivých herečiek. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Najvačšou slabinou je scenár, ktorý sa vo svojej rozpoltenosti nevie rozhodnúť, čím vlastne chce byť. Špionážnym thrillerom, rodinnou drámou, romantikou alebo dokonca komédiou..? Tento schizofrenický maglajz degraduje celkom dobrú ideu natočiť zaujímavý thriller s dobre fungujúcim Costnerom. Je to práve charizmatický Costner, ktorý je najlepším vo filme, jeho postava je dobre zahraná a je radosť sa na neho pozerať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Costner nenájde pre tieto bessonovky čas častejšie, nenechával by som si ich potom dobrovoľne tak často pretekať pomedzi prsty. Aj na 3 dni pomerne rýchlo zabudntete, ale spľňajú svoj účel a popri akcii sa dokážu aj v správnych momentoch pozastaviť a nechať vydýchnuť pri riešení rodinných trablov. Statham je síce tiež sympaťák, ale ak by tu hral on, asi by sa z filmu vyklulo niečo dosť odlišné a nefunkčnejšie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dobre známa bessonovská stratégia stále funguje a po zakopnutiach v podobe filmov Colombiana a Taken 2 sa jedná o veľké prekvapenie. Nielenže film dokáže počas takmer dvoch hodín udržať diváka pri zmysloch, ale miestami prekvapí veľmi konzistentnou akciou prešpikovanou nápadmi, hlášky dobre zapadajú do feelingu celého príbehu. Ten sa miestami snaží vyplniť béčkový scenár pokusmi o rodinnú drámu a na moje prekvapenie to nebol zlý ťah na bránu. To by nebolo možné, nebyť Costnerovej charizmy, dobre napísaných dialógov, ktoré nepodkopávajú nohy filmu v zlomových momentoch a slušných hereckých výkonov dvoch dám v hlavných úlohách. Costner však pôsobí trošku unavene, akčné scény nezvláda s takou horlivosťou a nadhľadom ako kolega Neeson, ale celkový dojem to až tak neskazilo. Najväčšie sklamanie spôsobila afektovaná Amber Heard, ktorej postava bola absolútne vychýlená z koncepcie celého filmu. 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Hotel a pevnosť v Belehrade zo začiatku filmu sú na rôznych stranách rieky. Ethanovi (Kevin Costner) a Albínovi (Tómas Lemarquis) by peši trvalo zhruba hodinu dostať sa z jedného miesta na druhé. (Laslo)
  • Natáčelo se od sedmého ledna do konce dubna roku 2013. (Hal_Moore)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Reklama

Reklama