Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Videa (1)

Celý film

Recenze (96)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dielko s prepracovanou animáciou a efektami, ktoré si rozhodne zaslúži aktuálnej pozornosti. Ľudia, ktorý tvrdia, že animácia vyzerá ako z traileru priemernej hry, zjavne nemajú poňatie, čo sa za takouto animáciou skrýva, a že je takmer nemožné, aby ju stvoril jediný človek bez techniky za desaťtisíce dolárov bez pomoci. Škoda len krátkeho rozsahu, ktorý nás príliš nevpúšťa do samotného príbehu, a slabého ozvučenia. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Scifi kraťas z Německa, který má poměrně dobře zvizualizovaný svět a skvělý ústřední nápad, kdy rasu "hodných" mimozemšťanů ovládnou jejich vlastní roboti a chtějí je vyhladit. Jen škoda, že na tak krátké stopáži toho film moc neřekne a vlastně se nic moc nedozvíme. S větším rozpočtem, vystříbřeným vizuálem a snahou o stejně dobrý scénář by filmu seděl celovečerák a film by mohl být kandidát na scifi 21. století. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem četl, kolik do toho tvůrce dal práce, a zaslouží si to proto uznání. Co na tom, že to připomíná demo k PC hře, robot připomíná Matrix a námět vesmírného Terminátora? Vyráběl to jeden jediný člověk a přesto to vypadá brilantně. Tedy až na ty záběry na loď z dálky, ale sakra vždyť to v rámci možností nevadí. Hlas Davida Mastersona u obou postav (respektive efekty jeho hlasu) je taky skvělý. Jako celovečerák má rozhodně potenciál, pokud tedy napíší skutečně originální příběh. Každopádně držím palce. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Komu se nelíbilo grafické zpracování, tak ten ať se jde zahrabat. Ono v podstatě o to tu hlavně běží, poněvadž jinak se tu toho moc neděje.. slyšíme nějaký příběh o vyhubení lidstva, kdy zbývá posledních pár jedinců.. ale nic dramatického.. ovšem ten konec.. krásně udělaný, snad i překvapivý a otevřený, ale přitom je zcela jasné, jak to pak dopadne /možná se někomu může zdát, že si protiřečím... ono se to ale opravdu jen zdá:P/. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nepodám informace umělému organismu." Já bych tedy ty informace raději podal, protože motivační a následně smrtící protokol dle mého obvoďáka nemá kladný vliv na mé zdraví. Samozřejmě by se jednalo o informace lživé, ale s tím ať si robot namáhá své obvody. Mně se to tedy líbilo a jakožto pacifista, který stále ještě věří na Terminatora, jsem rád za další varování lidstvu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Tento snímok vytvoril vtedy iba dvadsaťdvaročný nemecký študent Kaleb Lechowski, ktorý v tom čase stále študoval filmový digitálny dizajn. (Carol Pifková)
  • Dvaadvacetiletý student pracoval na tomto snímku 7 měsíců, 10 hodin denně. (DaUr)

Reklama

Reklama