Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (334)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné zábery sú kvôli réžií Morela obstojné, hoci často relatívne dlhé. Čo je dosť veľký paradox - hodinku čakáte na poriadnu strieľačku a keď nadíde, hodnotíte ju ako dobrú, no ničím výnimočnú. Žánrový štandard prinesie dobré akcie, ale finále je už máličko prepálené. Posledná tretina filmu je riadne naťahovaná, hoci sa tu objaví ešte aj nová postava, podfuky majú vyústiť do veľkej pointy a... vyšumia len tak. Je to ako nejeden film z 90. rokov, ktorý sa pomaly plazil ku koncu, ktorý neohúril. Gunman má pritom dve tretiny stopáže výborný napínavý charakter v akcii i bez nej - a vo finále oň príde. Všetko tu funguje a predsa mierne škrípe. Zápletka nie je zle vykonštruovaná, ale dosť naťahovaná. Prepínanie sa medzi jednotlivými destináciami obohacuje dianie, no finálna nie je taká príťažlivá. Akcie nie je veľa a keď už dorazí, je to osvedčená klasika ako niečo nevídané. Žánrový štandard. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný hollywoodský akčňák, skvěle obsazený, dostatečně exotický a formálně na úrovni, s hrdinou, kterému prostě musíte fandit. Ale všechno zároveň působí tak moc ambiciózním, superchytře spikleneckým a falešně kulervoucím dojmem, že mě Gunman nakonec více iritoval než bavil. Penn je ok, ale Bardem je mimo a připsal si suverénně nejhorší roli své dosavadní kariéry a Idrisi Elbovi by měli tvůrci vyplatit tučné odškodné, že takhle mrhali jeho drahocenným talentem. Mimo je bohužel i scénář, který se uchytí jako exotické béčko v tématickém rámci Tří dnů kondora, ale ve vedlejších motivech je nezajímavý a hluchý, romantická story moc nefunguje a identitu záporáka odhalí každý ňouma někdy okolo dvacáté minuty. Vše tak hodně zachraňují zkušeně zkonstruované a dostatečně vzrušující akční sekvence, díky nimž se alespoň chvílemi cítíme v opravdu drahé společnosti... 55% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Remeselne veľmi dobre spracovaný špionážny thriller, ktorý ale ničím iným neohúri. Kamera, hudba, réžia, všetko fajn, ale príbehu chýbajú vyššie ambície, herci sa vo svojich postavách tiež len hľadali, chýba tomu lepšia pointa, zvraty a zapamätateľnejší záver. Sean Penn má ale charizmu a je v životnej forme! 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gunman požaduje obrovskou míru pozornosti, jinak se v něm divák po chvilce začne ztrácet. Morelova režie totiž není zrovna z nejpoutavějších. Sean Penn zastupuje Sylvestra Stallona, který asi neměl tou dobou čas. Nemůžu si přesně vybavit okamžiky, kdy přestal být Penn dobrým a zajímavým hercem. Jediné co mě na filmu nejvíce zajímalo bylo, kdy bude konec. 40% a potvrzení o tom, že 96 hodin byla vlastně docela náhoda. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU THOUGHT YOU CAN HAVE PEACE BY BEING PEACEFUL?" ------------ Poctivý thriller, pomerne čerstvý, ale zo starej školy. Pozorného diváka odmení slušným príbehom a drobnými maličkosťami. Perfektný Sean Penn, občasné akčné scény a zaujímavé neokukané španielske prostredie. Veľká škoda, že Idris sa objavil až po viac než hodine a dokopy vystupoval maximálne 5 minút. Za 4* to nedám, pretože pravdepodobne si naň ráno po prebudení vôbec nespomeniem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • V tajném bytě v Barceloně vyndavá Terrier (Sean Penn) zbraň a náboje. Podle krabiček se jedná o české střelivo spol. Sellier @ Bellot. (JohnSmith)
  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama