Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Re-animátor běží jako krví promazané hodinky. Tohle je totiž dokonalá ukázka toho, jak blízko k sobě má horor s morbidní komedií. Pro milovníky všeho gore to jsou hotové žně: zpřelámané oživlé kočky, vypadávající oční bulvy, hlavy rozsekané na hadry, krvežíznivé vnitřnosti žijící si po svém a spousta dalších chuťovek dělá z filmu nezapomenutelný zážitek. Osmdesátková atmosféra vás tu ocákne stejně mohutně jako pyj nadrženého černocha, a postava Herberta Westa se dnes už řadí po bok jiného kultovního hrdiny, a to samotného Ashe. Dvojice Brian Yuzna a Stuart Gordon zde započali svou brutální krasojízdu naprosto s přehledem, fanouškovského zbožtění pak dosáhli u stejně výborné Nevěsty. Bravo. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání přineslo veliké zklamání. Pro mě to zůstává velká blbost,což je divné,protože takové krváky mám opravdu rád. Nepovažuju to za,kdo ví jaké dílo. Jediné proč tomuhle dávám aspoň jednu hvězdu jsou efekty,které se povedly. Těžko mi někdo vysvětlí co na tom "úžasném" Jeffrey tolik lidí vidí. Pro mě je to jen podřadný herec a ne jeden fanoušek Combse dává jeho ostatním filmů podřadné hodnocení,a miluje tuhle stupidní sérii,která těží jen z vyblité krve předchozích dílů. Komedie? V průběhu filmu jsem se ani nepousmál. Horor? Tento žánr by se neměl zneužívat kde jaké zhovadilosti. Sci-fi? No blbost to je,tak to může být i sci-fi. Kupa vylitých kýblů krve,mluvící hlava a je z toho bomba. Bomba,která však vůbec nevybouchla. Ve filmu bylo spotřebováno 94 litrů falešné krve,mohli jí však vylejt do hajzlu a byl by to stejný efekt. Někde jsem četl,že je to jedna z nejkrvavějších hororových komedií 80.let. Pro mě je to nejhorší hororová komedie 80.let,která září jen díky té zbytečné rozlité krve. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Re-Animátora treba hodnotiť v kontextu doby. Rok 1985? Už bolo na svete Smrtelné zlo a Scanners. O dva roky neskôr vzniklo Smrtelné zlo 2 či Hellraiser. Vizuálna stránka mňa bavila aj dnes. Barbara Crampton sa nebránila nahote a David Gale bol nadšený orálny milovník. Tmelom filmu, okrem krvavých trikov, bol však Jeffrey Combs a jeho skvelo padnúci výraz tváre. Fajn retro nekrofilka, ktorá si s odretými orgánmi vybojovala lepšie dojmy než som čakal. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podarená hororová komédia, hlavne čo sa atmosféry, hereckých výkonov, množstva krvi a trikov týka na prvý Gordonov film. Vzdávam hold jeho vynaliezavosti, ako sa vysporiadal v rámci trikov s mizerným rozpočtom, ktorá na druhej strane príliš strhávala moju pozornosť na úkor jednoduchého príbehu. Veľké plus za príjemnú malú nočnú moru ktorú mi film spôsobil, čo len tak o iných hororoch nemôžem povedať. Najlepšia scéna: mačka. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne chcel režisér Stuart Gordon natočiť film vo formáte 16 mm a navyše ako čiernobiely. (beso74)
  • Re-Animator se spolu s filmem Sama Raimiho Evil Dead (1981) stal průkopníkem průměrného "popcornového" hororu 80. let, založeného na efektním maskování a využívajícího prvky absurdního humoru. (Petrus1)
  • V první polovině filmu hledá Herbert West (Jeffrey Combs) co nejčerstvější a nejméně poškozená těla, aby stádium rozkladu nenarušilo proces re-animace. V původní povídce však tenhle problém obešel tím, že vymyslel druh jisté báze, která uměle zakonzervuje tělo, aniž by ho porušilo jako při balzamování. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama