Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon, Richard Band, Brian Yuzna - Tito tři lidé stále patří mezi ty, které obdivuji. Viděl jsem první 3 filmy S. Gordona, jsou velice dobré, dokonce Panenky se mi líbily o něco více, než nesmírně slavnější Re-Animator. R. Band je s Gordonem jedna ruka a vždy jeho snímky (a nejen jeho) doplní duchaplným, úžasným soundtrackem. Nejvíce bych se ale v tomto komentáři chtěl věnovat Brianu Yuznovi, který se na tomto filmu podílel "jen" jako producent. Jeho rukopis je totiž čitelný vždy a všude, on má své vlastní metody, jak oživit divákovu fantazii. Jeho úžasné masky vždy vytvoří pozoruhodnou sci-fi atmosféru, která se mi ale kupodivu někde líbí neuvěřitelně moc a jinde mi snad dokonce vadí. Je mi naprosto jasné, že bez něj by tento snímek nebyl ani z daleka tím, čím je, ale mně tu jeho práce a trochu přehnané množství mrtvé, živé látky a všechno sladěné do černé komedie prostě nesedí. Tyto fakty beru za největší zápory jinak vynikajícího Re-Animatora. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk S.Gordona. Sice mám raději jeho o rok mladší Ze záhrobí, ale Re-Animátor je prostě neodolatelný. Lovecraft patří mezi mé oblíbence, filmování jeho povídek se však málokdy vydaří. Zde dojde nejen na pořádné maso, v určitých momentech se dokonce s chutí zasmějete. Krvavé orgie v márnici nemají chybu a útočící a škrtící střeva jistě mnohým připomenou pozdější Jacksonovu zombiárnu Braindead. Erotické hrátky s useknutou hlavou jsou už jen pověstnou třešinkou... ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"West. Herbert West" - když se takhle představil fakt vážně a svým způsobem drsně vyhlížející brýlatý hlavní hrdina filmu, říkal, jsem si, to bude zajímavý řízek. A taky že byl. Konečně film se zombíky, kde ti zombie plní svůj účel a nejsou jen chodící kulisa k ději. Tady přesně víte jak vznikli a proč tu jsou. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • V první polovině filmu hledá Herbert West (Jeffrey Combs) co nejčerstvější a nejméně poškozená těla, aby stádium rozkladu nenarušilo proces re-animace. V původní povídce však tenhle problém obešel tím, že vymyslel druh jisté báze, která uměle zakonzervuje tělo, aniž by ho porušilo jako při balzamování. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama