Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pár domýšlivých borců s železem v ruce se obdivně zhlíží v zrcadle a v duchu si říkají: "Joo, ten bicák mi trochu povyrostl a hamstringy taky nejsou špatný." Kulturisti jsou vlastně taková zvláštní odrůda narcistů, zalíbených do vlastních tvarů. Já mám posilování rád jako sport, ale sledování se v zrcadle mi přijde komické. V tomhle dokumentu se většinou jen povídá, do tajů kulturistiky vás tu nikdo nezasvětí (nic o tom, co Arnold jedl!) a o Arnoldovi jsem se dozvěděl to, že nízkou hladinou sebevědomí rozhodně netrpěl. Ale to není nic, zač bych ho obdivoval. Léta minou, svaly a prsa povisle k zemi padají...a to je konec téhle pohádky. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ako správny fanúšik a obdivovateľ Arnolda trápiaci sa s činkami v posilovni tomuto dokumentu dávam plné hodnotenie, pretože pre takých tento film je. Dozviete sa z neho aký je Arnie sebavedomý kliďas, ktorý si vždy veril a rád druhých podpichoval. Okrem neho sú tu predstavený aj ostatný skvelí kulturisti tej doby ako aj pravidlá súťaží Universe a Olympie ich priebeh a hlavne tréning dvoch najväčších súperov Arnolda a Loua Ferigna. Škoda že Frank Zane (ktorý trénoval sám bez dopomoci) na inej Olympii ako najviac vyrysovaný kulturista porazil všetky súťažiace korby sa tu mihne iba v jednom zábere na súťaži. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych nečetl Arnoldův životopis, asi by se mi dokument líbil, ale takhle je vidět jak strašně povšechně a také povrchně je tenhle film zpracovaný a byť mapuje jen zlomeček života této vyjímečné osobnosti v období jeho kulturistické kariéry za oceánem, nedozvíte se z něj prakticky nic. Nicméně i tak je to pěkná sonda do kulturistických duší... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve světě akčního filmu stejný držák jako Jaromír Jágr na zaoceánském ledě. Oba ve svém oboru zaznamenali nejrůznější změny a tlaky, vyrovnali se s různými trendy i moderním „stylem hry“. A oba dodnes dokonale baví a fascinují své publikum. Arnold je osobnost. Má úsměvná gesta, vytříbený smysl pro humor, sebejisté vystupování, desítky rolí, za které by jiní herci zabíjeli. Ale před všemi těmi „I´ll be back“ nebo „Došla ti pára, Bennette?“ byl sakra důležitý díl Arnoldova života: sportovní, kulturistický, znovu sakra úspěšný. A tady je nám nabídnutý na zlatém podnose, vtipně, svižně, zajímavě, takže stačí sednout před televizi a sledovat chlapíky (samozřejmě zveličuji), kterak se obdivně prohlíží v zrcadle. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno