Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

T2 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger a jeho úspešná etapa v kulturistike, kde bol vo svojom období dominantnou postavou. Dokument je zameraní len na určité obdobia ale za to dôkladne ukáže, čo všetko musia kulturisti podstúpiť aby sa dostali na vrchol. Na moje prekvapenie je Arnold slušne ukecaný a dosť toho navypráva, jeho lámavá Angličtina sa celkom dobre počúva aspoň je jej rozumieť, je vidieť že sa vedel ešte pred filmovou kariérou pekne predvádzať. /90%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak chlape, dneska Ti je šedesát, to už je požehnaný věk, ani tomu nemůžu věřit. Každopádně jsem si k tomu Tvému jubileu konečně pustil dokument mapující krátký úsek Tvé kariéry a musím se přiznat, že mě tenhle film dokonale strhnul. Ukazuješ se v něm z jiné stránky, jako úžasný a chytrý člověk, který to má v hlavě dokonale srovnáno. Jsi vtipný a opravdu sympatický, navíc jsi toho hodně dokázal, za což máš můj velký obdiv... Železný Schwarzenegger je opravdu dobrý dokument, ale obávám se, že té většině z vás, která Arnolda neobdivuje, či se nějakým způsobem (aktivně či pasivně) nevěnujete bodybuildingu se až tak líbit nebude. Pokud sami posilujete, a vím, že takových je tu opravdu dost, může též posloužit jako příjemná inspirace, či spíše jako povedené motivační video. Ač je Arnold jen v televizi, dokáže vás vybudit k lepším výkonům. Vidíte jak se všichni ničí a překonávají bolest, musíte je obdivovat, ale zároveň cítítte tu touhu, že byste to mohli zvládnout taky. Cvičit s Arnoldem, to je opravdu zážitek. Obdivujete-li tohoto Železného muže, můžete být z dokumentu stejně mile překvapeni, jako vězni, které Schwarzenegger navštívil, a pokud ne, nikdo vám ten film nenutí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No dokumenty moc nesleduju, ale tenhle se fakt poved. Sledujem Arnoldovo pripravy, ale zaroven i pripravy nekterejch jeho souperu na soutez Mr. Olympia. Akorat mi prislo, ze Arnieho souperi tu neustale trenujou, kdezto Arnold se spis jen tak bavi a zamaka si jen obcas. Taky necekejte, ze byste se dozvedeli nejaky posilovaci tipy, pripadne neco z Arnodlovo zivota, tohle je ciste o priprave na soutez. Arnold tu je prezentovanej jako lehce vtipalek, trochu vychcanek, ale hlavne sebejistej namakanej borec, kterej nema absolutne konkurenci. No tenhle dokument se vlastne nic jinyho ani ukazat ale nesnazi, Arnold byl a je borec a nikdo s tim nic nenadela. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný dokument ukazující zákulisí kulturistiky a soutěže v bodybuildingu. Průvodcem není nikdo jiný, než sám Arnold, který je stylově uveden v českém názvu tohoto dokumentu. Film je určen hlavně pro kulturistické nadšence, kteří zde mohou najít určitou inspiraci a Arnoldovi fanoušky, kteří ho zde uvidí v jiné podobě než v jeho filmech. Podle mě ale i jeho největší odpůrci musí po tomto dokumentu uznat, že je to prostě správnej, sympatickej a vtipnej chlap. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dnes mi volala matka a i když je soutěž až zítra, řekl jsem jí, že jsem vyhrál. Ať nemá starosti. A taky, že vyhrál. Už zase. Neznám na světě jinou osobnost, která by měla takové sebevědomí, inteligenci a víru ve vlastní schopnosti, jako Arnold Schwarzenegger. Jedinečný dokument, který nám dovolí nahlédnout do zákulisí kulturistiky a soutěže Mr. Olympia 1975, kde se Arnie loučil se sportovní profesionální kariérou. A i když tady občas působí trošku nafoukaně, nelze o jeho úspěších ani na vteřinu pochybovat. P.S. Zajímavé jsou i bonusy na DVD, kde je například snímek (takový film o filmu), ve kterém se hlavní představitelé Pumping Irona po čtvrtstoletí opět sejdou. O Arnoldovi zde mluví v superlativech i známé osobnosti ze světa filmu, jako např. James Cameron, John McTiernan, Dwayne Johnson, John Milius, Clint Eastwood či Sylvester Stallone. Vynikající podívaná. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)

Reklama

Reklama