Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob 2

  • USA I Spit on Your Grave 2
Trailer 2

Katie pracuje jako číšnice, ale chtěla by se stát modelkou. Když se dozví o možnosti nafocení castingových fotografií zdarma, neváhá a navštíví studio. To patří třem bratrům, z nichž se jeden rozhodne Katie znásilnit a za pomoci zbylých dvou i zavraždit. Násilníci ale udělají chybu a pomsta na sebe nenechá dlouho čekat... Katie je mladá číšnice, která pracuje v New Yorku a snaží se stát modelkou. V restauraci se sejde s jednou ženou z modelingové agentury. Ta jí řekne, že by si měla nechat udělat profesionální fotky, aby uspěla. Katie vidí inzerci, která propaguje studio, které profi fotky dělá zdarma. Katie se rozhodne zavolat na inzerovanou nabídku, domluví si schůzku a druhý den dopoledne přijde do studia. Tam jsou tři muži, bratři. Fotograf Ivan ji fotí, ale pak chce něco víc, jinak jí fotky zadarmo nedá. Katie se svléknout nechce a odejde.
Druhý den přijde za Katie domů George, který asistoval u focení. Omlouvá se a dá jí fotky na flash disku. Večer Katie vynese smetí a nezabouchne si dveře. V noci, když spí, se u ní objeví George. Katie je vyděšená a omráčí ho paralyzérem. George ji ale dohoní a v pokoji zbije a sváže.
Volání o pomoc uslyší její soused a kamarád. Když vejde do pokoje, George ho několikrát bodne nožem a zabije ho. Poté Katie znásilní. Pak zavolá bratrovi, aby mu pomohl, protože si uvědomil, co udělal, a neví, co s tím. Na místo přijede jeho bratr Ivan a další bratr Nicolay. Ivan chce zahladit stopy. Společně uklízejí místnost a pak Katie předávkují.
Katie se probudí kdesi ve sklepě, kde je opět znásilňována, tentokrát Nicolayem. Ve sklepě je nahá a připoutaná k trubce. Opět dostane drogy, protože ji chtějí někam převézt. Ty ale tajně vyzvrací, a když ji George chce oblékat a odpoutá ji, praští ho do hlavy a uteče. Na ulici narazí na policisty a ty ji vezmou na stanici. Zjistí, že je v Bulharsku. Na policejní stanici pak přijede žena jménem Anna a tvrdí, že vede azylový dům pro ženy, kterým se stalo něco podobného. Pak Katie veze na americkou ambasádu. Jenže ji odveze zpět do sklepa tří bratrů. Je to jejich matka... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Sice bylo od začátku jasné, jak se tento film bude vyvíjet (předem vyjasněná pointa), ale kupodivu se mi tento (druhý) díl líbí stejně ba řekl bych, že je na stejné úrovni jako též velmi povedená jednička. V prvním díle se mi "líbila" druhá část filmu, ta vysoce emotivní pomsta, která mě u dílu druhého poněkud zklamala (neoslovila mě dostatečně), ale na druhou stranu druhý díl měl kvalitní první část, jehož snaha o vybudování deprimujícího pocitu zafungovala téměř na 100%. ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

V roku 2010 nastal v rámci subžánru rape&revenge zásadný zlom, keď sa doposiaľ nevýrazný režisér Steven R. Monroe rozhodol pre oživenie jedného z jeho najikonickejších predstaviteľov, amatérske, surové a skrz-naskrz podvratné I Spit on Your Grave (známe tiež pod výrečným názvom Day of the Woman). Podarilo sa mu pôvodný hrubo neopracovaný materiál obratne vyzdvihnúť z prachu a dať mu novú tvár pre nové tisícročie. Spravil ho temnejším, dodal mu lepší scenár, ale zachoval onu charakteristicky zvrhlú estetiku krutosti a odvážil sa ísť omnoho hlbšie v otázke fyzickej i psychickej konfrontácie ľudskej bytosti (a diváka) s nekompromisným násilím a sadistickými figúrami, stelesnenými typizovanými zástupcami vidieckych buranov. Razom si tak získal nemálo fanúšikov, ktorí mu dodali odvahu na ceste za stvorením sequelu. Ten bohužiaľ len flegmaticky napĺňa schému rape&revenge a je výkladnou skriňou koncentrovaných znásobených neduhov originálu, naproti ktorému však nemá ono špecifické kúzlo, postráda zábavnú neskúsenosť tvorcov (a šarmantnú predstaviteľku hlavnej role). Špinavá a surová estetika je nahradená povrchnou a útrpnou samoúčelnosťou. Dej je plný nelogických a absurdných momentov, ktoré sa scenáristi ani nepokúšajú vysvetliť; zasadenie do Bulharska môže dojmom exotického (a pre tvorcov lacno napodobiteľného) prostredia pôsobiť snáď len na priemerných Američanov, ktorí netušia, že Georgy skutočne nie je typické krstné meno v tejto geografickej oblasti. Žalostné herecké výkony a pokusy o emocionálny zásah a rozmer vyznievajú smiešne. Technická stránka tiež nie je prostá vád - rutinná šedá kamera opovrhuje núkajúcimi sa možnosťami kreatívneho využitia, miesto toho preferuje nezáživné snímanie fádnych kulís a násilných výjavov. Pritom sa ale ani zďaleka nejde tak do extrému, ako u Monroeovho pôvodného remaku, čo by bol prípad, kedy by naopak všedná a neosobná kamera (a vizuálna stránka všeobecne) vytvárala divácky zaujímavý kontrast a možnosť interpretácie ako rafinovanej metafory "obyčajnej krutosti". Takto zostáva len priestor na ďalšie povzdychnutie nad úpadkom dobre rozbehnutej značky. K montáži sa dlho vyjadrovať netreba - sekvencia po páde do kanálu je jasným dôkazom, že by sa mal strihač spolu s osvetľovačmi vrátiť späť do lavíc. Všetko korunuje prostá nudnosť nerozvinutého potenciálu dejového ohniska (koniec koncov, ani samotné vraždy nie sú vôbec originálne či zaujímavé, len pozorne odpisujú a vykrádajú ako starý originál, tak iné zdroje) a neschopnosť adekvátne pracovať so stopážou a teda dobre využiť koncept na danom priestore (tento problém mal aj pôvodný film zo 78.-eho, ale ani zďaleka nie v takej miere). Pre diváka, ktorý dokáže ignorovať všetky vyššie spomínané neduhy a nemá so žánrom (resp. jeho kvalitnejšími zástupcami) takmer žiadne skúsenosti, však môže byť dostatočným hororovým potešením, to určite nevylučujem. Pre mňa nie je uspokojivým ani ako guilty pleasure. 0% ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Mr.Steven & Mr. Neil...yeaah, I was just, um...Bolo prepotrebné vyexploidovať už vyexploidované, lebo únikový východ je hrdzavý a po(s)tupne padá. Slušné O10´pripomenutie originálu stálo za pornosť. Ďalšie soplenie je už nepopiereteľne ohyzdnou devoltážou videného.Tento žáner buď miluješ /stráviš/ignoruješ.Ja ho strávim a ak niečo pribudne, tak milujem. Tu mimo ukrákaného hrdelného kvílenia a duchapreplneným dialógom medzi detektívom a farárom a vôbec...vymačkané želé varlata ma do žanru nesosli. Hlúpučká radovánka pre otrlých a tou ja asi nebudem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Polemizovať nad následným správaním čerstvo fyzicky a psychicky znásilnenej devy, je úplne zbytočné. Keďže vo svete spravodlivosť neexistuje a nikto smrteľný s ňou oficiálne nepohne, musí sa preto zobrať do vlastných rúk. Tak, ako naša zlomená a nakoniec znovuzrodená hrdinka. A to, že je aj talentovaný samouk, vám predvedie s neskonalým šarmom. Verím, že budete fandiť - niektorý(é) možno, ale pomedzi prsty. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se musím přiznat, že jsem o existenci tohohle filmu neměl ani ponětí. Horory v poslední době moc nesleduji, ale mám tu zapnutou tu neskutečně cool čsfďáckou věc jméném aktivita oblíbených. A tak v ní čumím, že můj oblíbenec bestlama diskutuje o čemsi co se jmenuje I Spit on Your Grave 2?! No to se na to tedy podívejme. Takže zkusím zhodnotit a předem upozorňuji, že na vás občas může vybafnout nějakej ten SPOILER Takže původní film z roku 1976 je pro mě průměr. Remake mě naprosto rozsekal až tak, že jsem neváhal a napálil plný počet. Jeho pokračování je pak někde uprostřed. Dějová linie je tu místo jednoduchosti trochu překombinovaná a celá ta věc s únosem hlavní hrdinky z USA do Bulharska mi příjde trochu jako píčokulovina, ale budiž. Hlavní hrdinka vypadající jak reklama na hlad tu dostane docela brutální sodovku. V tomhle ohledu bych řekl, že je tenhle díl nejvíc propracovanej. Týrání ponižování a znásilňování si užijeme do sytosti. Problémem je, že pomsta která následuje je oproti vše překonávající verzi z roku 2010 poněkud vyměklá, teda ne, že by to nemělo koule, ale přeci jenom první díl nastavil laťku nepřekonatelně vysoko. Tady sice dostanou hlavní odporníci taky co proto, ale masakr z jedničky to nepřekoná ani nevyrovná. Paradoxně první část filmu, která byla u verze z roku 2010 slabší je tu vydařenější, ale ke konci už to holt nemá takový grády. Teda ne, že bych byl nespokojenej to ne, pořádnou dávku explicitního násilí jsem si užil i zde, ale už tu holt nevidím tu nadstavbu v podobě nějakýho vyloženě kreativního masakru, který by moje hodnocení zvednul. Takže celkově spokojenost na mojí straně, ale kvalit svého předchůdce tohle dílko prostě nedosahuje. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Okrem Spojených štátov prebiehala väčšia časť natáčania aj v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kde je Katie (Jemma Dallender) znásilňována ve svém bytě, se díky chybnému střihu pozice nože vedle ní několikrát mění. Někdy je pod rukou násilníka, někdy vedle ruky a někdy chybí nůž úplně. (masekjc)

Reklama

Reklama