Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi definitivně postižený protože přemýšlím jestli to je na 4 nebo 5, vlezu sem a koukám, že jít na 3, nebo nedejbože 4 už je těžká rebélie :D . Jasně-Příběh není bůhvíjak světoborný, ale je to taková ta scifíčková klasika která se ve své jednoduchosti nestihla nikde překombinovat a výrazně logicky zafejlovat. Herecky je to solidní a ze strany Lotzové dokonce tak chytlavé, že mě napadalo, že podobně kvalitně zahranou mašinu zahrál snad jen ten brillantní android z filmu android(1982). Důraz není kladen na akci, miliónové dekorace a všudypřítomné CGI, ale spíš na atmosféru, myšlenku a jemné emoce (a v tomhle směru to funguje fakt hezky). Kamera -v rámci sterility interiérů- nadstandartní (sem tam nějáký ten luxusní obraz) . OST nenápadné ale perfektně sedící a celek prokreslující... Fakt nechápu to všeobecné brblání.. Myslím, že pravověrní oldschool scifíčkáři by se tu toho neměli zaleknout a dát tomu šanci. Lidem už z těch epesních Kameronů a gigantických Bejů asi fakt jebe. :/ ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Lucy a Transcendence jsem byl nažhavený na další podobný projekt. Stroj je nenápadný film, který začíná excelentně - Turingovým testem. Pak si ale scenárista vzal očividně volno a až do konce se nestalo vůbec nic, co by stálo za zmínku. Sice to nebyla nuda, ale po konci jsem si uvědomil, že vlastně nevím, o čem to bylo. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží mást svým vzhledem - temná atmosféra, temné věže na červeném obzoru, záhadná vojenská laboratoř, pár scén z budoucnosti. Ale nakonec je to taková obyčejná historka z Krajních mezí nebo Alfred Hitchock uvádí o rozumných robotech, jejich hranicích, a zda lidé budou, nebo nebudou zbyteční. Do toho zamontovaná nemoc dcerky plus nějaká klišé. Po zhruba deseti minutách, maximálně čtvrt hodině si protřelý divák spojí dohromady, kdo a co, takže pak jen čeká na scény, jak půjdou v pořadí za sebou, a ony nijak překvapivě tak za sebou jdou. Na konci se pak místo katarze dostaví takový ten pocit, a to je všechno, víc jste nám tímhle jinak atmosférickým snímkem říct nechtěli? ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama