Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

viviak 

všechny recenze uživatele

To že je to nizkorozpočtak by nemalo az tak hrat rolu pri obhajovani toho, ze tento film sa jednoducho nepodaril. Opat jedna hviezda snad len kvoli caity lotz. Ten old sxool nadych filmu vobec neprospel, milion nelogickych chyb, a co viac hudba ako z roku jedna dva(keby chcem take nieco pocuvat, si to pustim na utube, god!)...a to som sa na tento film celkom tesil. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ~ Vůbec ne špatné, překvapivě. Jen tomu chybí ještě trochu víc hloubky, aby mi ten dějový zvrat přišel skutečně jak ZVRAT, vyústění něčeho, k čemu se to schyluje, co je neodvratné, akorát to nikdo z těch, co to vlastně tvoří, sami ve své zaslepenosti nevidí. Příběh totiž přináší spíše jen adaptaci již známého a očeávatelného. Ani ani by nevadilo, že to bylo poměrně laciné co se vizuálu týče, má to poměrně hezkou minimalistickou hudbu. Rozhodně od toho nečekejte nějakou sci-fi akčňárnu. Jen právě zaslepenost jednoho vědce a stroj, jenž se díky pár omylům naučil a poznal, co je součást starého a nového světa. ~ A přitom na počátku SkyNetu byla jen jedna malá nemocná dívenka... ~ PS: Film mi lehce připomenul Splice. ()

Reklama

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som mal možnosť vidieť nízkorozpočtový film (v rozličných žánroch), z ktorého režisér dokázal vyžmýkať pomaly "áčkovú" pecku. Túto geniálnu schopnosť však Caradog W. James nanešťastie nemá. Z tohto minimalistického sífička totiž lacnota srší všetkými smermi - čo by ale nemuselo byť nevyhnutne jeho náhrobným kameňom. Vlastne, ak by ste mali niekomu povedať obsah v jednej alebo dvoch vetách, tak sa nejedná o zlý nápad/premisu. Ale ako som tu už v niektorom komentári čítal, tento flik je veľmi nezaujímavo vyrozprávaný/zrežírovaný. Stále som od toho odskakoval na net, do kuchyne a neviem kde všade, pretože ma to nedokázalo chytiť ani niečím zaujať. Neopozerané tváre? Súhlasím. Herecké výkony? Len priemer. Hudba? Ani dobrá ani zlá. Scenár? Aj by ušiel ale zasa... barličky. Stroje medzi sebou rozprávajú akousi hatlaninou a divák, ani režisér, ani scenárista, ani nikto nevie o čom do tyče. Načo, že? Ééj, skôr 2 ako 3 ale možno sa neskôr tohto nápadu chytí a prerobí to na niečo lepšie niekto iný. Tak za 3 nech nechlascem. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Britský low-budget mix prvoligového Blade Runnera a treťoligového Universal Soldier. Oceňujem ako dokázal režisér Caradog W. James doslovne čarovať s minimálnym rozpočtom a vytvoriť aj za málo peňazí celkom dosť sci-fi muziky. Machine sa síce odohráva takmer po celý čas v sklade a laboratóriu, ale dokáže na scénu priniesť vskutku zaujímavý vizuál. Skvele využíva tých pár CGI efektov (hlavne až desivo svietiaci oči robotov) a skľúčenú atmosféru dotvára aj vhodne zvolená syntetizátorová hudba akoby z 80. rokov. Prekvapivo sa aj na malom priestore darí vybudovať dojem dystopického sveta a nelichotivej pretechnizovanej budúcnosti. Problémom je samotný príbeh, ktorý si na tak malý film berie až príliš veľkú sústo. Ponúkne síce pár skutočne fungujúcich filozofických myšlienok v štýle Robocopa (hlavne veľmi dobrého tohtoročného remaku), ale problémom je, že s nimi v druhej polovici nijako nepracuje a mnoho z nich vyústi do pomerne fádneho konceptu. Druhá polovica tak ničím neprekvapí, načrtnuté motívy nijako hlbšie nerozpracováva a nesústredí sa ani na akciu, prípadný väčší spád. Film tak v závere výrazne negraduje a celé dianie zakončí pomerne fádne, čo je škoda. Nuda to síce nie je, ale na guilty pleasure sci-fi béčko to nie je dostatočne hlúpe, avšak stále veľmi ďaleko od prepracovanejšieho áčka. Vo výsledku síce sympaticky odvedená práca (vzhľadom k rozpočtu), ale zvládnutá len tak z polovice. CELKOVO: 2,5* ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Postupně začne selhávat příběh, který se stává více a více upracovaný, nucený a neuhlazený. Jednotlivé příběhové segmenty na sebe nenavazují a fungují spíše odděleně, než-li v rámci celku. Největší šok mi způsobil, a to doslova, akční závěr, který tady asi přivandroval nedopatřením z nějakého předtočeného desátého dílu Univerzalního vojáka. Že by střihač a režisér slepili ve střižně dva různé filmy a nevšimli si toho? Teď už je pozdě někomu spílat, zbývá než-li litovat možného potenciálu, jež v sobě tento nízkorozpočtový film měl. Škoda ústředního hereckého dua. Škoda netradiční ale výborné hudby. A škoda pěkného vizuálu, který musím ocenit o to více, že tvůrci zjevně pracovali s omezeným rozpočtem. Kdyby se jednalo o čistě akční film od samého začátku, neměl bych proti filmu víceméně, co říct. Ale vzhledem k ladění celého sci-fi do temných a dramatických tónů (v první polovině) a naopak kvůli thrillerovým a akčním zkratkám v závěru, se jedná o dost rozporuplný sci-fi počin. 5/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama