Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto vie a niekto nie. Ridley a (nebohý) Tony sú majstri svojho remesla, no syn Sira Ridleyho nemá moc toho po tatkovi ani po strýkovi. Samozrejme je to len jeden film, uvidíme čo predvedie ďalej. Jeho Morgan ma zaujal s Traileru, ale samotný film za veľa nestojí, zaujímavé prostredie a postava Morgan je slabé lákadlo a ničím dokopy neupúta. Film neponúkne nijak zvlášť dobrú atmosféru, či napätie alebo príbeh, ničím moc neprekvapí a celkovo nemá ani čim zaujať. 45% - 2* ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Teda na to jak to je už poměrně ohraný, prvoplánový námět, Kate Mara se mi nelíbila, scény na pěsti jsou na pěst (naštěstí jsou jen dvě), úplný závěr jsem měl přečtený už v první půlce první půlky druhé třetiny filmu, ne-li dřív, tak se mi film líbil a bavil. Za pochvalu stojí vizuál a Anya Taylor-Joy (aká to náhodička, že před Morgan jsem se díval na The Witch. Tststs. Každopádně sledovat tento ufonsky roztomilý ksichtík do budoucna... teda do té doby, než skončí u Marvelu), no a celkově casting je v klidu. Čtu tady, že se postavy chovají hloupě. Toho jsem si nevšim. Iracionálně ano, ale ne hloupě... řekl bych, že to je tak nějak taky myšlenkou toho filmu, že není tak lehké se emočně odprostit od výtvoru jen proto, že “to“ není “živé“, a podle toho se racionálně rozhodovat... nebo tak něco :) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ze všech čtyř žánrů to ani jeden nevystihuje naplno. Mysteriozní je to jen zpočátku, když nevíme, co je to vlastně za projekt, proč vznikl a tak. Horor jenom kvůli troše krve, sci-fi ani omylem. Z mýho pohledu strašně nemastný-neslaný. Vůbec nic mi to neřeklo, ani nedalo. Herci neskutečně přehrávali, nebo mi to aspoň dost přišlo. A nakonec z toho vyplyne laciná béčková vyvražďovačka. No nevim, i ten twist na konci už mě nijak nepřekvapil. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti, na ktorého som sa tešila, tam hral asi päť minút, ale ostatní herci ho celkom dobre vykompenzovali. Dej trochu stupídny, ale skvelo natočené a zábery prírody super. No niekoho/niečo zabiť zo súcitu a kántriť to rad zaradom kvôli hnevu sa nedá porovnať. Preto trochu nechápem... No aj tak za štyri. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama