Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal skvěle, lákal také na slušné herecké obsazení, přičemž celý projekt svým jménem zaštítil TEN Ridley Scott. Co by se asi tak mohlo pokazit? Po zhlédnutí snímku musím konstatovat, že úplně všechno. Předvídatelný děj, ubíjející konverzační linie a fakt, že se postavy chovají jako naprostí šílenci. Tohle všechno dělá z filmu Morgan, na kterém je pěkná pouze vizuální stránka, další tupou "vyvražďovačku", která po čase zcela zapadne. PS: Kate Mara je Terminátor? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch experimentovania vznikla Morgan, umelý život v tele malého dievčaťa. Morgan má len 5 rokov, ale je extrémne inteligentná. Pracovníci zariadenia, ktoré experimenty prevádzkuje, ju držia uzatvorenú v jej provizórnej izbe, ale občas ju taktiež púšťajú von, aby poznávala svet. Keď jej vychádzky zakážu, prichádza k skratu a Morgan napadne jednu zo svojich najbližších osôb. Tvrdí, že ide o chybu v systéme, lenže táto chyba sa začína čoraz častejšie opakovať a nikto v jej blízkosti nie je v bezpečí. - Morgan je jedným z mála tohtoročných hororov, ktoré získali rozpočet v miliónoch, a je škoda, že výsledok je pomerne málo uspokojivý. Namiesto poriadneho gore sa tu očividne investovalo do interiérov a exteriérov a do toho, aby akčné scény vyzerali pôsobivo, čo sa im aj celkom darilo, pretože ten hip throw v lese bol ukážkový a nemusela by sa zaň hanbiť ani Ronda Rousey. Ja som spokojný s vývojom vzťahov medzi postavami, pretože je v nich cítiť napätie a v týchto nedôveryhodných situáciách na mňa pôsobili prirodzene. Anya Taylor-Joy sa začína pomaly predierať medzi každoročné herecké obsadenie a som zvedavý, kolko priestoru dostane v Split. Ostatní herci taktiež zahrali ideálne. Na jednej strane musím pochváliť kameru za krásne zábery z výšky a z lesov, ale na druhej strane som sklamaný z nedostatku záberov z vrážd, pri ktorých väčšinou kamera nebola tam, kde by som ju chcel vidieť. Páčila sa mi aj hudba, aj keď hlavný soundtrack hrá počas trochu netradičných scén. Morgan nie je ničím prevratným, ale je na ňom vidieť technickú zručnosť tvorcov a keďže je hodnotenie opäť nízke kvôli užívatelom, ktorí to ani nevideli, s radosťou tomu mierne prilepším. EDIT: 01.02.2022 - Cez Vianoce som otcovi sťahoval nejaký vojenský film s Kate Mara, tak som si spomenul na toto a chcel som si to pozrieť. Vizuály to má úžasné, ale obsahovo to na tie štyri po druhom zhliadnutí už nevidím. + herec z The Haunted World of El Superbeasto + herec z The Mist a Tale of Tales + herečka z Honeymoon + herečka z Vampire Academy a The Witch ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Morgan" som sa úprimne veľmi tešil. Vyzeralo to, že by sme mohli mať schopný thriller v kombinácii s hororom a veľmi dobre spracovaným filmom o umelej inteligencii. Tentokrát priamo v ľudskom tele. No po tom, čo som videl minulého roku iný film o umelej inteligencii - Ex Machina, tak sa to jednoducho nemôže ani porovnávať, ani vyrovnať. Kým ten film dokázal z malého množstva urobiť veľký zážitok, "Morgan" ide viac cestou tradičnou a snaží sa z veľkého miesta urobiť viac, ale reálne je to donekonečna videné, omieľané a staré známe, ktoré nijakým spôsobom nevybočuje z tradície klasického scenáru. A to je jeho najväčší problém. Všetko čo čakáte, že sa stane sa reálne skutočne udeje. A stačí na to len jeden impulz. Pochopíte to sami, keď budete pozerať film. Čo ho však drží hore sú herecké výkony. Najmä Kate Mara a Anya Taylor-Joy sú skutočne skvelé. Rose Leslie ma brala rovnako a ani u ostatných som nemal pocit, že by vo svojej role nejako zlyhávali. Čo sa réžie týka, nemôžem si ešte odpustiť spomenutie nie veľmi dobre spracované akčné scénky, kde občas netušíme čo sa deje a len to strihne na ďalšie zábery, ktoré nás mätú. Inak je réžia celkom dobrá. Film vyzerá celkom okey, no čo je podľa mňa jeho najsilnejšou stránkou, tak to je záver, ktorý je asi aj jediný dôvod, pre ktorý tento film vznikol. Nebudem to spoilovať, no povedzme, že je to asi jediný nepredpokladaný moment celého filmu, ktorý funguje. Celkovo si neviem predstaviť seba, že by som si film pozrel znovu, no má svoje dobré momentky. Myslím si, že stojí za to ho vidieť, ale iba raz. Má dobré nápady, výborný záver, ale realizácia je dosť otrepaná a nevie z nej vybočiť. A to je pre mňa sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přestože takovéhle divné filmy mají asi dost málo diváků, jsem rád, že se pořád točí. To téma budí docela dost otázek. Vyvinete geneticky zdokonalenou bytost schopnou dospět za pět let. Jenže tam chybí ten čas předávání rodičovských zkušeností, hodnot, sbírání pádů a odřených kolen. Nová bytost pak v těžkých chvílích vyhodnocuje špatně hraniční situace. Dojde i incidentu. Vědci, kteří ji vychovali, investovali nemálo času a citů, těžko mohou objektivně vyhodnotit míru rizik. Na místo přijíždí specialistka. To už ale jinde jsme, už tu nejde o ideály, ale o peníze. Poctivě a nápaditě natočené, jinak ale nijak strhující a dost čitelné. Nešlo o překvapení, jen o takovou zfilmovanou povídku. 65% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama