Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Asi paradoxně nebudu plácat o tom, jak hrozný film je, ale spíš jak by mohl být super kdyby : 1. vypnuli tu otřesnou "zvukovou kulisu", kterou vyPRASOval leda kandidát na soundtrack pro Návštěvníky, ale vyhodili ho 2. lidi a stroje začali píchat 3. mladej Jorah Mormont nebyl jebák a postavil se k tomu jako pořádnej chlup 4. Caity vlastnila achievement "Lotz of cozy" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem tento film sledoval, jsem si říkal, že i když je to vlastně strašný, pořád musím ocenit ty nadšence, co se do toho pustili. Po hodině jsem ale stagnoval, smutně jsem uznal, že tohle je sračka a následně jsem přepnul na daleko přívětivější program. Taxikář od Scorseseho. Ten má sice stejně náročné téma, ale dokáže ho odprezentovat daleko lépe, než tvůrci tohoto paskvilu, který sice má nápad, ale odvyprávěn je hodně špatně a ještě k tomu nepřinese nic nového na zamyšlení. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezávislý dystopický thriller z blízkej budúcnosti mieša romantiku s politikou a hrdo sa hlási k tradícii science-fiction, kde sú myšlienky dôležitejšie ako špeciálne efekty. Efektívne minimalistická prehliadka originálne sa dotýkajúca otázky, čo odlišuje človeka od stroja, stojí na atmosfére a podmanivej práci so zvukom a hudbou. Filmov na podobnú tému som už videl viac, tento patrí k tým ľahko nadpriemerným. Technické prevedenie je vcelku vierohodné, páľava morálnych a etických otázok je na prijateľnej úrovni. Ani príliš nebagatelizuje, ani príliš netlačí na pílu. Dej plynie v pomalšom tempe, triky sú na slušnej úrovni a aj herecké výkony sú prijateľné. Hoci film v podstate neprináša nič nové, patrí k tým lepším filmom z tohto žánru a stojí za to ho vidieť. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"I didn't know it was a man; I didn't know man and clown were the same. I'm sorry, can you fix him?" Komentář může obsahovat spoilery. No, upřímně; na tak malý rozpočet, který byl chvílemi hodně cítit, se mi tohle lehké sci-fi docela dost líbilo. Kratší stopáž byla v pořádku, nic se neprotahovalo, prostě se jelo. Někdy je prostě lepší vykašlat se na efekty a pustit se radši naplno do příběhu. Nalákalo mě obsazení Caity Lotz, kterou jsem chtěl vidět i někde jinde, než v seriálu Arrow. A nezklamala, jako android (nebo co to bylo) se mi líbila, tahle holka by měla dostávat více rolí! S ostatními herci jsem problém neměl a kupodivu ani s příběhem ne. Všechno letělo svižně a k pěknému konci. Mezi mé nejoblíbenější momenty patří rozhovory, ve kterých se Ava snaží porozumět lidem, také její "operace" a vzepření ostatních vězňů. Tenhle film doporučuji, nenechte se odradit nepříznivými komentáři. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama