Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 5
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 5

Recenze (187)

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S anime mám v podstate nulovú skúsenosť, preto som sa do tohto veľmi nehrnul, keď som však prečítal obsah, povedal som si, že to bude stáť zato. No a rozhodne som sa nemýlil. Epický príbeh boja ľudstva proti titánom. Je to skvelo napísané, animácia je vynikajúca a do toho úžasný soundtrack. Postavy mi prišli troška otravné, hlavne hlavné (Eren, Armin), neskôr som si ich však obľúbil a čo je najväčší plus sú vedľajšie postavy, ktoré budete mať ešte radšej (Mikasa a hlavne Levi sú topka). Bitky skvelé, akčné a krvavé až až. Prvá séria za 5* a ďalšej sa neviem dočkať. Druhá séria za mňa prekonala prvú. Sprievodný soundtrack navodil zimomriavky, epické scény a jediné mínus málo Leviho, Mikasy a veľa Ymir a tej malej. Poďme ďalej. Tak máme tretiu, kde prvá polka je viac o postavách, kde každá dostane kopec priestoru. Levi je prvý krát neistý a všetky intrigy krásne vygradujú. No a druhá polka je už peklo s Titánmi kde prichádzame aj o hlavné postavy a je to brutálny nárez. Koniec už skôr len otvára dvere ďalšej sérii, tak poďme na ňu. Posledná séria je orgazmická, povinne každý pozrieť tento seriál. Viac samostatne pri nej napísané. Vďaka za tento masterpiece. "Shinzou Wo Sasageyo" ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem chtěl, aby se mi to líbilo, ale prostě ne. Nejdřív, co je dobré: Nerozumím moc animaci, ale vizuálně mi Attack on Titan přišel velice v pohodě. Drží se tu na uzdě taková ta komická stylizace postav a hodně se používají počítačově dokreslované scény, takže to vypadá velice cool a vlastně i dospěle. Ale nepomůže to, protože scénář to má jak britská konverzačka ze 70. let. Zatímco v normálním seriálu máte na díl jednu nudnou scénu, tady máte na díl jednu zajímavou. Sledovat dvacet minut o tom, jak se někdo rozhoduje mezi tím, jestli narukuje k jedné jednotce nebo druhé, to je prostě ne-ne. V celém seriálu je pár super akčních scén nebo vypjatých momentů, ale když píšu pár, je jich fakt pár (pamatuju si dva, než jsem na to někde u 15. dílu přestal koukat). Nejlepší z celého seriálu je rozhodně znělka, tak si je obě dvakrát, třikrát pusťte a dobrý. ()

Reklama

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Sice se tam místy furt opakuje to samé a pro potřeby příběhu je hodně velká náhoda, kdy se dějí některé věci, ale i tak se na to dá koukat. Co je k naštvání je snad milionkrát zmíněné vyřvávání postav o jejich motivaci. Fajn jsou naopak flashbacky, akce, celý ten nápad s titány a poslední baštou lidstva a pak hlavně několik postav, které nejde nemilovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasloužený fenomén, který svého času rozbořil lehce stojaté vody a zamířil si to do všech koutů světa. Nevídané tempo, šokující zvraty a láska k ústřední trojici Eren-Mikasa-Armin, stejně jako k parádním postavám vedlejším (Levi, Sasha a postupem času další a další charaktery) měly za následek, že než jsem se nadál, namířili si to Titáni mezi moje nejoblíbenější anime světy vůbec. Takhle dravý střih, soundtrack i efekty se zkrátka jen tak nevidí a i s přibývajícími epizodami a sezónami (jakkoli je čekání na ně mnohdy vražedně dlouhé) se nestačím divit, jak odvážně racionální odpovědi jsou řečeny na ty nejtroufalejší dějové otázky. Od jisté chvíle tkvělo největší kouzlo v otazníku největším, tedy otázce "Jak jen tohle může skončit?" Nejraději bych se ale pídil po každé stopě ještě pěkných pár let a tuze mě mrzí, že to není možné a že konec vážně přijít musel. ()

Uzunari 

všechny recenze uživatele

Lepší než drátem do oka - Ale ne,... Vskutku jedná se o zatím dobře zpracované dílo a přesto, že jsem shlédl pouze dvě epizody (které nedávno vyšly), tak za předpokladu, že se udrží atmosféra a nezačne nás nudit třeba hrdinova bezmocnost, která trošku z těchto dvou epizod čiší, tak se určitě bude jednat o dobré a zajímavé anime. Hudba je v pořádku, kresba je pěkná a nejedná o žádnou nesledovatelnou ztřeštěnou akci, takže jen tak dál. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Specifických druhů titána, na které jsou některé osoby schopny se vědomě přeměňovat, je pouze devět (například kolosální, obrněný nebo útočný, nicméně ne všechny druhy ještě byly přeloženy do češtiny). Na světě může být aktivní pouze jedna specifická titání moc, ale jedna osoba může být držitelem více druhů titánů. (vojtaruzek)
  • Autorem původní mangy, tzv. grafické novely, je japonský manga spisovatel a ilustrátor v jedné osobě  Hajime Isayama. Ta se od roku 2009 do roku 2013 objevovala v japonském manga měsíčníku Bessatsu Shōnen Magazine. (Conspi)
  • Brock Lesnar, známý profesionální wrestler, byl vzorem pro vytvoření Obrněného Titána (Armored Titan). (fallanga)

Reklama

Reklama