Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý postapokalyptický príbeh, no na môj vkus plynul až príliš rýchlo. Malo to šťavu, dynamiku, trochu aj zápletku, ale chýbala tomu omáčka, nejaký kabát, ktorý by dielu pridal na hodnote. Epizódy, ktoré som zatiaľ videl ako keby len zhŕňali udalosti, ktoré sa stali a mal by to byť iba prológ k hlavnému príbehu. Ak to tak skutočne je, tak to beriem. Ak nie, tak to beriem ako nedokončený a odfláknutý príbeh s kopou nezodpovedaných otázok. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[Komentár je v stave prepisovania] WIR SIND JÄGER!!! (Ach ten opening je dokonalý - aj ten druhý je vynikajúci!) No na to ,že som si toto Anime pred tromi rokmi zhnusil a teraz som mu dal druhú šancu to vôbec neľutujem. Naopak som priam nadšený ,že som mu tú druhú šancu dal! Postavy sú zapamätateľné ,sympatické a bojíte sa o ne. Dabing je skvelý ako v Japončine tak aj v Angličtine. Vedľajšie postavy sú napísané rovnako precízne a rovnako ako hlavné postavy každá z nich má svoju vlastnú osobnosť. Animácia je priam nádherná! Oproti tomu vyzerajú Anime ako SAO a One Punch Man odfláknuto. Animácia je niečo medzi 2D a 3D a jej prechody sú vynikajúce. Seriál má dej niečo medzi epizodnými dielmi a dielmi na pokračovanie ,čo ho robí ešte zaujímavejším. Finále je geniálne a teším sa aj na 2. a 3. Sezónu.....Finálny verdikt: Seriál ma šokoval vo všetkých miestach a i keď je extrémne brutálny ,beztak som si ho hneď zamiloval.... ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Attack on Titan po dekádě skončilo a navždy zůstane jedním z nejvýznamnějších počinů audiovizuální tvorby. Nejenže to je seriál, u kterého jsem pocítil fyzickou neschopnost zvednout se od obrazovky, ale hlavně je to seriál, který ze mě udělal anime fanouška a ukázal mi krásy japonské tvorby včetně mangy, protože jsem na konec čekat nevydržel. Právě manga zůstane anime poražena, protože Isayama musel spěchat, zatímco MAPPA nemusela (a díky tomu jsme se dočkali bizáru v podobě “Final Season Final Act Part 2”) a dodala ještě lepší finále díky rozšířeným dialogům. Když se takhle zpětně podívám na plakáty a zavzpomínám na všechny ty zvraty a hlavně ten žánrový i narativní zlom, který to přineslo, tak se vlastně nestačím divit, kam až jsme se dostali. Přiznám se, několik slz na konci ukáplo a já jsem vděčný, že jsem si tuhle jízdu mohl prožít a doufám, že mě ještě někdy něco chytne jako Shingeki no kyojin. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Velice krásně zpracovaná animace. Za posledních období toho moc nebylo, snad jen SAO, nicméně to bylo celkově trochu uhnané. Líbí se mi, jak každým dílem roste napětí a lidé na anime listech postupně zvyšují hodnocení. Opravdu je na co se těšit. Po 6. epizodě hodnotilo 40.3 % diváků z anime listu hodnocením 10/10. Stále hype stoupá a teď v době psaní tohoto komentáře (po 9. epizodě) se tato hodnota zvýšila na 42.4 %. Ještě to poleze nahoru, tvrdí čtenáři původní mangy. ;) Snad jediné mínus z mého pohledu jsou elitní vojáci se začerněnýma očima brečící v koutě, že nechtějí zemřít. [--11.ep.--] Mírné zklamání za celý díl strávený žvástěním. [--13.ep.--] Nadprůměrný díl, úroveň seriálu se zas dostala zpátky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V seriálovém světě bývá dobrým zvykem, že první díl má navnadit a ukázat, co se dá od seriálu očekávat. Attack on Titan v tomhle ale šidí své diváky. Po příběhové stránce je zcela jasné, na co se těšit. Ocitáme se ve světě, kde vládnou lidožraví titáni a lidé jsou nuceni se schovávat za zdmi. 100 let vládlo relativní ticho a titáni nebyli schopni překonat lidskou obranu. Dnes se však objevil nový druh titána, jakýsi kolosus, kterého ještě nikdo nespatřil a kterému se podařilo obranu překonat a opět tak uvést lidi do války. Po akční stránce se nestane nic, co by stálo za řeč, ale to nevadí, akční scény jsou to nejlepší, co seriál nabídne. To je ale bohužel vše. 90% téměř každého dílu je NUDNÁ vata a zbytek vyplňuje ÚŽASNÁ akce. To není moc pozitivní poměr, co? Časem mě začal štvát i fakt, že postavy neustále řvou, jako by mluvily se sluchátky na uších. Co je ale nejhorší, tak nelogičnost seriálu, potažmo scén. Uvedu si pár příkladů: zaprvé je divné, že titáni zničili jedno město a dali si pětiletou pauzu... jen aby se opět zjevili v den graduace hlavních hrdinů? Pět let... to je dlouhá doba na to, aby si lidé zdokonalili své zbraně, dalo by se říct. Ne, v tomhle ohledu se neposunou ani o kousek (právě naopak se posunují spíše směrem dozadu, protože už od počátku věků stále používají děla, která jsou proti titánům neúčinná :)). V seriálu to vypadá dokonce ještě pesimističtěji, protože lidé nedokážou titány téměř ani škrábnout. To je mi teda skvadra bojovníků. Co se obrů týče, tak oceňuji vysvětlení jejich anatomie atd., ale viděli jste někdy predátora, který by jedl jen jeden druh masa? To že titáni jí jen lidi je přece směšné (ale možná jim chutná to oblečení a vyžívají se v tom, jak se lidé brání). Jestliže se v seriálu neobjevili pět let, neumřeli by mezitím hladem? A kdopak nám neuhádl, že ten titán-dobrák Aren? Po tolika logických karambolech už nezáleží na tom, že vyrobil titána z ničeho. Počkat... to mu vlastně hraje do karet, když chce zabít všechny titány. Cožpak při sledování nemají lidi zaplé mozky, že seriálu dávají taky vysoké hodnocení? Já to teda nespolknu. Všem, kdo se chystají seriál sledovat, doporučuji zhlédnout trailer a můžete odejít šťastní a nestrávit zbytečných 10 hodin u seriálu. Alespoň jedno můžu seriálu přiznat, a to návykovou znělku. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • V deň vysielania sme mali možnosť vidieť len 17 minút z epizódy, čo tvorilo približne 3/4. Bolo to spôsobené silným zemetrasením, kvôli ktorému sa pokazili miestne vysielače práve počas vysielania tejto epizódy. (Petra321)
  • Jméno Mikasa nevymyslel Isayama. Mikasa je japonská válečná loď a do češtiny se dá její jméno doslova přeložit jako "tři bambusové klobouky". (fallanga)
  • V seriálu jsou postavy mnoha národností a kultur. Eren má německé příjmení, ale podle barvy pleti a křestního jména je částečně i tureckého původu. Mikasa má japonské předky a Ymir je ze severní Evropy. Zbytek postav je německého původu. (fallanga)

Reklama

Reklama