Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznejme si že asi jedu na anime mainstreamu, ale zatím mě to baví. Tohle mě oslovilo lehce nezvyklou animací, ne úplně běžným dabingem a to hlavně ženských postav a tím, že ač jsou určitě mnohem brutálnější kusy, tohle anime se se svými hrdiny nepáře. Uvidíme co bude dál. Zatím mě jenom vyloženě mrzí že postava Erena přežila a je zněj teď uberklučina, mnohem víc by mě to asi zajímalo, kdyby bylo vážně po něm. EDIT: Vracet se po deseti letech ke svým komentářům je bolestné i úsměvné. Hvězdičky nechám spolu s předchozím komentářem, ať se můžou další generace bavit naivitě diváka po první sezóně. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zas jedno vynikajici anime. Nabite akci, lehce ujecene s dobrym soundtrackem a vynikajici animaci. O sympaticke postavy nouze rozhodne nebyla(Vzdy, jakmile se objevila Mikasa nebo Levi, tak jsem mel radost a te radosti, vzhledem k tomu, ze to jsou hlavni postavy, bylo dost a dost!). Libilo se mi, ze tam nebyly zadne nesmyslne vsuvky, at uz co se animaci nejakych pocitu tyce(je pro to nejaky specialni nazev? Jak byva castokrat napric celym serialem vetsinou hlavne u hlavnich hrdinu ty doprovodne animace, kdy se vetsinou zmeni i cela scena nebo tam jen z nicho vyskoci treba nejaky symbol/nerealny obrazek), tak takove, co by zbytecne natahovaly dej. Cely serial pro me byl vcelku narocny, protoze jsem ho sledoval v originalnim zneni s anglickymi titulky a moje anglictina neni zrovna vyborna. Takze jsem castokrat vyhledaval potrebna slovicka, coz trochu rusilo celkovy dojem/zazitek, ale prestoze jsem se na serial musel mozna az prehnane soustredit, naramne jsem si ho uzil. P.S.: ceske titulky jsem nanasel a navic jsem to videl ve verzi, kde uz primo v obrazu jsou vplane titulky anglicke, tolik k tomu proc jsem podstupoval tu anglickou torturu :)) (Videna 1. a zatim jedina serie) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na to jak slibný námět Attack On Titan má, jde o docela nudný seriál. Respektive zoufale nevyvážený. Většinu děje zabírají citové výlevy zpola hysterických postav, které jsou nejen otravné, ale pro zápletku téměř irelevantní. Následuje scéna útoku zabijáckých obrů a improvizovaná lidská obrana. A další epizodu se začíná nanovo. Plusem jsou dynamické a do určité míry pohlcující válečné scény a titulní píseň, mínusem odfláknutý scénář s dírami v logice, že by jimi prošla celá armáda titánů. A pochopitelně i to, že jsem si prakticky ke všem hrdinům rychle vypěstoval averzi. Mrtvými se tu naštěstí nešetří, takže každý žije v neustálém strachu z ušlapání, nebo sežrání. Nezbývá než doufat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První OP mě docela bavil (tedy obzvláště jeho začátek, když se tam "vyřvává"), druhý jsem bez milosti přeskakovala. Bohužel jsem zřejmě trochu náročnější divák, a tak se nenechám opít rohlíkem. Nelogičnost jednání postav mě často zarážela. To samé i jejich uřvanost, ubrečenost. Děj byl moc protahovaný, v podstatě se nic moc nestalo, ale zabralo to 25 epizod, takže to působilo zdlouhavě a utahaně. Animace je strašná – postavám často ujížděly oči, nemluvě o některých předmětech či pohybu (např. koní) a nepohybu (jedete na voze, pádí obrovskou rychlostí, ale moc s nákladem na voze nekodrcá apod.). Působilo to až nízkorozpočtově a honem, ať už to mám hotový, nebaví mě to. Navíc pokud bych do hodnocení měla opravdu promítnout to, že série končí tak, že nic neosvětlí, nebála bych se to ohodnotit jednou *. Ale protože jsem dobrák od kosti, dám tomu ty dvě. Pro mě to je obrovské zklamání. I tak to mělo pár momentů, které nebyly špatné, plus některé díly uběhly opravdu rychle. Takže proč to vidět? Rozhodně ne kvůli příběhu, ani animaci. Podívejte se na to, abyste se měli o čem bavit s ostatními od "fochu", abyste se neztráceli v záplavě všech možných vtípků, párování a dalších "kreativních" věcí, které vyskákaly jako houby o dešti. Navíc se může ukázat, že jste nenároční divák, a tak by se vám to i mohlo zalíbit. ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Opravdu by mě zajímalo, jak se vždy někdo rozhodne a zrovna z jednoho anime je světový hit a přitom je úplně stejné jak všechno ostatní. Jako nechápejte mě špatně, mně se to líbilo, ale rozhodně to nebylo něco extra. Bylo to moje první anime po asi 5 letech, tak s notnou dávkou nostalgie se to vyšplhalo na 4 hvězdičky, ale kdokoliv, co viděl víc jak 10 anime, může potvrdit, že to bylo v podstatě dosti průměrné, ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Autor předlohy, Hajime Isayama, dostal nápad na vytvoření Titánů v kavárně, kde dříve pracoval. Potkal tam opilého zákazníka, který nebyl schopen komunikace. Tehdy si uvědomil, že lidé jsou nejděsivějšími nepřáteli. (fallanga)
  • Jméno Ymir (zde mýtická zakladatelka národa Eldianů a zdroj moci titánů) pochází z nordické mytologie, kde se tak jmenuje pramáti všech jotunů, rasy jinovatkových obrů ze světa Jötunheimu. (vojtaruzek)
  • V původní verzi komiksu nebylo 3DMG. Lidé místo toho byli schopni vyskočit 20 metrů do vzduchu. (fallanga)

Reklama

Reklama