Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

redfoxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuto dílu sice herecky prospěli Polívka s Hanušem, jinak bohužel má stále první místo Loj, který je herecky naprosto prkenný a s příšerným přízvukem. Seriál je špatně napsaný, chybí napětí, detaily. Samotné kauzy nejsou až tak zajímavé. Zatímco předchozí dvě řady byly vynikající, toto je průměrná podívaná se špatně vybranými herci nových rolí. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem dát pět *. V porovnání s prvními dvěma díly se zde ukázalo, že mladý nadějný je jen namistrovaný blb, který uráží každého, kdo je podle něj níž než on. A tady narazil na Polívku a Hanuše a to mu nevyšlo. Ta průhledná paní pronesla jen asi dvě věty a tak jsem byl ještě víc spokojený. Za to druhá hvězda. Zbytek je za to, že se ukázalo, že je potřeba mít zkušenosti a ne jen sebevědomí. Jediné co mě mrzí, že jsem neviděl Skopala, jak kropí škorpionem tu dodávku. A ještě jedna věc - opravdu by si kriminalisté tak dlouho mysleli, že ten bezdomovec by mohl být pachatelem? Jak by pod tu kuklu nacpal to háro a Krakonošovy vousy?! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda mě vážně potěšila a pátou pěticípou jsem nepřidal jen pro nešťastnou volbu představitele hlavního podezřelého, kvůli níž jsem měl rázem jasno, zatímco se kriminalisté museli lopotit s hromaděním důkazů. Jasně, když má představitel pachatele předvést pořádný herecký výkon, není ho možné vybírat z komparzu takových seriálových perel jako Ulice, zároveň se ale musím rozloučit s prvkem napětí. Ale čím mě tedy díl tolik potěšil? Vyšetřování případu bylo zajímavé, ale hlavně se na scéně objevil prduch Václav Plíšek, na jehož absenci jsem si stěžoval od počátku třetí řady. A aby toho nebylo málo, po chodbách a kancelářích oddělení se pomotával mílius plukovník Josef Korejs, kterému jsem i přes momentální přínos k případu nevěřil ani nos mezi očima. Každopádně jsem se i tentokrát moc dobře bavil, a to je důležité. / Poučení: Před sociálkou se berle neodkládají. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářky na Bočkovou a Loja přibrzdím, mně nevadí ani jeden, naopak mě baví stejně jako celek. Chválím obsazení neokoukaných tváří, navíc mi připadají zajímaví oba. Samozřejmě Korejs potěšil a Plíšek (Bolek teď hraje ve třech seriálech ve stejném oblečení? 😆), no Plíšek je lásečka! Výtka směřuje k známým hercům obsazovaným do role pachatele, tvůrci by v tomto punktu mohli být trošku rafinovanější, ale co už. Skvělá i Sabina Remundová. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšil mě návrat Boleslava Polívky a Miroslava Hanuše do staré party, ale jinak musím říct, že všeobecné nadšení nesdílím. Na rozdíl od mnoha ostatních diváků sice nemám problém s novými postavami v podání Juraje Loje a Barbory Bočkové, nicméně zdá se mi, že kriminální případ s názvem Veteráni tvůrci nepřevedli na televizní obrazovky zrovna moc dobře. Největší potíž vidím v poměrně snadné a rychlé odhadnutelnosti pachatele, díky čemuž pak vyprávěný příběh postrádá jakékoliv napětí. Tuto skutečnost by většina zdejších hodnotitelů určitě jinému detektivnímu seriálu neodpustila, tak nechápu, proč jim to tady nevadí. (60%) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)
  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno