Reklama

Reklama

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů paní Sarandon. :) Na to, že vám bude pomalu 70 let skvělá forma. Ještě nikdy nezklamala. Film byl napínavý i přes to, že se nekonaly potoky krve. Mohl být trochu propracovanější a více vykreslené postavy ale vem to čert. Líbilo se mi to a doporučuji. Namlsaní pitomci co dali nízké hodnocení by se měli dívat na bezduché sračky :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá detektívka s dobrým námetom a zápletkou, ale s dosť priemerným spracovaním. Vo svojej podstate mi to prišlo akoby sa nasilu chceli inšpirovať kultovým filmom Se7en, keďže aj v tomto prípade sériovým vraždám dominovala náboženská tematika a samotný vrah sa tváril akoby robil tým ľuďom láskavosť. Ale celý ten vyšetrovací proces mi prišiel miestami až príliš absurdný, obzvlášť pri "čítaní" slov z úst mŕtvych - to by fakt nevymysleli ani v bájnych vyšetrovaniach seriálu CSI. Ale ako celok to rozhodne nebolo úplne na zahodenie, hoci Susan Sarandon v úlohe depresívnej detektívky nebol zas až tak šťastná voľba. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Mně to celkem překvapilo . Susan jako vždy výborná , Donald S. se tam nějak nehodil a hlavní hrdina - dobrý týpek . Nečekaný závěr a to překvapivý , vše podtrhnul , myslím s tou Susan . No a úplný závěr , také dobré , teda s tou postelí . CHristopher je týpek jak víno a navíc má parádní příjmení . Asi se umí plavit na voru . . . .. Jak říkám , mne to zaujalo a to filmům nerozumím ,, jsou zde jiní odborníci na slovo vzati . . . . . i vzatí . A já dám čtyři , atˇ to pára tlačíííí . . . . . . ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je takové to seznamování s postavami, s oběťmi a vrahem samotným. Postupně se dostáváme k cíli, což nezní tak špatně, jen kdyby to nebylo tak zbytečné zdlouhavé a tím tak hrozně nudné. Ovšem velký zvrat nastává v posledních 43 minutách, kde se konečně děje nějaká akce, ale zbytek filmu to prostě nezachrání. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, analgetika, jizlivost a buzerace nového kolegy z velkoměsta. Takhle vyzbrojená se policistka Sarandon vydává po stopě lidového léčitele, co v biblickém obchodním rámci kšeftuje s eutanázií a vzkříšením.. Zvolená cesta rychle odhalené identity pachatele a následného odkrývání motivů nebyla špatná a v případě jistější režisérské ruky z toho mohlo být i něco víc než jen průměrné mysteriózní krimi s obstojným obsazením. Nic proti Heyerdahlovi, ale v jeho roli rigor mortis logopeda by se báječně vyjímal Ton Noonan.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V čase 1 hodina a 5 minut jde na letišti proti policistovi turista v kraťasech a tričku, ač se děj odehrává na konci zimy. (JerryPilsen)
  • Natáčení probíhalo převážně v obci Dundas v kanadské provincii Ontário. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)

Reklama

Reklama