Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi mi to aj prišlo lepšie ako predošlá Odplata. Príbeh sa presunul trošku inde a aj strih v akcii sa zlepšil. Oproti prvému dielu je to síce fakt bieda a tragédia, ale Neesonovi drsňáci na staré kolená idú a aj keď to vyzerá, že áčkoví herci zablúdili v bečkových vodách, je to celkom fajn a pozerateľná akčná sranda. Len toho Megatrona na poste režiséra by už mohol nahradiť nejaký Optimus. 60% - 3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, som fandom Neesona, ktorý je v danom veku v prekvapujúcej forme. Jeho filmová dcéra už evidentne nepatrí do školy, no čo sa dá robiť. Podľa mňa to malo dynamiku, ako sa patrí, neviem čo viac od toho kto očakával. Jasné, jednotka je Top, ale nikto snáď nečakal až takú vysokú úroveň. Whitaker takisto veľmi vhodne obsadený. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 9/10/// PLUS: Liam Neeson je v této roli perfektní, děj má spád, akce je stále parádní MÍNUS: nebyl jsem si jistý jestli prostředí obstojí (po Francii a Istambulu), takže prostředí určitě není největším lákadlem, stejně tak střih je tak zběsilý jak jen Olivier Megaton a jeho stříhači dokážou/// Shrnutí: Přijde mi, že série Taken si drží kvalitativní úroveň. První díl byl sice zjevení a i po 15ti letech je super, druhý díl si musím zopakovat, ale ten třetí jsem viděl poprvé. A bylo to super, akční, dravé, napínavé. Zapojení policejního vyšetřovatele v podobě Foresta Whitekera taky super. Film má stále parádní akci a souboje, divoké honičky a docela předvídatelný závěr. Ale jsem moc spokojený a moc jsem si film užil./// Celkem 80%/// ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo, co Megaton slibuje Bessonovi za to, že může točit filmy podle jeho scénáře a za jeho prachy. Já bych Megatonovi dal tak maximálně samurajský meč, aby přede mnou spáchal seppuku, naplátkoval si protestně žaludek a já se na to mohl s radostí koukat. Jestli je totiž někdo režisérskej fušér, tak je to Megaton. A vtipný je, že to není ani jeho jméno, ale přezdívka. Asi aby vyniklo to, jaký akční mega sračky on točí. Taken 3 tedy v žádném případě nezklamal. Je stejně debilní jako druhej díl. Akce je zbrklá, šílená. Kvůli střihu nevidíte vůbec nic. Zajímalo by mě, jak by si Megaton poradil třeba se Seagalem, kterej má dvorní režiséry taky na hovno, ale aspoň s ním jednu akční scénu za film sestříhají tak, aby nebylo vidět ani deko tuku. Tady se režíruje a stříhá tak, že není vidět vůbec nic. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama