Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ultrapomaly masaker na gauci po pracovnom dni, pri ktorom som mal co robit, aby som hlboko nezaspal. Zaverecnych niekolko minut som musel pozriet este raz, pretoze oci mi zaklipkavali vyrazne castejsie a dojem z filmu bol vytlacany prichadzajucim snami :) Animal Kingdom je pre to pre mna tazke hodnotit, mozno ak by som to videl s kopou energie a mohol by som si vychutnavat pomale tempo premyslajuc o com to asi tak tento film je, hodnotenie by bolo mozno ine. Filmu sa vsak nepodarilo udrzat moju pozornost ani na 90% a to som sa fakt snazil...dokonca som v polovici zacal jest kesu oriesky, aby som sa prebral...heh...no ziadne zazraky sa napriek tomu nezacali diat, film bol stale pomaly, hlavny hrdina nie velmi sympaticky, ostatni herci celkovo nevyrazni, scenar priemerny a tak jedinym vynimocnym na tomto filme zostalo superpomale a rozvlacne tempo, ktore ma napokon uspalo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte doma hada, co večer ne a ne usnout a po nocích předstírá, že vám uniká plyn? Pusťte mu tohle před spaním! První půlku možná tak tak vydrží, ale v té druhé vám garantuju, že bude s vyplazeným rozeklaným jazykem ležérně čnícím mezi jedovými zuby chrápat na celý obývák. Za tyto trampoty šestnáctiletého, nesympatického retarda, který má ve scénáři "tupě zírat, tvářit se jako debil a své dvě repliky pronést tak, aby se to nemuselo přetáčet" (prý minimalistické herectví) by se zajisté nestyděl ani milovaný uspávač hadů Terence Malick! Z obsahu je zřejmé, že holky z letní filmové školy opět nádherně upletly z hovna bič a nějaký úžasný teoretik, co ví víc, než sám autor, jim dokonale vsugeroval, co si mají myslet a mohou tak svorně táhnout za jeden provaz. Přirovnávat "hluboký psychologický rozbor" famílie muklů a smažek, u nichž se dá s úspěchem pochybovat, že nějakou psychiku vůbec mají, k antickému dramatu???!!! Tak copak to bude příště? Budeme hledat Šejxpíra v Herym Potratovi? Bože, jak já jsem slaboduchý! ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Michôd .. Kapku velké sousto na debutanta, protože se často v tom pomalém vypravěčském tempu "ze života jedné zločinecké rodinky" dostavuje nuda a apatie. Zkrátka potřebuje vycválat, z pár rozstřelů krve a všemožného snímání pocitů postav se nedají dělat zázraky. Mne tím tedy neohromil. 50%. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Ani mě narozdíl od velké části diváků film nijak nezaujal. Připadalo mi to zdlouhavé, nudné, postrádající tempo i napětí. K obrazovce mě to nepřipoutalo, psychologie jako by se vytratila a po celou dobu jsem myslela na to, jak by to bylo skvělé ve zrychleném tempu. Žádná fascinace, jen průměrný příběh průměrné rodiny se zločineckým pozadím, které tady ani nebylo zpočátku nijak zjevné. Ty vraždy už to rozhodně nezachránily. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama