Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

berusche 

všechny recenze uživatele

. . . tak takhle jsem se snažila a dopadlo to takhle: . . .! Nevím sice, jak se ten herec, co hrál toho bezduchého nafetlého nezletilého týpka jmenuje, ale vůbec mi to nevadí, ráda bych se mu ovšem pro příště vyhla. Taky netuším, kde nechali kostymérku, kdo dělal scénografii a už vůbec mě nenapadá nikdo, kdo by si ze štábu vážně myslel, že je to divácky zajímavé. Mafiánská roďka je tak mafiánská, že jsem ani nevyčíhala, cože je jejich živnost, dokonce jsem asi až tak po 45 minutách teprve pochopila, kdože je tam čí příbuzný. Babička byla na střelbu taky a jediný co za to stálo, bylo opravdu posledních 5 minut. To je ovšem žalostně málo skoro na dvě hodiny. Celkově, čekala jsem od námětu daleko, daleko více. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ultrapomaly masaker na gauci po pracovnom dni, pri ktorom som mal co robit, aby som hlboko nezaspal. Zaverecnych niekolko minut som musel pozriet este raz, pretoze oci mi zaklipkavali vyrazne castejsie a dojem z filmu bol vytlacany prichadzajucim snami :) Animal Kingdom je pre to pre mna tazke hodnotit, mozno ak by som to videl s kopou energie a mohol by som si vychutnavat pomale tempo premyslajuc o com to asi tak tento film je, hodnotenie by bolo mozno ine. Filmu sa vsak nepodarilo udrzat moju pozornost ani na 90% a to som sa fakt snazil...dokonca som v polovici zacal jest kesu oriesky, aby som sa prebral...heh...no ziadne zazraky sa napriek tomu nezacali diat, film bol stale pomaly, hlavny hrdina nie velmi sympaticky, ostatni herci celkovo nevyrazni, scenar priemerny a tak jedinym vynimocnym na tomto filme zostalo superpomale a rozvlacne tempo, ktore ma napokon uspalo. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

na prvy pohlad ohromne pomaly film, ktory sa vas snazi ucicikat, ale v priebehu celeho deja nastane minimalne 5 okamihov, ktore vas z tej zdanlivej letargie preberu snad ucinnejsie, ako keby vam pri uchu vybuchol granat... kralovstvo zverstiev je filmovy skvost od protinozcov, v ktorom sa dostanete do sveta klasickeho zlocineckeho zivota bez zbytocnych okazalosti, proste tvrda, drsna a cista pracicka jednej rodinky uzasnakov :) Diabolska mamicka, skorumpovany fizel, dobry fizel, par slabych clankov rodiny ako je J, do toho drsny vodca rodiny sam velky a nevypocitatelny Papez, no proste najdete tam vsetko, co si takyto film zasluzi. Pre mna absolutna spokojnost, nemam filmu co vytknut. Guy mal sice relativne malu rolu, v ktorej nemal velky priestor vyniknut, ale rozhodne potesil, hoci sa naozaj nestava casto, ze ho vo filme zatienia ini herci... stalo sa, ale asi to tak malo byt a mne to ale rozhodne nevadilo. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre nerozumiem tomu, v čom má byť AK peckou od klokanov. Možno tým, že je to debut a hlási sa k nezávislákom v závisláckom žánri na nezávisláckom fesťáku závislého od filmov a oslovil nezávislácku porotu závislú od peňazí. Ponúka však tisíckrát videné, brzda v hlavnej úlohe tu tiež už bola a Pearce si opäť dokázal, že byť jednookým kráľom v kráľovstve slepých nie je až také umenie. Že má režisér talent je fajn, no poznám pár žabožrútskych krimi, ktoré Animal Kingdom s prehľadom pošlú do ZOO. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Josh je obyčejný mladý chlapec, který ovšem žije v neobyčejné rodině. Když se jeho matka předávkuje heroinem, jde bydlet ke své babičce a strýcům (do domu, kde žije pohromadě 5 nebo 6 lidí). Celá jeho rodina je zapletena do hnusných zločinů, drog a vražd a Josh to jen sleduje a nemůže věřit vlastním očím. Guy Pearce, ačkoliv jedno z prvních jmen u popisku filmu, není hvězdou snímku, ovšem i jeho role vyslýchajícího policisty je skvělá. Syrový a na nic si nehrající snímek, který nám odhaluje zákulisí některých rodin, které to s počestností moc daleko nedotáhly. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama