Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 7

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 7

Recenze (720)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baymax byl velice roztomilý, ale líbil se mi více ze začátku, než když měl pak to brnění. Co mě ale fakt dostalo bylo San Fransokyo. Opravdu nádherný design a fakt jsem čuměl jak živě to město působilo. Jinak celkově mi ten film přišel jako takový mix Železného Obra a Jak vycvičit draka (ty časté létací scény byly prostě fakt podobné). Oba zmíněné filmy se mi líbily ještě o chloupek více, ale tohle bylo také parádní. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Lepší než Kapitán Amerika :)) Příběh Velké šestky není od toho, aby přicházel s novými motivy a novými způsoby, kterak zdevastovat New York, jeho poslání tkví v tom, aby staré motivy chytře zrecykloval, dodal jim vtip a popřípadě také přizpůsobil nejmladšímu publiku. Film je tak plný skrytých či očividných narážek, přímých či lehce upravených citací z hraných komiksových snímků a konečně sympatických postav, kterým se daří perfektně skloubit marvelovské charaktery s čistě disneyovskými ztřeštěnými postavičkami. Vyznění je sice jalové a druhá půlka celkově nedosahuje vtipu a překvapivosti té první, ale stejně se jedná o hodně cool záležitost, rozhodně kvalitnější než druhý Já, padouch.. 80% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

54. celovečerní Disney aneb myšáci a jejich verze komiksu od Marvelu. Velká šestka se odehrává v San Fransokyu, futuristické kombinaci San Francisca a Tokya. A ačkoli bych nikdy neřekla, že se Disney dokáže popasovat s takovou látkou, jakou nabízela komiksová série Sunfire & Big Hero 6, stalo se téměř nemožné. Tradiční hodnoty a klasický příběh o dospívání v novém podání skvěle zapadají do současné éry "Disney Revival". Každá minuta je propracovaná do nejmenšího detailu, hlavní partičce je nutné fandit téměř okamžitě. Ale ten úplně nejlepší prvek na celém filmu je samozřejmě robot Baymax, kterého by chtělo mít ve svém pokojíčku každé dítě. Pro největší fanoušky je tu naštěstí také seriál, který přirozeně pokračuje tam, kde film končí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nebudu si lhát do kapsy. Faktem prostě je, že je Big Hero 6 zdaleka nejhravějším animákem - který po svém oslavuje kulturu superhrdinských comicsů - od nepřekonatelných Úžasňákových. To snímku rozhodně nikdo neodpáře. Jestli je to však špatně, nebo dobře, to už je potom ryze subjektivní boj každého jednoho diváka. Za mě jako nesmrtelného geeka a hračičku veliký palec nahoru, i kdyby jen za absenci jakékoliv hlušiny anebo klidně díky těm ultimátním narážkám na všechny myslitelné blockbustery uplynulého desetiletí. Třeba takový Kick-Ass to v lecčem připomíná mnohem častěji, než byste si možná byli ochotni připustit... Velká šestka dospěláky nadchne, děti nenásilně poučí, a všichni se u ní pobaví. P.S. Rebelští Fall Out Boy by se do podobnejch filmů měli nechávat zlanařovat mnohem častějš. Let's rock! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní, ale i velmi standardní - "Big Hero 6" je precizně vysoustružený produkt, kde nic není ponecháno náhodě. Akce, humor a emoce se střídají s mechanickou přesností, dramaturgie jede podle odškrtávacího seznamu a nápady se drží v mantinelech osvěžení, ale nikdy nepřekročí do roviny, kde už by to mohlo zavánět originalitou, nebo dokonce osobitostí. Prostě disneyácká podřízenost image značky, kterou výmluvně konstatuje interní direktiva FIFO, což u nich neznamená "first in, first out", nýbrž "fit in, or fuck off" (to není výmysl, ale očité svědectví). Na druhou stranu od výsledku spojení Marvelu a Disneyho se rozhodně kreativita očekávat nedala. Po bravurním "Frozen" je poslední produkce Walt Disney Animation Studios krokem stranou od nejistých vod ambicí do ozkoušených mantinelů komiksových adaptací. Nakonec můžeme být ještě rádi, že otravné podkuřování fandům se tentokrát omezilo především na potitulkovou sekvenci. "Big Hero 6" tak zavání předzvěstí standardizované produkce mediálního konglomerátu velkého myšáka, který si nastavil kurs na ovládnutí světa a po akvizicích Pixaru, Marvel Entertainment a Lucasarts mu už nic nestojí v cestě. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Acetylenová svářečka, kterou v laboratoři používá Honey Lemon (Genesis Rodriguez), nese značku a logo "Blue Dragon". Logo odpovídá původní sérii Dragon Ball Z (od r. 1989). (KidWithGun)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. října 2014 na MFF v Tokiu. (Varan)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama