Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

classic 

všechny recenze uživatele

Štvrtý režijný počin Bena Afflecka, ma zaujal, bohužiaľ, úplne najmenej, že ho považujem za maximálne zbytočný, ktorý prakticky, ani nemal vzniknúť, vlastne, nič by sa nestalo, ak by sa nikdy nenakrútil. Na Benovi ma fascinuje to, že na každom svojom snímku, ktorý režíruje, ale taktiež v ňom hrá, si vyberá prvotriednych, špičkových pracovníkov za kamerou, čiže profesionálnych kameramanov, ktorí majú MENO : V debute bol John Toll, v Meste bol Bob Elswit, v najúspešnejšom Argu, rutinér Prieto, a v tomto najnovšom Bob Richardson, ktorý na toľko svojich skúseností, nedokázal vycibriť svoje monumentálne OKO, pretože ani samotná réžia, nie je ničím prevratná, automobilová naháňačka, hneď z kraja, s policajtmi a gangstrami v americkej Prohibícii, je takou čerešničkou na torte ( brilantná scéna, ktorá automaticky zaujme diváka, ale to je následne všetko ) + záverečná extra strelná pasáž, je zručne spracovaná ! Produkoval slávny DiCaprio, ale aj On išiel do projektu, ktorý financovať bolo, akosi mimo, zbytočné ! Skrátka, od réžie, cez scenár, až po všetkých hercov, sa jedná o jednu poriadne veľkú STRATU ČASU ! Affleck sa pokazil ? Dúfam, že neposerie legendárneho Svedka obžaloby, ktorý chce prerobiť, pretože verím tomu, že to bude mať ťažké, ale viac - menej, som si istý, že sa ním vráti do prvej ligy režisérov, lebo poprípade, že vstúpi do „kravského hovna” , tak prídem za ním, a rozkopem mu topánočky !!! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Já toho Bena začínám mít rád čím dál víc, a to jak po herecké, tak i režisérské stránce. Live by Night je dalším důkazem, že Ben prostě umí zaujmout, umí točit a umí vyprávět. Srovnávat toto krimi se staršími gangsterkami z doby prohibice není na místě a já se toho také vyvaruji. Samotný konec nevím, jestli měl dopadnout takto, možná bych to utnul o 5 minut dříve. Ale to ať si každý udělá názor sám. Hodnotím jako dobře natočenou gangsterku. 77% (with J.) ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pod rouškou noci je zejména v první části slušnou gangsterkou, se kterou Affleck tak trochu ztrácí v pozdějších částech kontakt ve prospěch průměrného příběhu kriminality, romance a zrady z období prohibice. Proměnlivé herecké výkony, natahovaný a místy docela nicneříkající scénář na jedné straně, skvělé audovizuální zpracování na straně druhé. I přesto, že si Affleck vybírá slabší chvíli coby režisér, scénárista i herec, Pod rouškou noci pořád stojí za to vidět díky úvodní bostonské části a několika momentům ve zbytku filmu. [65%] Více ZDE ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když nic jinýho tak tenhle film alespoň odpoví na otázku zda je Ben lepší scénarista a nebo režisér. Výsledek zápasu je rozdíl třídy ve prospěch režie. Milostnej prvek je totiž ve filmu neskutečně přepálenej a velmi brzo začne nudit až otravovat. Gangsterský scény a to jak po herecký, dialogový, zvukový i obrazový stránce jsou výborný o víc je škoda ty cukrový vaty, protože jinak by se jednalo o hodně solidní gangsterku. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Gangsterky mám ve velké oblibě, obzvláště jsou-li naroubovány na divoká dvacátá léta, kdy organizovaný zločin zažíval svůj největší rozmach. Live by Night se právě v tomto období odehrává, avšak pod krásnou obrazovou kompozicí a dobovým soundtrackem se skrývá zkratkovitý a mnohdy zmatený film, u kterého je i stopáž 129 minut málo na dokonalé rozvedení všech užitých proměnných. Tento atribut je sice vyvážen výbornými akčními scénami, avšak i přesto se ve skrytu duše neubráníte pocitu, že si Ben Affleck tentokrát ve scénáristické rovině ukousl až moc velké sousto. „You realize to be free in this life, breaking the rules meant nothing. You have to be strong enough to make your own.“ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Po filmu Gone, Baby, Gone (2007), se jedná o druhý film podle předlohy Dennise Lehannea, který režíruje Ben Affleck. (mrborn2lose)
  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Massachusetts, Kalifornia a Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama