Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda. Toto sa nepodarilo, najmä keď predlohou je veľmi dynamická kniha, ktorá je ako stvorená na doslovné sfilmovanie. Mám dojem, že všetky zmeny, ktoré Affleck ako scenárista voči predlohe urobil, filmu iba ublížili. O tom, že je to celé nedobre zrežírované a má to dosť katastrofálnu prácu s hercami a dobovou atmosférou, ani nehovorím. Tri hviezdičky dávam za kameru, otcovské postavy Gleesona a Coopera (tie jediné tam naozaj fungujú) a veľmi solídnu finálnu prestrelku. Plus zobrazenie členov Klanu ako totálne zaostalých dedinských degénov - podobných ľudí s podobným politickým zameraním vidíme aj dnes okolo nás. :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Já toho Bena začínám mít rád čím dál víc, a to jak po herecké, tak i režisérské stránce. Live by Night je dalším důkazem, že Ben prostě umí zaujmout, umí točit a umí vyprávět. Srovnávat toto krimi se staršími gangsterkami z doby prohibice není na místě a já se toho také vyvaruji. Samotný konec nevím, jestli měl dopadnout takto, možná bych to utnul o 5 minut dříve. Ale to ať si každý udělá názor sám. Hodnotím jako dobře natočenou gangsterku. 77% (with J.) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další mafiánskou klasiku se nepovedlo natočit. Affleck poprvé vyloženě režisérsky zklamal a popravdě nepodává kdovíjak přesvědčivý výkon ani před kamerou. Spíše bych řekl že znuděný, jakoby mu studio uložilo, že tenhle film musí natočit a musí si v něm i zahrát. Ať se potom tedy nediví že film neuspěl. Zoe Saldana by se na podobné role měla už vykašlat. Kdysi jí to slušelo určitě více. Závěrečné zúčtování není vůbec špatné, ale přichází na scénu příliš pozdě. Snadno zapomenutelný film. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Při odchodu ze sálu jsem zaslechl hodnocení pubertální sedmačky, kterou vzali rodiče do kina pravděpodobně v rámci příprav na opravdový život: "Jako na začátku dobrý, pak teda jako nic moc úplně, no ale konec zase docela dobrej, no." Tohle kostrbatě rozvité souvětí mi dává větší smysl, než mnohé recenze Spáčilové. Hranatej Affleck točit umí a kdyby ze sebe ve scénáři neudělal historicky největšího alfa samce s kompletní obrnou obličejových nervů anebo kdyby to alespoň zkrátil tak, abych býval stihnul poslední metro, mohlo to být stejně tak příjemné, jako vidět po dlouhé době Saldánovou v jiném barevném provedení než v modrém nebo zeleném. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní pokus Bena Afflecka o stylovou gangsterku nejvíce doplácí na dějovou roztříštěnost a rozpačitou nevyhraněnost scénáře. Je to mafiánský příběh z období prohibice nebo romantická multikulturní vata, na které je vystavěna linie s gangsterskou historkou? Tenhle rušivý element naštěstí částešně zachraňuje skvělá atmostéra dvacátých let a esteticky nesmírně líbivá režie (procházka po molu, zapadající slunce…). Určitě jsem se nenudil, ale od Afflecka jsem čekal přece jen trošku více. Možná by pro příště udělal lépe, kdyby se soustředil jen na režii a do hlavní role namísto sebe obsadil někoho s větším charismatem. Takhle je to celkově jen průměrná podívaná, v rámci Affleckovy režijní filmografie dokonce spíš podprůměrná. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)
  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)
  • Ukradnutý štítok s nápisom PRESS, aký Joe Coughlin (Ben Agffleck) vezme jednému z hostí a vloží si za klobúk, mení vo viacerých záberoch svoju polohu a to bez badateľného dotyku herca. (belinko)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama