Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 6
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 6

Recenze (201)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Prve tri epizody som myslela, ze zapletka bude uplne o niecom inom. Odkryvanie pointy bolo celkom rcyhle, to treba pochvalit. Inak jednotlive diely niektore menej zazivne ako ine. Zaver relativne ok, len poslednych asi 5 minut uz sa mi nepacilo. // Zatiaľ pilot: Zápletka podobná napríklad Persons Unknown, ale rozhodne som zvedavá, ako sa s ňou vyporiadajú títo tvorcovia / tieto postavy. Zaujalo. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Wanna-be verzia mestečka Twin Peaks krížená s priemerným Under the Dome. Skutočne som sa na tento projekt tešil, ale Shyamalan by to už mal zabaliť. Dlhé roky mu nevychádzajú jeho celovečerné filmy a presedlaním k seriálovej tvorbe sa toho veľa nezmenilo. Wayward Pines tak chýba akákoľvek atmosféra, čo je u takéhoto seriálu alfou a omegou. Samotná záhada okolo mestečka ma tak nijako nezaujíma a nemám vôbec chuť čakať na jej rozlúštenie. A to je v mystery seriály, pri ktorom má divák zotrvať XY epizód dosť podstatný problém. Tým pádom ma nezajímali ani postavy, ani ich rozhovory, ani ďalší vývoj. A popravde som čakal aj lepší vizuál, nakoľko Wayward Pines zatiaľ pôsobí dosť televízne (hnusný digitálny plot v závere pilotu). Možno pod iným vedením to mohol byť sľubný námet, ale Shyamalan tomu nedodal nič navyše a v jeho rukách seriál pôsobí neoriginálne. Po prvých dvoch epizódach teda končím, nakoľko ma nebaví strácať čas u ďalšej z prsta vycucanej záhady, ktorá sa iba hrá na niečo viac, než čím v skutočnosti je. Keď už nejaký súčasný mystery seriál s mrazivou atmosférou tak skvelých francúzskych Les Revenants. PILOT: 2* (4/10) ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další adept na nové Twin Peaks, a další nenaplněný potenciál. Mysteriozní linka tu vezme docela rychle za své, a s přibývajícími díly se seriál mění na klasické postapokalypitcké drama. Chybí tu ty zajímavé osobní příběhy, které byli jedním z kouzel Twin Peaks. Tvůrci tu mají určitě velkou odvahu s nakládáním s postavami, které hlavně ve druhé řadě padají jak hrušky, ale jako celek to není nic, co by nějak vyčnívalo z lepšího průměru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím hezky poutavý.. Dillona mám rád, na Carlu se mi taky hezky kouká a zatím i ta Lewisová působí nerušivě... Dějově mě to zaujalo a jen doufám, že to nevyústí v nějákou stokrát viděnou "překvapivost" a nebudeme na to čučet abychom nakonec neočekávaně zjistili, že se to celé odehrává v jeho hlavě-nebo tak něco- pokudmožno rozpatlané do 4sérií. Protože zatím se to tváří, že to tak (s trochou neopatrnosti) klidně dopadnout může-Snad tvůrci překvapí...... Edit: Tak po zkouknutí celé první série zvedám na max. Bavilo mě to, všechno bylo vysvětleno, žádné abstraktní natahované konstrukce se nekonají a celé to dává v rámci subžánru smysl. Tohle můžu. EDIT2: Druhá série o poznání slabší.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě je největším překvapením Wayward Pines brutální tempo, kterým tvůrci odhalují svůj příběh a jeho tajemno. Z první sezony je jasně cítit, že scénáristé cítili potenciál a pokusili se ho využít bez ohledu na případnou další sezonu (viz závěr a celkové množství odhalení). Něco podobného se na půdě rozvléklých rádobytajemných seriálů posledních let (ehm, Ztracených...) nevidí často. Bohužel na druhou stranu se musím ptát, zda tu je potenciál na kvalitní druhou sezonu. Ta už jde výrazně odlišným směrem a vychází z první, odhazuje tajemno a nabízí "pokračování" bez mnoha původních postav. I tak považuji Wayward Pines za velice odvážné a povedené dílo, které kromě scénáře a atmosféry sází na výborné herce (Dillon, Gugino, Toby Jones, Terrence Howard). První sezona za to rozhodně stojí. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Toto je podle vlastních slov režiséra Shyamalana první projekt, který dělá pro televizi. (zbyshek)
  • Seriál měl mít už od začátku 10 dílu a tudíž jen jednu sérii. I když se spekulovalo o pokračování a o druhé sérii, tvůrci tyto úvahy vyvrátili. (zbyshek)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné knihy Blakea Crouche. V ČR kniha vyšla pod názvem "Městečko Pines". (Kaufman)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama