Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Ach jo. Tohle šlo fakt úplně ukázkově z kopce - od 100 % snad až skoro k odpadu. Jako celek mi to vyšlo tak na 60 %, ale snad poprvé mě mrzí, že jsem nehodnotil každý díl zvlášť. Ze začátku jsem byl naprosto, ale naprosto nadšenej. Zhruba první půlka řady je fakt vysoce nadprůměrná. Absolutně jsem si zamiloval tu zvláštní atmosféru a krásně divnej pocit po skončení dílu. Líbilo se mi i celkem reálné chování postav a v příběhu jsem také viděl obrovský potenciál. Jenže jak šel seriál dál a dál, už jsem trochu cítil, že se to nikam neposouvá. Vaty a nudy okolo začalo přibývat - prostě pořád odnikud nikam. A co víc... když už se začalo něco dít, scénář šel doslova do ho.en. Pardón, ale směr seriálu začal být natolik debilní, že mě to jako celek naštvalo jako dlouho nic. Já osobně teda nejsem fanda akčního sci-fi. Ani přílišné kontroverze. Ale v Sense8 mi to do určitě míry dlouho nevadilo. Chápal jsem, že si prostě tvůrci hrají, chtějí být jiní a originální. Jenže oni tlačili na pilu pořád víc a víc až je pro mě první řada prostě jedna velká nezajímavá splácanina nesmyslů. Finále bylo vyloženě trapné a byla to naprosto krásná ukázka, proč jsem na ten seriál začal mít postupně averzi. Akční trapnosti alá všechno vychází po másle (Pane bože, kde je to reálné chování postav v prvních dílech?), směšná kontroverze v podobě porodu... Strašně se mi líbilo, jak si asi tvůrci mysleli, že je to brutálně napínavé epické finále, kde divák ani nebude dýchat a ještě snad bude obdivovat, jak je to cool. No, tak děkuju pěkně... Já nevím, ale prostě takhle zmařený potenciál jsem dlouho neviděl. Filmařsky samozřejmě skvostné a mohla to být fakt pecka roku, ovšem takhle ani nevím, jestli mám náladu zkusit druhou řadu, nějak už totiž ani nevěřím, že by se to mohlo vzpamatovat... ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No jeden z nejzajímavějších seriálů co jsem viděl. Nápad a myšlenka skvělá. Nebude to pro každého no, určitě ne pro homofoby a různé protigenderovské lidi:) ono to rozporuplné hodnocení tady mluví za vše. Původně měl mít seriál dokonce 5.sérií ale skončilo to u dvou. Herci vybraní skvěle i jejich příběhy mě bavily. Pěkné 4 hvězdy hlavně za poslední 2,5 hodinový díl. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná rehabilitácia Wachowských za Jupiter Ascending a je až k neuvereniu že na oboch projektoch sa podieľali tí istí tvorcovia. Sense8 sa na prvý pohľad tvári ako seriálová verzia Cloud Atlas a do istej miery ňou aj je (na réžii sa spolupodieľal Tom Tykwer, soundtrack Johnnyho Klimeka, Doo-na Bae v jednej z hlavných úloh), ale inak je, našťastie, dostatočne odlišný. Prelínanie rôznych svetov či kultúr tu hrá významnejšiu rolu a hoci si každá z postáv v prvom rade rieši svoj vlastný život, všetky sú ochotné kedykoľvek pomôcť svojim senzitívnym náprotivkom. V zásade jednoduchá a neobjavná myšlienka, že niečo ako rasové alebo náboženské rozdiely nemôžu brániť ľudskému spojeniu, dokáže zapôsobiť hlavne vďaka vynikajúcej réžii, skvelému obsadeniu, ale i scenáru, za ktorým stojí aj skúsený J. Michael Straczynski. Sense8 je skrátka seriálová udalosť, ktorá však svojou špecifickosťou určite nemôže sadnúť každému. Ale stále je to seriálová udalosť. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální pecka od sester Wachowski, kteří po fiasku Jupiter vychází předvedli, že na to pořád mají. Seriál má skvěle napsané postavy, originální námět ( hlavní postavy zjistí, že se dokáží citově i duševně spojit s osmi lidmi z různých kout světa ). Sympatičtí herci, kteří ač nejsou nikterak známí, předvádějí skvěle přesvědčivé výkony. Škoda, že byl seriál zrušen po 2 sérii, potenciál tohle mělo velký. Sami tvůrci přiznali, že v plánu měli 5 sérii.  9/10 VÍCE ZDE ()

Tomano 

všechny recenze uživatele

Seriál o emocích natočený opravdu velmi emotivně. Člověk musí zkousnout prvních pár dílů, kdy mu není ani pořádně vysvětleno, co se děje, a má akorát guláš ve sledování 8mi různých charakterů. Poté se začne hlavní dějová linka objevovat, ke konci i solidně rozjíždět, ale v tu chvíli jsem si uvědomil, že jsem vlastně spokojený se sledováním vedlejších příběhů postav. Ty jsou velmi různorodé (transsexuální lesba?, africký řidič autobusu, islandská djka,...) a pár z nich jsem si opravdu oblíbil. Also vizuální orgie. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizódy, keď Wolfgang (Max Riemalt) a Felix (Max Mauff) prechádzajú cez oslavujúce námestie, pomedzi nich prejde pár. Osoba s ružovými dredmi je režisérka Lana Wachowski. (Astonko)
  • Po zrušení tretej série sa na internete vytvorilo mnoho protestov. X-Hamster, spoločnosť vytvárajúca filmy pre dospelých, sa ju dokonca ponúkla zafinancovať (bez zmeny témy). (Astonko)

Reklama

Reklama