Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

U toho filmu je všechno špatně - temporytmus, zbytečně dlouhé intro, zbytečně dlouhá stopáž, průhledná zápletka a že každého brzy napadne, kdo je vrah, navíc hlavní postava se chová skutečně jako pako, bez rozmyslu, svou nelogičností to prostě uráží inteligenci diváka. Skutečně to vypadá, jako když si nezkušený student zkouší natočit za velké peníze thriller, ale zapomene na pořádný scénář. Ty zmiňované zvraty se odehrávají v asi tři čtvrtě hodinových rozestupech, a když má divák něco nakoukáno, tak ho ani nijak nezmatou, i ty jsou průhledné. Otravný film s otravnými herci kromě Chema. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po 8mm další snímek zabývající se tématikou snuffu, ale rozhodně neoplývá tak výbornou drsnou atmosférou jako právě 8mm, ale i tak se jedná o skvělej thriller, kterej sice trošku zbytečně překombinovává v závěru příběh, ale ten zbytek je fakt napínavej a ten samotnej snuff je vynikající, škoda jen, že to režisér na diváka ani jednou nevybalí naplno, protože tomu, co se v tom snuffu děje se ani 8mm nevyrovná a každý promítání je docela sugestivní. Nicméně mam takovej dojem, že neukázat nic v plným záběru byl režisérův záměr, aby si člověk v závěru uvědomil, jestli má zájem a chce to opravdu vidět, taková zkouška toho o čem se v souvislosti s točením snuffu ve filmu mluví. A musim se přiznat, že mě to fakt zajímalo a chtěl sem to vidět ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi slibný, ale ke konci se to už dost zvrhne v dojem stokrát viděného i ohraného - každý dějový zvrat je strašně předvídatelný, a celková délka přes dvě hodiny je vyloženě úmorná - zkrácení a zrychlení tempa by filmu po mém soudu jen prospělo. Horor to není ani omylem, spíš thriller, a navzdory námětu je to film pozoruhodně krotký - násilí i krve je zde naprosté minimum. Celé to navíc působí trochu laciným a amatérským dojmem, včetně hudebního doprovodu, byť mi je právě ten celkový punc začátečnického nadšení na tom filmu symypatický, spolu s odkazy na jiné filmy nebo tím celkovým devadesátkovým lookem, který je z toho cítit na sto honů (účesy, kostýmy, auta v ulicích, interiéry, kouří každý a kouří se všude, třeba i profesor na přednášce...). Hlavní postava Ángely je zajímavá, byť jsem měl trochu problém věřit, že po ní chlapi tak letí (Ana Torrent vyloženě není můj typ, navíc ty neforemné devadesátkové hadry jí na kráse moc nepřidávají); daleko zajímavější mi přišla postava Chemy - už jenom všechna ta jeho trika ve filmu nemají chybu. Celkově jsem rád, že jsem to mohl vidět, a vcelku mě to bavilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No to byla ale hovadina. Hlavní hrdinka aspiruje na titul Nejtupější nána a dialogy nejspíš psala troska v poslední fázi heroinové závislosti, protože tolik sraček z úst herců jsem v jednom filmu snad ještě neslyšel. Pravda - na vině může být i děsivý český dabing, ale já se obávám, že ve španělštině to nebude o mnoho lepší. Ono to ani nejde. A aby toho nebylo málo, tak režisér celou tu hrůzu natahoval seč to jen šlo, takže když už jsem si myslel, že už je fakt konec, došlo k dalšímu nesmyslnému zvratu, který vlastně ani zvratem nebyl. Jediné, co činilo celý film občas zneklidňujícím, byla v jistých momentech hudba a jekot týraných. 10% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co čekám od thrilleru, kterému zdejší vysoce cenění uživatelé sypou 4* až 5* a film se tedy prsí nadstandardními 78 procenty? Čekám hafo napětí a tři prdele atmosféry, čekám alespoň jednoho sympatického hrdinu a ne úplně blbé záporáky, čekám dobrou zápletku a logické jednání postav. Čekám na Godota. Napětí se ne a ne dostavit, protože hlavní hrdinka mi cuká nervama. Nejde o to, že vypadá jak Pepek námořník s kozama, prudí mě její dementní chování. Atmosféra má daleko k uspokojivé hustotě a záporáci se projevují jako spolek kašpárků - chybí jim akorát rolničky. Zápletka by nebyla marná, kdyby vše ostatní šlapalo, jak se na pořádný thriller patří. Leč realita bohužel dostala na peachu. Zde tolik vychvalované zvraty mi ke štěstí rozhodně nestačily. Vzhledem k imho přemrštěné stopáži jsem film dala nadvakrát a ještě jsem u toho snad čtyřikrát vytuhla. Namísto ponurého dramatu o fascinaci násilím zůstal jen průměrný a plytký pokus, devalvovaný až nevěrohodnou stupiditou scénáře. 59% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Rozpočet filmu byl 116 miliónů peset (asi 696 tisíc euro). (gattaca)
  • Amenábar jednu svoji filmovou postavu pojmenoval po skutečně žijící osobě, byl jí jeden z profesorů, který ho nechal na univerzitě propadnout - profesor Castro (v tomto filmu jeden z hlavních viníků v aféře okolo snuff filmů). (gattaca)

Reklama

Reklama