Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (291)

virus10 

všechny recenze uživatele

Pilot hodně nalákal, tak snad nepřijde zklamání. Tohle budou upíři podle mého gusta.***Takže po první sérii. Nakonec to neni tak skvělý, jak jsem očekával. Upíři nejsou podle mého gusta, naopak jsou celkem nudní, spíš mi připomínaji pomalý zombíky s chapadlem. Starší verze Bladea mě zrovna moc nebaví, to samé hlavní hrdina, vlastně tam neni nikdo, komu bych vyloženě fandil. Za zmíku stojí jen ta bloncka, ale taky nic extra. Odhalení hlavního upíra nebylo moc potěšující, že by se jim povedl se říct nedá. A jestli je pravda, že ho stačí zabít a tim všechno skončí, tak to mě podrž.. Ale nejspíš to ani nezjistim, protože do další série se mi moc chtít nebude. Takže snižuji hodnocení. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Po filmu 30 dní dlouhá noc jsem se modlil, aby natočili seriál, kde upíři nebudou chodit na střední školu, sexuálně uspokojovat dementní dívky a třpytit se na slunci. Guillermo moje modlitby vyslyšel.... První řada - 100% .... Druhá řada - 65% .... Třetí řada - 60% .... Čtvrtá řada - 50% .... ... Bohužel ze skvěle natočenýho seriálu se suprovou atmosférou a obrovským potenciálem se nakonec stalo křečovitě natahovaný béčko, který ve všem nejhorším vyvrcholilo v poslední řadě, kde se střídá jeden nelogickej nesmysl za druhým, postavy se chovaj jako parodie na ty z první řady, soubojový scény jsou tam zřejmě jen proto, aby tam byly a nikomu už nezáleželo na tom, jak budou "schoreografovaný", sestříhaný, a ozvučený a jako vrchol všeho odfláknutej závěr, kterej by sám o sobě dokázal zapůsobit na emoce, kdyby nebyl tak dementně natočenej. Z původní skvadry tak zůstává za zmínku jen David Bradley v roli Setrakiana, kterej postavu ztvárnil asi nejlépe, jak se dalo a přesně tak, jak jsem si Profesora při čtení knih představoval a skvěle démonickej Eichhorst. Původně jsem chtěl snížit na tři, ale z úcty k fakt povedený první řadě a světlým chvilkám řad následujících a faktu, že mě to i přes svojí demenci někdy opravdu bavilo, nechávám slabší čtyři. Ovšem nic to nemění na to, že bych tvůrcům nejradši natrhnul prdel až k lopatkám za tak promrhanou šanci na kultovní seriál. ()

Reklama

Larushka 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu nadšení. Po dvou epizodách 50%. Postavy se nechovají logicky. Pravděpodobně to dopadne tak, že si raději přečtu knižní předlohu. Po celé sérii tři hvězdy. Žádnej hlubší dojem na mě seriál neudělal. Vzhled mastera je fakt komickej (jasně, jeho původ ale v seriálu zatím nezazněl). Závěrečná epizoda první sére byla fakt funny - a akční scéna byla zpracována opravdu velmi "akčně"..... Tak mám za sebou poslední díl. Na můj vkus to bylo moc laciiné, ale budiž. Jsem ráda, že už to skončilo. Bye-bye, agresivní vire. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Forget Penny Dreadful ! The Strain je velmi poutavé, temné nepředvídatelné Sci-fi s velmi kvalitními dialogy a zajímavým příběhem a účast školníka z Herryho Pottera je více než potěšující. Po pilotu nadšenost i nadrženost vysoce stoupá, jelikož takový vysoký potenciál zde ještě nebyl. Druhý díl : Tempo výrazně kleslo, obávám se, že z toho nakonec opět vznikne Drama než- li horror :( 7 dílu až po konec si seriál udržuje slušné tempo, seznámí s novými postavami, avšak finále bylo pro mě lehkým zklamáním hlavně proto, že se od jiných dílů ničím výrazným nelišilo. Je to super, ale na vrchol to nemá.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně: Na mne hrozně béčkový, repetetivní a málo ambiciózní. Jednorozměrný figurky žádný drama nevyvolají, hlavní záporák vypadá směšně a bojůvky s řadovými upíry jsou pořád na jedno brdo. K vedlejším postavám je to sice příjemně tvrdé, umíraj babičky i děťátka, ale to je tak jediné, čím mě The Strain dokázalo výrazněji potěšit. Když se to vezme kolem a kolem, tak se toho za celou první sérii zas až tolik nestalo. A na druhou už pravděpodobně koukat ani nebudu. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • Cca v čase 6:13 Gus (Miguel Gomez) při výcviku vytahuje chapadlo (žihadlo) upírovi z krku a hází ho na zem v celku, další záběr nám ovšem ukazuje chapadlo (žihadlo) na dvě půlky. (PatrikP4)
  • V USA si lidé žijící ve větších městech stěžovali na plakát k seriálu, kde ženě leze skrze oko červ. Stanice FX byla následně donucena tyto plakáty ze všech billboardů stáhnout a nahradit je vhodnějšími. (Zdroj: primetime.unrealitytv.co.uk) (scartino)

Reklama

Reklama